Fordeler med å være en introvert – på budsjett

Fordeler med å være en introvert – på budsjett

Jeg fant faktisk ikke ut – og erkjente for meg selv at jeg var innadvendt før jeg var nærmere 30 år gammel. Jeg trodde ikke at jeg var særlig introvert selv faktisk, jeg var jo med på allslags aktiviteter og hendelser. Og om jeg ble gåen og ør i hodet og kropp var jeg jo bare «sliten etter jobb«.

Over lange perioder var jeg hele tiden omgitt av min daværende samboer, barn, fettere, kusiner og svigersøstre på besøk. Alenetiden min fikk jeg på badet – og knapt nok der.
Slikt sugde ut mer energi enn jeg trodde, jeg var ofte sliten og trøtt. Irritabel og «gåen» til tider. Men når jeg hadde hatt litt alene tid fikk jeg ofte også dårlig samvittighet for at jeg «ikke var med».

Derfor er det så deilig å erkjenne for meg selv at jeg er en introvert. En vanlig introvert – ikke stereotypen.

Jeg verken sjenert eller ser ned i bakken og jeg greier å holde en «small talk» med komplette fremmede. Jeg er faktisk blitt enda bedre på small talk etterhvert som jeg har øvd meg spesifikt på det, men det er annen historie.
Jeg er generelt glad i andre mennesker – men i visse doser, takk!

Alene tiden trenger jeg. Å være rundt mange mennesker – suge inn alle inntrykk, tapper meg for energi. Jeg trenger alene tiden for å lade batteriene.

Å være introvert på budsjett er også en ideell blanding 🙂 Jeg føler ikke like mye på trangen til «å gå ut», «gjøre noe» hele tiden.
Jeg kan bare tenke meg hvor grufullt og «fengslende» det må være for en klassisk ekstrovert å begynne med et stramt budsjett. Å måtte begynne å si nei til venner. Si nei til arrangementer. Si nei til lunsj eller lønningspils med kolleger

Jeg kjenner også på det at jeg ofte sier «nei» til ting – ikke bare sosiale sammenkomster, men også ting jeg vil ha. Oppussing jeg gjerne vil få gjort, reiser og så mye mer. Men ved å si nei litt oftere – sier man ja til en bedre økonomisk fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer