Mat,  Småtanker

Bakeforbannelsen

Jeg har vært under en «bakeforbannelse» den siste tiden – absolutt hvert eneste forsøk på å lage surdeigsbrød har gått i vasken. Enten har dem ikke hevet skikkelig og ender opp som tykke knekkebrød, eller så blir dem ikke ordentlig stekt og myke/svampete på undersiden.

Mine 4 siste forsøk har vært bortkastede og slikt frustrerer, derfor er det ekstra deilig å endelig få det til igjen – eller det vil si, jeg er ikke heeelt fornøyd.
Denne gangen ble dem litt for mye stekt på toppen, jeg skulle nok skrudd stekeovnen litt ned eller kanskje flyttet brødene ned et hakk i ovnen?

Vel vel, motgang skjer men det er alltid noe å lære om man ikke gir opp.

PS! baguettene er til min datter, hun liker nemlig ikke mitt «sure gamle brød» (jeg har fortalt henne at surdeigsbrød er slik man har bakt i flere tusen år), hun lærer nok med tiden å sette pris på det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.