Hvordan Minimere livet sitt

Før jeg flyttet til der jeg bor nå bodde jeg i en 4-mannsbolig i andre-etasje, der hadde jeg ikke garasje. Men jeg hadde en bod. Den boden var absolutt overfylt med biltema plasthyller inntil hver sin vegg og med en liten gang i midten som man måtte gå sideveis i for å ikke komme nær alle tingene.

Kom man nær en hylle kunne man banne på at det ramlet ned en Nille-Julekule, og en eller annen figur som man selvfølgelig endte opp med å tråkke på.

Jeg gikk derfor sjelden inn på boden, kanskje du har en slik bod selv? Eller kanskje en garasje du ikke kan parkere bilen i?

Teddybjørnen

Alle disse tingene.. hva er vitsen tenkte jeg? Jeg ser jo aldri på dem, dem er bare der. Men det er faktisk ganske vanskelig å kaste en rosa teddybjørn som har ligget i boks de siste 2 årene.. «jeg kan jo få bruk for den».

Aldri om jeg tenkte på den rosa teddybjørnen før, men nå kan jeg plutselig ikke være uten den!
Merkelig hvordan ting fungerer…

Under flyttingen kastet jeg flere tilhengerlass med ting, og under innflyttingen kastet jeg enda flere søppelsekker med ting jeg trodde jeg trengte.

Det blir enklere og enklere å kaste ting.

Tips: er det vanskelig å gi slipp på personlige minner eller spesielle ting kan man ta bilde av dem og pakke dem ned i en søppelsekk. La søppelsekken stå i gangen til du har glemt hva du hadde og så kast tingene.

Fra siste opprydning

Hold tingene ute

Trikset for et hjem med ting du setter pris på er å ikke kjøpe inn ting du ikke trenger, vel så klart, men hvordan vite hva man trenger?

Nå som jeg lever på et ganske strikt budsjett er dette forholdsvis enkelt. Om jeg har lyst på en vase må jeg først finne ut av hvilken type jeg vil ha, jeg må sammenligne priser og budsjettere for innkjøpet på neste måneds plan…
Ikke akkurat enkelt å impulskjøpe!

Men om du ikke er på et budsjett som meg er 30-dagers regelen uansett et verdifullt triks. 30 dager er ingen grense, du kan sette 15 dager, eller neste uke. Poenget er å gjøre impulskontroll-muskelen sterkere!

Ved å si til seg selv «om jeg fremdeles har lyst på den om 15 dager kan jeg kjøpe den», blir man stadig flinkere på å si Nei – midlertidig.

Ikke si nei til ting – Si ja til ting

Å minimalisere livet sitt handler etter min mening ikke om å kaste alt man eier og ende opp med hvite vegger og en pult.

Det handler ikke om å eie så få ting som mulig, det handler mer om at tingene man eier gir deg glede!

Jeg har for eksempel en stuevegg full av rare plakater, ikke akkurat veldig minimalistisk, men jeg liker dem. Alle disse rare plakatene gir meg noe for nå, om ett år vil de kanskje ikke gjøre det på samme måte.

Når så tingene slutter å gi noe verdi er det på tide å sende dem videre.

Flere runder

Jeg har tatt flere runder med minimalisering i hjemmet mitt til nå, jeg har trolig kastet tusenvis av ting, kluter, rask, gamle bøker. Men også minner, bilder, suvenirer og verktøy, ting som er vanskelig å kaste!

Det er fremdeles mye igjen føler jeg – Alle disse tingene som omringer deg gjør meg sliten.

Minimalisme leken

En enkel ryddelek er 30-dagers leken, i starten av måneden på den første dagen kaster man 1 ting. Dag 2, 2 ting, dag 3, 3 ting.. osv osv.

Det er ganske lett i starten, men på dag nr 26 hvor man skal finne 26 ting å kaste blir det vanskeligere. Følger man leken i en vanlig måned vil man kaste over 430 ting på denne leken!

Hver ting teller, et ødelagt hårbånd, en penn, en pakke muffinsformer..
Kjør på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer