Mat,  Småtanker

Redefinér Middagen

Et av mine største sløseposter tidligere var matbudsjettet.
Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg brukte nesten 18.000 kroner på mat på kun én måned i 2018. – Men det var ikke bare denne ene måneden, nei stort sett brukte jeg ekstremt mye penger på mat og dagligvarer.. Hver, eneste, måned.

Mye skyldtes at jeg ikke hadde noen plan, jeg brukte aldri handleliste.
Eller, det vil si at jeg noen ganger hadde en handleliste, men jeg kjøpte alltid med ekstra..
Det som jeg hadde glemt å skrive på listen..

Mye skyldtes også at jeg hadde en forutbestemt mening om hva en middag skulle inneholde. Den skulle inneholde 1/3 kjøtt, 1/3 Ris, poteter, fløtegratinerte, osv og 1/3 med fersk salat eller grønnsaker.
Og gjerne saus eller annet til også. Hver dag!

Alt dette volumet pr middag medførte at jeg måtte på butikken ofte for å fylle opp.
Og når man tar med mine dårlige handlevaner (kjøpte kun ferdigkuttet salat bl.a) så blir dette dyrt!
+ mye mat som bare gikk i søpla!


Idag har jeg jobbet overtid og på vei hjem måtte jeg hente en pakke. – På slike dager fristet det tidligere å kjøpe med take-away, kanskje en digg dominos pizza jeg ofte kunne bruke 800-1200 kr i måneden på..?

Nei, idag ble det en enkel og rask middag. Stekte egg på brød.
Generelt vil jeg forresten si at vi spiser nok mye sunnere og billigere idag enn i 2018 – men noen ganger er billig, raskt og enkelt helt perfekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.