Hopp til innholdet

De små sløsevanene er ofte de vanskeligste!

  Klokka var 10 og jeg var på vei til en ny jobb. Kjøreturen er forholdvis lang for å komme frem til fabrikken hvor jeg skulle montere en ny utendørs wifi sender.

  Egentlig uten å tenke meg om svinger jeg plutselig av inn mot Shell, jeg parkerer litt ved siden av stasjonen, rett ved rasteplassen. Der har de noen søppelkasser slik at jeg får ryddet litt i bilen.

  Etter å ha kastet litt søppel kjenner jeg etter lommeboka, den er ikke på meg, så jeg setter meg tilbake i bilen, finner frem lommeboka og åpner den opp.

  «Jeg har enda penger igjen» tenker jeg med meg selv mens jeg drar frem en 50-lapp. 50-lappen er helt ny og uten krøller! «jeg har jo råd til en kaffe» tenker jeg igjen og drar i dørhåndtaket, åpner døren.. men stiger ikke ut.

  Jeg blir sittende i 30 sekunder til.. Nye stemmer kommer inn i hodet. «Sløsing!» sier noen, «Skulle ikke du ut av gjeld?», «Skal du være ærlig om dette på Instagram?» sier andre..

  Etter disse 30 sekundene lukker jeg døra, vrir om nøkkelen og kjører videre. Nå er jeg glad jeg ikke kjøpte en kjøpe kaffe til 30-40 kroner, men akkurat da var dette tøft!  Vær «ansvarlig» for noen

  I utrolig mange år har vanen min vært å svippe innom en bensinstasjon og ta meg en kjøpekaffe som en slags belønning for meg selv.

  Det er nesten skummelt hvor dypt disse vanene sitter. Jeg har sluttet med oppussing og andre innkjøp.
  Men akkurat disse småtingene sliter jeg enda mer!

  Derfor er jeg så takknemlig over at det finnes flere nordmenn på Instagram som er i samme båt som meg.
  Helt vanlige norske menn og kvinner som betaler ned gjeld og oppdaterer om sine feilsteg og triumfer.

  Å ha noen som man føler seg ansvarlig overfor er en stor og viktig del av det å holde seg til budsjettet.
  Snakk derfor med en god venn, familien eller lag en konto på Instagram og vær anonym om du vil, ha noen på laget ditt!