Hopp til innholdet

Unngå tvangssalg – Refinansier med sikkerhet i bolig

  unngå tvangssalg

  Stopp tvangssalg av bolig, hytte eller leilighet ved å refinansiere lån og gjeld med sikkerhet i bolig og eiendom. En slik refinansiering gjør det mulig å samle flere typer av dyr gjeld inn i et nytt boliglån, og få lavere rente og dermed unngå tvangssalg av bolig eller leilighet.

  Dersom du har sikkerhet i en bolig eller i en eiendom kan man refinansiere til tross for eksisterende inkassosaker eller aktive betalingsanmerkninger. Dette gjør at refinansiering med sikkerhet er et lån som passer for deg som ønsker å unngå eller stoppe et tvangssalg av bolig.

  Mange velger å refinansiere boliglånet for på denne måten å stoppe eller unngå ett tvangssalg, men også for å skaffe seg en bedre og enklere oversikt over økonomien til lavere rente enn et tradisjonelt refinansieringslån. Med lavere rente vil man kunne spare mye penger på all annen gjeld som ikke er boliglån.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.
  Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

  Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
  Besøk Unofinans her.

  Lånesøknad for å samle forfalt gjeld

  Bruk denne refinansieringskalkulator for å se hvor mye et lån med sikkerhet i bolig vil koste hver måned.

  Lån med sikkerhet i eiendom gjør det mulig å refinansiere gjeld og inkasso selv om man måtte ha dårlig kreditt, les mer om refinansiering av inkasso.


  Hvordan unngå tvangssalg

  Å få et varsel om tvangssalg av bolig på grunn av dårlig økonomi, inkasso eller kredittgjeld er en fortvilende situasjon, heldigvis finnes det måter å stoppe eller unngå et tvangssalg på.

  Refinansiering med sikkerhet i bolig for å unngå tvangssalg er en tjeneste som tilbys både for personer med jobb og NAV/Ufør, selv om du har flere betalingsanmerkninger eller inkassogjeld fra før.

  Nedenfor kan du se hvilke krav som ofte settes for nye kunder. Hos dem beregnes rentenivået individuelt og baserer seg blant annet på verdien i boligen sett sammen med gjeldsnivå og inntekt.

  Lånebeløp250,000 – 10,000,000 NOK
  Nedbetalingstid1 – 30 år
  Rente3.99 – 14.49 %
  Effektiv Rente3.99 – 14.49 %
  Aldersgrense18 – 80
  Rentefritt for nye kunderNei
  Godtar betalingsanmerkningerJa
  Inntektskrav120,000 NOK
  Etableringskostnad2,000 NOK
  Administrasjonsavgift35 NOK
  Stopp tvangssalg ved å refinansiere gjelden inn i boliglånet

  Et refinansieringslån med sikkerhet i bolig er en måte å få lavere rente, eller til å stoppe- eller unngå et tvangssalg på:

  • Refinansiér med sikkerhet i eiendom eller bolig, hytte eller ferieleilighet.
  • Samler utestående gjeld inn i boliglånet.
  • Gjør det mulig å bli kvitt eventuell inkassogjeld.
  • Man kan refinansiere med betalingsanmerkning.
  • Stopp eller unngå et eventuelt tvangssalg av bolig.

  I Norge idag finnes det flere banker som spesialiserer seg på å tilby refinansiering med sikkerhet i bolig.

  Spesialbanker og sammenligningstjenester som Okida.no er en av aktørene som kan hjelpe fortvilte nordmenn som har havnet i en vanskelig situasjon.

  Slike spesialtjenester har lang erfaring innenfor økonomisk rådgivning og bistand på områder som gjelder refinansiering av bolig, og forholder seg profesjonelle til personer som har kommet i en vanskelig økonomisk situasjon.

  Banker som tilbyr refinansiering med sikkerhet i bolig:

  Bruk lånekalkulatoren under for å se hvilke banker som kan tilby refinansiering med sikkerhet i bolig.

  Ett lån med sikkerhet i bolig gir langt lavere rente om man ønsker å samle forbrukergjeld og gir samtidig mulighet for å stoppe eller unngå tvangssalg av bolig.

  Rentene som oppgis er eksempler for å beregne hva et lån eventuelt vil kunne koste.

  Søk om refinansiering med sikkerhet i bolig

  Refinansiering med sikkerhet i bolig passer både for dem som ønsker lavere månedlig rente, eller dem som ikke kan få et tradisjonelt refinansieringslån uten sikkerhet.

  Dette kan være i tilfeller hvor man f.eks har betalingsanmerkning eller inkassogjeld fra før hvor refinansiering med sikkerhet i eiendom, hytte, bolig eller ferieleilighet vil være eneste alternativ.

  Refinansiering med sikkerhet i bolig vil være ett godt alternativ når man ønsker å refinansiere høy gjeld eller samle dyr gjeld til en lavere rente.

  En slik løsning gjør det mulig å refinansiere gjeld opptil 10 millioner kroner, inkludert ett eventuelt boliglån.
  Hvor mye man kan refinansiere vil avhenge av boligen eller eiendommens verdi, samt hvor god betjeningsevne/inntekt man har.

  Å søke om ett nytt lån med sikkerhet i bolig er et godt alternativ til personer som sliter med forfalte regninger eller ønsker å unngå tvangssalg av bolig, refinansieringslånet kan gis til personer uavhengig om man måtte ha betalingsanmerkning eller inkasso fra før.

  Uforpliktende prosess

  Dersom man ønsker å refinansiere inkasso med sikkerhet i bolig vil det som oftest alltid være smart å benytte en sammenlignings tjeneste. Disse selskapene tar imot din søknad og videreformidler den til flere banker samtidig.

  Etter noe tid mottar du flere tilbud tilbake fra de forskjellige bankene og du kan velge den som tilbyr de beste tjenestene.

  1. Start med å lage en oversikt over eventuelle kreditorer og utestående gjeld du måtte ha, få med saldo, kontaktinfo, referansenr.
  2. Kontakt eventuelt kreditorer, namsmann, inkassoselskap og be om at saken stilles i bero frem til søknaden om refinansiering av tvangssalg er behandlet.
  3. Send inn en søknad til og bruk en tredjepart som Okida.no. Disse kan hjelpe deg med utforming av søknaden og personlig rådgivning.
  4. Refinansier inkassogjeld og misligholdte lån med sikkerhet i bolig eller eiendom. Samle all utestående gjeld i ett lån og med én faktura.
  5. Boligen eller eiendommen må normalt takseres for å finne ut av boligens verdi, her kan man bruke en tradisjonell takstmann, en forenklet e-takst eller hva eiendommen sist ble omsatt for. Hva som gjelder i din situasjon vil banken eller sammenligningstjenesten kunne hjelpe deg med å forklare.

  Å bruke en tredjepart i slike saker vil ofte være til stor hjelp og øke sjansen for å skrive en korrekt søknad og dermed oppnå refinansiering av tvangssalg.

  Tjenester som Okida.no er samtidig helt gratis å bruke man kan få god personlig hjelp med utforming av søknad og råd hvis man har andre praktiske eller tekniske spørsmål.

  Via disse tredjepartene sendes søknaden videre til opptil 15 forskjellige «spesialbanker» og man får ett uforpliktende tilbud tilbake.

  Slike tjenester gjør det mulig med lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger fra før eller ønsker å unngå tvangssalg av boligen.

  Ved å refinansiere dyr gjeld og lån, for eksempel forbrukslån, kredittkort eller inkassogjeld kan man spare store summer hver eneste måned.
  Har man f.eks ett boliglån på 2500000 og annen gjeld på 600000 med gjennomsnittlig rente på 15% vil man kunne spare omtrent 5000 kroner hver eneste måned.

  Refinansiering av inkasso med pant i bolig

  Det er fullt mulig å refinansiere et forbrukslån, inkasso eller annen gjeld selv om regninger er forfalt og lån er gått til inkasso eller man har fått betalingsanmerkninger.

  Ved å refinansiere lån og gjeld inn i et nytt boliglån får man bedre oversikt over økonomien, men man sparer samtidig mye penger på renter og omkostninger.

  Mens tradisjonelle banker ofte sier nei til refinansiering hvis man har betalingsanmerkninger eller inkasso finnes det heldigvis alternativer for dem som ønsker å rydde opp i økonomien og potensielt unngå tvangssalg av boligen.

  Ved å refinansiere med sikkerhet i bolig kan man bake eksisterende gjeld, lån og inkasso inn i et nytt huslån slik at betalingsanmerkninger fjernes, og man blir kredittverdig igjen.

  Benytt profesjonelle (og gratis) tjenester slik som okida.no til refinansiering med sikkerhet i bolig. Det spiller ingen rolle gjelden er misligholdt. Ved å sikre lånet med pant i bolig kan du spare tusenvis av kroner og få en ny økonomisk start.

  Samle lån, gjeld og kreditter til en ekstra lav rente ved å refinansiere med sikkerhet i bolig.
  I ett slikt lån kombinerer man ofte eksisterende boliglån sammen med all dyr ekstragjeld man måtte ha, vanligvis oppnår man med en slik refinansiering en ekstra lav rentesats og bedre månedlige betingelser.

  Det finnes flere måter å refinansiere med sikkerhet i bolig på, alt fra den tradisjonelle banken man vanligvis bruker til såkalte «spesialbanker» som har spesialisert seg på refinansiering som involverer inkasso eller betalingsanmerkninger.

  okida.no er en av dem som tilbyr en omstart av økonomien for personer som idag sliter med mye og dyr gjeld.

  Unngå tvangssalg ved refinansiering

  Stoppe tvangssalg av bolig

  Det kan være flere årsaker som ligger bak ett varsel om tvangssalg av bolig, ofte er det en kombinasjon av flere årsaker som til slutt gjør det vanskelig å betjene den gjelden man har, det kan f.eks være:

  • Permittering / At man plutselig blir arbeidsledig.
  • Sykdom eller et uhell.
  • Død i familien.
  • Skilsmisse / Tap av inntekt.
  • Stor gjeldsbyrde.
  • Økt rentenivå.
  • Store og uventede utgifter.

  Dersom man mottar et brev om at boligen risikerer tvangssalg er det viktig å reagere raskt og få alle opplysninger på bordet. Man bør unngå å forsøke å forskyve på problemet, men heller ta tak i situasjonen.

  Det første man burde foreta seg i slike situasjoner er å få en fullstendig oversikt over hva varselet om tvangssalg gjelder, og kontakte disse kreditorene for å prøve å finne en minnelig løsning.

  1. Få oversikt over hva du skylder og hva kravene gjelder.
  2. Prøv å skaffe midler/penger du kan tilby kreditor for å få til en løsning. Å kunne tilby en kreditor en sum penger ved å selge ting og eiendeler viser at du er opptatt av å samarbeide og rydde opp i kravet.
  3. Har du kapital i bolig eller annen eiendom kan du refinansiere gjelden inn i ett nytt boliglån.
   Eksempel lån: Eff. rente 6.79% v2mill o/25år, kost kr.1.895.969, tot 3.895.969.
  4. Dersom man ikke får refinansiert eller får til en ny betalingsplan med kreditor bør man søke om utsettelse for å selge boligen selv.

  Boliger som selges på tvangssalg oppnår som oftest helt andre priser enn om dem selges privat på vanlig måte.

  Man kan derfor risikere at en bolig som selges på tvangsauksjon ikke oppnår høy nok pris til å dekke over hva du skylder en eventuell kreditor.

  Det er derfor lurt å kontakte kreditor(ene) og be om en utsettelse slik at du kan få boligen selv på markedet og selge den til en høyere pris.

  Det er ett fåtall boliger som selges på tvangssalg i Norge hvert år, mye av grunnen til dette er nettopp at mange boliger selges på vanlig måte i privatmarkedet for å oppnå høyere pris.

  Hvem kan få refinansiering av tvangssalg?

  Man behøver ikke å være en dårlig person eller kronisk dårlig betalende for å kunne havne i en tvangssalg situasjon.

  Det kan være akutte personlige forhold, skilsmisse, dødsfall, depresjon eller lignende som har bidratt til at økonomien har sklidd ut på kort tid.

  De tre mest vanlige grunnene til at personer mottar varsel om tvangssalg er:

  1. Spesielle regler i ett sameie eller borettslag som ikke er overholdt.
  2. Manglende innbetaling av lån/gjeld.
  3. Manglende innbetaling av felleskostnader.

  På den Norske sammenligningstjenesten okida.no kan du få hjelp til å refinansiere boliglån, inkassogjeld og gamle forbrukslån, selv om du har inkasso eller betalingsanmerkninger.

  For å kunne refinansiere tvangssalg må man oppfylle noen krav:

  • Må eie eiendom/bolig
  • Hytte, fritidsbolig, ferieleilighet eller utleiebolig kan også godtas.
  • Inntekt (aksepterer NAV og ufør)
  • Må være over 24 år

  Det må samtidig være nok pantsikring igjen i boligen til å dekke både lånet for boligen og eventuell inkassogjeld, forbrukslån eller kredittkortgjeld som du måtte ønske å refinansiere.

  Belåningsgraden og reglene omkring egenkapital til boliglån tilsier at boligen ikke kan belånes for mer enn maksimalt 85% av boligens verdi. Belåningsgraden kan man selv regne ut med denne formelen:

  Belåningsgrad (%) = Lånebeløp / Pantens markedsverdi

  Eksempel: Om man har en total gjeld, inkludert huslån, inkasso og forbrukslån på 3.8 millioner og boligen er verdt 4.5 millioner vil regnestykket se slik ut:

  3800000 / 4500000 = 84%. Belåningsgraden vil med dette eksempelet være innenfor kravene og man kan refinansiere boliglånet.

  Kan man sette familie eller venners bolig som sikkerhet for refinansiering?

  Hvis man ikke eier bolig eller eiendom selv kan man fremdeles få refinansiering ved å stille andres eiendom eller bolig som sikkerhet.

  I slike tilfeller krever dette samtykke og samtale med den/de personene som tilbyr seg å stille sin bolig eller eiendom som sikkerhet.

  • Å stille sin egen eiendom eller bolig som sikkerhet for noen andre innebærer stor risiko.
  • Man kan selv bli ansvarlig for å nedbetale en annen persons gjeld hvis den opprinnelige lånetakeren ikke klarer å nedbetale gjelden sin selv.
  • I de verste tilfellene kan famile/venner som har stilt sin egen bolig som sikkerhet bli nødt til å tvangsselge boligen for å betjene gjelden.

  På grunn av risikoen vil ikke alle banker tilby en slik løsning hvor man refinansierer med sikkerhet i andres bolig og bankene vil i de aller fleste tilfeller være pålagt å advare mot slike avtaler.


  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.

   

   


  Hvor lang tid tar et tvangssalg av bolig?

  Tvangssalg av bolig er en krevende og omstendelig prosess som involverer flere steg og det kan ta opptil ett år fra varsel om tvangssalg er mottatt til boligen tvangsselges.

  1. Først skal man motta ett krav og varsel om tvangssalg av saksøker (kreditor).
  2. Saksøkte har deretter en klagefrist på varselet, denne fristen er som oftest på 1 mnd og det anbefales at man får en advokat med kjennskap til slike saker for å se på kravet.
  3. En medhjelper må oppnevnes av retten, dette er som oftest en advokat som tar seg av alt det praktiske når en bolig skal selges.
  4. Retten må godta et bud på boligen og fordele beløpet ut over alle kreditorer.
  5. I hele denne prosessen kan det oppstå forsinkelser som haler ut tiden, noe som gjør at et tvangssalg kan ende opp med å ta opptil ett år å gjennomføre.

  Bli kvitt betalingsanmerkningene og unngå tvangssalg

  Betalingsanmerkning er noe man får når en regning eller et lån har gått til inkasso og ikke er blitt betalt etter varsel om betalingsanmerkning.

  En slik anmerkning gjør det svært vanskelig, om ikke umulig å kunne søke nye lån eller kreditter.

  Det kan også gjøre at man ikke får forsikringene man ønsker eller kan kjøpe tjenester via faktura og avbetaling.

  Siden betalingsanmerkninger ikke forsvinner før gjeld og regninger er nedbetalt vil en anmerkning kunne skade den personlige kredittscoren i årevis.

  Et slikt refinansieringslån av inkasso og kredittgjeld kan være løsningen for å unngå tvangssalg av bolig og eiendom, selv om du har opptil flere betalingsanmerkning fra før.

  • Refinansiering fra 300.000-10.000.000 kr med pant i bolig
  • En lavere månedlig kostnad enn idag.
  • Unngå tvangssalg
  • Færre gebyrer når man samler lån og gjeld
  • Ny økonomisk start
  • Redusere dine lånekostnader
  • Bedre oversikt med én faktura
  • Bli kvitt alle betalingsanmerkningene
  • Uforpliktende tilbud

  Tvangssalg og den personlige krisen dette medfører for hele familier som er involvert er dessverre enda et tabubelagt felt, heldigvis kan du være trygg på at selskapene som spesialiserer seg på refinansiering av slike saker opptrer profesjonelle og er vant med å ta tak i slike krevende saker.

  Du kan være trygg på at informasjonen din behandles på en god måte og blir godt ivaretatt.

  Ved å samle gammel gjeld inn i et boliglån får man som oftest en bedre og sunnere økonomi, og for de som er i den situasjonen kan du også potensielt slippe tvangssalg av bolig.


  Les mer om refinansiering av gjeld, hvordan du kan sette opp et budsjett eller hvordan du kan få bedre økonomi.