Nei til firmatur

Nei til firmatur

I vårt firma har det vært tradisjon for firmaturer som organiseres av de ansatte. Jeg har vært med på noen turer bl.a til Polen og London, i fjor gikk turen til Palma men da ble ikke jeg med, mens den i år skulle bli en helgetur til Århus og koste 2000 i påmelding.

Tidligere ville jeg ha meldt meg på en slik tur men i år sa jeg «nei takk» og på det uungåelige oppfølgingsspørsmålet «hvorfor ikke?» så var jeg litt i tvil, jeg visste at dette spørsmålet kom, skulle jeg si at jeg hadde barnehelg? Skulle jeg si at jeg hadde andre planer – og isåfall hvilke andre planer skulle det være?
Nei, jeg sa det som det var – med litt pynt. Jeg skal betale ned lån og spare til motorsykkel, som i og for seg er helt sant, bare litt pyntet på. Så mitt budsjett har ikke rom for slike turer sa jeg, jeg fikk vel tilbake en slags uforståelig «lol, 2000 og du knekker budsjettet ditt?»

Det føltes ikke så gøy å høre, men jeg fortalte videre at tidligere har jeg brukt for mye og nå tar jeg meg ikke råd til slike turer på en stund, sånn blir det bare.
Samtalen utviklet seg egentlig til å bli ganske forståelig og nyttig etterhvert og jeg var glad for at jeg turte å bare si det som det var.

Den reelle kostnaden

Jeg kunne nok ha laget plass i budsjettet for en tur til 2000, spesielt når den ikke er før i september. Men lommepenger tilkommer også – det ville utvilsomt blitt alkohol og restaurantbesøk på kvelden. Og alkohol og kafè-mat til frokost og lunsj, pluss all annet man bruker penger på, suvenirer, kanskje shoppe litt, fylle kvota, etc etc,.

Så må man tenke på tapt arbeidsfortjeneste, vi reiser på fredag morgen som vil si at jeg mister fredagen på jobb og siden jeg er timelønnet mister jeg da 7.5 – 8 timer.
Da snakker vi fort en reell kostnad på nærmere 6.000,- om ikke enda mer! Det er penger som kunne dekket 6 uker med mat eller nedbetalt mye gjeld!

Så alt i alt, glad for at jeg sa det som det var og jeg klarte å være streng med meg selv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer