Refinansiert kredittkortgjeld

Refinansiert kredittkortgjeld

Obs. Dette er ikke en generell anbefaling om refinansiering av kredittkort! Om man ikke gjør noe med «hvorfor» man pådro seg forbruksgjeld i utgangspunktet, så kan det å refinansiere bli like dyrt og føre til mer gjeld i fremtiden…

forhistorien

Mine «4 små» – er hva jeg jobber for å bli kvitt.
Når dette er gjort er planen min å øke nedbetalingen av huslånet. Hvor mye er jeg ikke sikker på enda, men jeg skal ihvertfall senke nedbetalingstiden fra 30 år til 10-15 år.

Refinansiering av kredittkortgjelden

  • Jeg skyldte 93790 kroner på kredittkortet. 24% rente.

Kredittkortgjelden er den tredje på listen i min gjeld-nedbetalingsplan. Jeg begynner derfor ikke å angripe denne gjelden for fullt, før jeg er ferdig med mitt forbrukslån.
Ved å refinansiere den nå minimerer jeg renteutgiftene i de 3-4 månedene det tar mens jeg fokuserer på forbrukslånet.

Hvorfor jeg refinansierte.

Det er egentlig to grunner til at jeg refinansierte:

  • Besparelse på renter utgjør ca 10-15 000 kroner.
  • Jeg vil ikke gi Bank Norwegian enda mer fortjeneste på meg.

Hvorfor jeg ventet så lenge med å refinansiere

Jeg har ventet siden April med å refinansiere denne gjelden. Og selv om det har kostet meg litt ekstra, er jeg faktisk glad for at jeg ventet til jeg var klar.

  • Jeg ville beholde motivasjonen for å komme ut av gjeld – og ikke la refinansiering bli en «sovepute» for å fortsette med gjeldsnedbetaling i 2-4 år til.
  • Hadde jeg ikke brukt snøballmetoden men istedet brukt 4 år på å nedbetale refinansieringslånet, ville rentebesparelsen blitt 0,-
  • Jeg ville vente til jeg var helt sikker på at mine forbruksvaner var lagt om. At jeg hadde lært meg å budsjettere og å bruke mindre penger, slik at jeg aldri tok opp ny kredittkortgjeld igjen.

Jeg valgte ikke å refinansiere forbrukslånet.

Jeg refinansierte ikke forbrukslånet mitt på ca 50.000, det er noen grunner til det.

  • Besparelsen på renter utgjør bare rundt 300 kroner med hastigheten jeg planlegger å betale det ned på.
  • SBanken som jeg brukte har ikke etableringsgebyr, men hadde jeg valgt en annen bank ville prisen for refinansiering nok blitt høyere enn fordelen med lavere rente.

Refinansiering er ikke for alle – har man ikke tatt kontroll og gjort noe med hva som fikk deg inn i gjeld, vil det å refinansiere sannsynligvis bare føre til mer gjeld.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer