7 Rimelige råvarer lure å ha på kjøkkenet

7 Rimelige råvarer lure å ha på kjøkkenet

Å lage all eller mer mat hjemme gjør underverker for ethvert budsjett – men det kan være lurt å finne oppskrifter og matretter som baserer seg på mange felles ingredienser, her er 10 gode råvarer som koster lite og som er allsidige i mange matretter!

  1. Gulrøtter
    15 kr pr kilo

Gulrot er billige, vel og merke om du kjøper billig variantene som jeg holder meg til og unngår dyre merke gulrøtter eller baby gulrøtter (som egentlig bare er vanlige gulrøtter kuttet og formet).
En gulrot er fin å legge ved i matpakken til barnet, du kan kutte den på langs som julienne, raspe eller kutte i sirkler.

Fungerer utmerket rå i en salat eller som en sunn snack, kokt alene som tilbehør eller som et tillegg i pasta og gryteretter.

Se 451 oppskrifter om gulrot på Matprat.

2. Kål
9 – 27 kr pr kilo

Prisen på kål er litt avhengig av sesong – den billigste kålen får du på høst og vinter, mens den dyreste norskproduserte nykålen får du på sen vår og sommer.

Kål er ofte på topplisten over de sunneste grønnsakene og så smaker den godt, den er crunchy, saftig og kan brukes i mye. Som en litt småbitter snack, finkuttet i en saftig salat, som slaw eller som ingrediens i tradisjonelle eller asiatiske retter.

Se 114 oppskrifter om kål på Matprat.

3. Poteter
Fra 8 kr pr kilo

Poteter er ikke bare ekstremt billige men en perfekt allrounder på kjøkkenet.
En av mine favoritter er å bake dem – snu dem i litt olje med salt på og rett i ovnen på 160 grader i en time. Bakte poteter er best synes jeg uten folie rundt og så koster dem mye mindre.
Med poteter har man utrolig mange valgmuligheter, du kan koke, fritere, steke, raspe, mose, lage chips, pommes frites, båtpoteter og mye mer!
Oppbevar potetene i kjøleskapet slik at dem holder seg ferske og saftige lengre.

Se 534 oppskrifter om poteter på Matprat.

4. Hel grillet kylling
Omtrent 39 kr for 1 stk.

En hel kylling gir deg mye mat for pengene, ikke bare er en hel grillet full av smakfullt skinn og kjøtt, den har også bein som er perfekte til å koke kyllingkraft av.

Ved hjelp av en hel kylling lagde jeg for eksempel jeg 3 middager. Kyllingsuppe med kyllingkjøtt dag 1, Pasta i ostesaus med kylling dag 2 og grønnsakssuppe av kyllingkraft dag 3.

En hel grillet kylling kan man bruke alt av og brukes på hundrevis av måter.

Se 550 oppskrifter om kylling på Matprat.

5. Bacon
Fra 117 kr pr kilo.

Okei, bacon er kanskje ikke rimelig! Vel bacon er heller ikke nødvendigvis dyrt, for om man er bestemt på å kutte ned på matbudsjettet og/eller kjøttforbruket er en pakke bacon ypperlig.
Den er lett å spre ut over flere dager, fungerer til mange retter, holder seg godt i kjøleskapet selv om pakken er åpnet og er full av god og rik kjøttsmak!

Noen uker kjøper jeg firstprice bacon til 46 kroner, om man går bort fra tanken om at kjøtt skal være hovedretten til å heller være en smakstilsetning er en slik pakke nok til å vare 2-3 middager.

Noen av mine favoritter er Omelett, Bakt potet og alle slags pastaretter.

Se 202 oppskrifter om bacon på Matprat.

6. Paprika
Fra 37 kr pr kilo.

Jeg er veldig glad i paprika og bruker den som pynt og smak på brødskiven til oppkuttet i alle slags retter, ikke bare smaker paprika godt men de er proppfulle av gode vitaminer samtidig som de gir en frisk farge til middagen. Jeg vil anta at vi spiser paprika i 70% av alle middagene jeg lager.

Se 307 oppskrifter om paprika på Matprat.

7. Gul Løk
Fra 18 kr pr kilo.

Dette kjøper du nok allerede idag – løk er en smaksforsterker til nesten alle slags måltider og brukes fort opp.

Tidligere kjøpte jeg disse store og flotte løkene i nett – men ikke få ganger trengte jeg bare en halv løk så resten ble liggende og gikk etterhvert i søpla. Mitt tips er derfor å plukke de små «firstprice» løkene i løsvekt. Disse er de absolutt rimeligste og kommer fra samme jorda som all annen løk. Tidligere ble disse småløkene kastet og brent, men forbrukerinspektørene fikk satt fokus på dette og nå selges denne småløken som ellers ville blitt kastet i løsvekt.

Se 856 oppskrifter om løk på Matprat.

Har du noen matvarer du sørger for å ha på kjøkkenet som du vil anbefale?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer