Ukens Billige Middag #21

Ukens Billige Middag #21

Ukens utvalgte billige middag ble tatt litt på sparket og var ikke planlagt. Den er heller ikke avansert eller nyskapende på noen måte da jeg ikke er noen matblogger og prøver ikke å finne på nye og spennende retter ved å bruke obskøne ingredienser du vil måtte bruke en hel dag på å søke og lete etter.

Jeg liker å bruke «normale» ingredienser siden jeg er på et budsjett. Jeg har mine «basisvarer» som jeg bruker litt om hverandre, 2 av mine basisvarer hver uke er en pakke bacon (firstprice såklart) og noen løse poteter.

Fransk saus & grønt med bakte poteter

Potetbaking:
Kjøp poteter i løsvekt – de er billigere pr kilo og du kan velge poteter av fin størrelse og så mange du behøver. Å kjøpe ferdigpakkede folie poteter er ikke bare 4 ganger dyrere men hvorfor pakke dem inn? Skallet er jo noe av det beste på hele poteten – spesielt et sprøtt og saltet skall.

Jeg prikker derfor noen hull omkring på potetene med en gaffel og snur den omkring i olje og strør over salt. La dem stå i stekeovnen på 160 grader i omtrent en time (eller til du lett kan gli en kniv igjennom midten på den).

Mens de står i ovnen kan man lage tilbehøret – Jeg har forsøkt mange forskjellige tilbehør tidligere (og kanskje jeg prøver dem her igjen senere).

Grønt med fransk saus

Siden jeg hadde bacon startet jeg med å surre disse sammen med gul-løk og sjalottløk. Sammen med disse legger jeg oppi kuttet gulrot(firstprice så denne ene gulroten var GEDIGEN) og noe paprika som lå i kjøleskapet.

Men – man må jo ha noe flytende sammen med dette. Jeg hadde Carbonara men det hadde jeg hatt tidligere i uken så da ble det bernaise saus.

Lekkert dandert! 🙂

Alt i alt var smaken grei – men den ville nok vært bedre med carbonara eller en annen ostesaus, eller kanskje noe helt annet. Mine bakte poteter var heller ikke helt myke innvendig så det er noe å bli bedre på til neste gang (men skallet var digg!).

Kostnad:

  • Poteter 5 stk: 12 kr
  • 1 stk FP gul løk: 4 kr
  • 1 stk sjalottløk: 5 kr
  • 1 stk FP gulrot: 3 kr
  • 2 stk vårløk: 6 kr
  • 1/3 FP paprika: 2 kr
  • 1 pk bernaise m litt melk/smør: 9 kr
  • 5 skiver FP bacon: 12 kr

Totalsum middag for to: 53 kroner / 26 kroner pr porsjon!
Skylles ned med en deilig slurk gratis kranvann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer