Hvordan lage kraft av kylling

Hvordan lage kraft av kylling

Å koke kraft av kylling er enkelt og med den deilige kraften kan du lage supper, nudler og saus.
Jeg har tidligere skrevet at min matplan for uke #22 er å bruke 471,- i mat til å vare resten av uken – for å få til det må jeg utnytte kyllingen som ble kjøpt inn til det fulle – Her er hvordan jeg lagde kyllingkraft!

Steg 1:
Rens kyllingen for kjøtt fra beina, dette synes jeg er lettest ved å bare bruke hendene og dytte av kjøttet. Om det henger noe kjøtt igjen på kyllingbena gjør ikke det så mye.

Steg 2: Fine grønnsaker å lage kyllingkraft av er f.eks:

  • Gulrot
  • Purre
  • Løk
  • Sellerirot
  • Stangselleri
  • Estragon / Koriander / Timian / Laubærblad – Noen eller flere, hva enn du har i skapet.
  • Pepper
  • Salt

Bruk det du har i skapet – Jeg hadde også liggende en halvslapp paprikabit og en vårløk bit som begynte å bli vassen så dem gikk opp i kraften dem også.

Steg 3: Legg alt oppi en gryte sammen med kyllingbena og topp over med vann, dryss over salt og pepper.

Ha full varme og få det til å koke – så tar du varmen ned på nesten et minimum med et lokk liggende med en liten glipe.
La det småputre slik i 3-4 timer.

Ønsker du kraftigere smak kan du redusere den ytterligere ved å koke med større glipe slik at mer damp slippes ut eller la den koke 1-2 timer ekstra.
En ekstra redusert kraft er ypperlig til mange forskjellige sauser.

Ta en propp i vaskekummen og fyll med kaldt vann, la gryten stå i det kalde vannet noen minutter for å raskt redusere varmen.
Sil så over i en beholder eller mugge og sett den ferdige kyllingkraften inn i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer