Hopp til innholdet

Lån uten sikkerhet – Hva er et usikret lån?

  personlig lån

  Et usikret lån kan være til nytte hvis du ønsker å ta ett nytt lån uten å stille pant i bolig eller om du trenger penger til å foreta et større privat kjøp. Et personlig lån uten sikkerhet kalles ofte også forbrukslån eller forbrukerlån og vil ofte være den mest fleksible måten å søke lån på.

  Siden man ikke behøver å stille sikkerhet for lånet vil tilbudet og rentenivå på et usikret lån variere utifra din egen økonomi og kredittscore. Hva du har i inntekt og gjeld fra før vil i stor grad bestemme om du kan få et usikret lån og hva dette lånet eventuelt vil koste.

  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no

  Søk om et usikret lån

  Søk om ett personlig lån

  I listen under kan du se forskjellige norske tilbydere av personlige lån. Her kan du se forskjellig rentenivå og hvor mye du kan låne. Det finnes også aktører som sammenligner tilbud av usikret lån.


  Usikret personlig lån

  Et personlig lån eller forbrukslån er som oftest usikret. At et lån er «usikret» betyr at man ikke stiller sikkerhet slik man for eksempel gjør med et billån der banken har sikkerhet i bilen du låner penger til.

  Et sikret lån kan også være et huslån hvor banken tar pant i huset. Denne sikkerheten kan en bank bruke for å dekke lånet hvis du ikke klarer de månedlige avdragene dine.

  Sikkerhet slik som ett hus eller en bil trenger man derimot ikke for å ta opp et usikret lån. Siden risikoen øker for bankene, vil også renten på et usikret lån være høyere enn i et sikret lån og bære større preg av individuelle vurderinger av din egen privatøkonomi, kredittscore og inntekt.

  Et lån til å samle lån og gjeld

  Man kan aldri bli kvitt gjeld ved å ta samle lånene med et personlig gjeld, men man kan allikevel oppnå noen fordeler, blant annet:

  • Mulighet for lavere rente.
  • En tilpasset nedbetalingsplan.
  • Færre gebyrer og enklere oversikt.

  Det er ikke alltid det er fornuftig å refinansiere gjelden sin, her er en artikkel som går igjennom om refinansiering av gjeld er lurt. Allikevel opplever mange at man ved å refinansiere gjeld får lavere renter og bedre betingelser som passer til den økonomiske situasjonen man har idag. Andre fordeler vil også være færre gebyrer og at man får alle lån på en faktura.

  Et lån til innkjøp, reise og forbruk

  Å ta opp et lån for å bruke pengene på generelt forbruk frarådes. Her er det fort gjort å havne i en forbruksfelle hvor gjeld brukes for å støtte opp under et dyrt forbruk og pengesløsing. Istedenfor å ta opp et usikret lån til forbruk vil det kanskje være lurere å gjøre andre tiltak først, hva med å:

  Til en reise kan et usikret lån være en mulighet for å finansiere en dyr tur. Bruk et eget budsjett og planlegg slik at du får nedbetalt hele summen på så kort tid som mulig.

  Større innkjøp eller utforventede utgifter kan komme snikende inn når man minst ønsker dem. Et usikret lån kan være en måte å finansiere disse innkjøpene men igjen bør man budsjettere for en rask nedbetaling. For å unngå at noe slikt skjer igjen anbefales det å bygge opp en buffer med nødpenger slik at man i fremtiden ikke behøver å ta opp et lån.

  Ta opp et lån for å starte et AS?

  Det beste er selvsagt å spare opp denne summen på forhånd, men jeg har selv tatt opp et lite personlig lån gav meg det jeg trengte for å forandre et enkeltpersonforetak til et AS.

  For å starte et AS behøver man minimum 30.000 kroner og vil være et mye tryggere alternativ enn et enkeltpersonforetak.

  Forstå detaljene omkring et personlig lån først

  Selv om et personlig lån kan være hjelpsomt er det viktig å forstå ikke bare hva som er fordelene, men også de negative sidene. I en god privatøkonomi har man et lavt gjeldstall og en god oversikt over tallene.

  Klarer du avdragene? Bruk et budsjett og se hva du har å rutte med hver måned. Hvis du ikke har god nok margin i budsjettet til å klare et nytt lån bør du vurdere andre alternativer.

  Hva koster lånet totalt? Som alle andre lån vil også et forbrukslån koste deg i renter og gebyr. Se over hva totalsummen av lånet vil bli.

  Nedbetal over kortere tid. Det som spiller mest inn på kostnaden av et lån er nedbetalingstiden du velger. Klarer du en litt høyere månedlig sum og betaler ned lånet ett år før tiden vil besparelsen bli stor.

  Er det en nødvendighet? Hva er motivasjonen din for å ta opp et personlig lån. Er lånet en nødvendighet, eller kan du klare deg uten. Neon ganger kan den smarteste avgjørelsen man tar være å sove på det.

  • For refinansiering. Besøk Sambla.no.
   Sambla refinansering eksempel: Renten er variabel og settes individuelt. 150 000 kr over 5 år, nom. 9,9 %, eff. 11,28 % kost. 43 641 kr, tot. 193 641 kr eller 3 180 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.