Refinansiering av kredittkortgjeld

Publisert av Budsjettliv.no den

refinansiere kredittkortgjeld

Refinansiering av kredittkortgjeld er en smart økonomisk beslutning å ta dersom man ikke lengre klarer å betale ned hele kredittkortsaldoen på en gang. Ved å refinansiere kredittkortet inn i ett nytt lån som har lavere rente kan man spare tusenvis av kroner i året, samtidig som det blir enklere å bli kvitt all gjeld totalt.

Det vil som oftest lønne seg å refinansiere kredittkortgjeld med høy effektiv rente, spesielt hvis du har vanskeligheter med å betale mer enn minimumsummen på kredittkortet hver måned.

Her er hvordan du kan refinansiere kredittkortgjeld på nett og få en bedre økonomi, med lavere renter og månedlige kostnader.Fordeler med refinansiering av kredittkortgjeld

Den største fordelen er at man som oftest får en lavere rente man må betale. Mens et kredittkort ofte ligger på 20-30%, vil man med et refinansieringslån ofte kunne halvere rentenivået. I tillegg til dette vil man også:

 • Samle gjeld og få bedre oversikt.
 • Få en bedre tilpasset nedbetalingsplan.
 • Kraftig rentereduksjon.
 • Lavere månedlige utgifter.
 • Bli raskere gjeldfri.

Et Kredittkort er en god måte å finansiere kjøp av varer og tjenester på, spesielt gjelder dette ved kjøp av reiser hvor man som oftest har en ekstra kjøpsbeskyttelse innebygget i kredittkortet. Derimot vil ikke ett kredittkort være egnet for langvarig avbetaling, dette skyldes det høye rentenivået ett slikt kort har.

Ved å refinansiere kredittkortet vil de fleste kunne senke rentenivået fra 20-30% ned til 10-15%. Har du høy kredittkortgjeld vil det å refinansiere kunne utgjøre en betydelig besparelse over ett eller flere år, og vil samtidig gjøre det mulig å raskere nedbetale all gjeld.

Måter å refinansiere kredittkort på

Den mest vanlige metoden for å refinansiere kredittkortgjeld på er ved å ta opp et refinansieringslån uten sikkerhet. Denne løsningen gir deg raskt svar på om du kan samle kredittkortgjelden inn i ett nytt lån, og gir deg samtidig også svar på hvilken rente du vil få. Når man refinansierer kredittkortet på denne måten kan man ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker fra før, man må også ha en god eller normal kredittscore.

 • Benytt deg av uforpliktende gratistjenester som AXO.no for å få bedre renter på eksisterende lån/gjeld.
 • Renten er individuell og presenteres i tilbudet du mottar. Nominell rente varierer fra 7,90% til 19,90%, og du må søke for å se hva du kan få. Det er helt uforpliktende å søke. Nedbetalingstid fra ett til 15 år. Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

For personer som har dårlig kredittscore, betalingsanmerkninger eller pågående inkassogjeld finnes det fremdeles muligheter for å refinansiere kredittkortgjelden. Da kan man ta opp et refinansieringslån med sikkerhet i bolig eller eiendom, og på den måten samle kredittkortgjelden inn i ett nytt lån med lavere rente. Det spiller ingen rolle om man har betalingsanmerkninger fra før og man kan stille sikkerhet i bolig, hytte, ferieleilighet eller annen eiendom.


Nordax er en spesialbank som tilbyr refinansiering med sikkerhet i bolig- også til personer med betalingsanmerkning og inkasso /Nordax.no
 • For å refinansiere med betalingsanmerkning kan man benytte seg av f.eks Mileni.no, Zen Finans eller Finanstipset.
 • Renteeksempel på refinansiering med sikkerhet: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-
Det er uforpliktende å søke via Finanstipset

Hva koster det å refinansiere kredittkortgjelden?

Rentebærende kredittkortgjeld er en dyr gjeld å ha. Ofte kan renten komme opp i 20-30% og det vil derfor som oftest alltid lønne seg med å refinansiere kredittgjelden. Hva renten vil bli på ditt nye refinansieringslån vil avhenge av flere faktorer, blant annet:

 • Din disponible inntekt.
 • Din kredittscore.
 • Mengden gjeld og risiko.

Tjenester som Lånemegleren.no har gjort det enklere å sammenligne enn noen gang tidligere, her mottar du et uforpliktende tilbud fra flere forskjellige banker slik at du kan velge den beste løsningen, helt gratis.

Refinansiere kredittkortgjeld med inkasso eller betalingsanmerkning

Selv med inkassogjeld eller betalingsanmerkninger finnes det fremdeles muligheter for å refinansiere kredittkortet med et nytt lån. Dette lånet kalles omstartslån og leveres av den norske banken MyBank.

Dette refinansieringslånet er tilgjengelig for dem som eier bolig eller eiendom som man kan stille som sikkerhet.

 • Refinansierer kredittkortgjeld med betalingsanmerkning og inkasso.
 • Samler huslån, inkasso og andre lån inn i ett nytt lån.

Beløpet du kan låne avhenger av din økonomi og boligens verdi.

 • Maksimalt 85 % av boligens verdi (inkludert evt. fellesgjeld) Kan du stille tilleggssikkerhet kan banken vurdere om det er mulig å ta pant i denne.
 • Maksimalt 5 ganger inntekt.
 • eTakst eller verdivurdering fra eiendomsmegler.
 • Fullstendig gjeldsoversikt over alle kreditorer med navn, kontonummer og beløp.
 • 3 siste lønnslipper og skattmelding fra deg og evt. medsøker, dette laster du ned fra altinn.no.

Effektiv rente 7,25 %,lån på 2 millioner over 25 år, kost 2 466 934,-,totalt kr 4 466 934,-

Les mer om omstartslån, og om de forskjellige kravene som stilles.

Refinansiering selv med inkasso eller anmerkninger /Zen Finans

Få en ny økonomisk start

Kredittkortgjeld kan være en dyr og tung bør å bære. Ved å bli kvitt kredittgjelden kan du få en bedre privatøkonomi og få en ny økonomisk start.

I artikkelen om hvordan du kan bli kvitt kredittkortgjeld er det listet opp mange tips om hvordan du kan gå frem for å rydde opp i økonomien din. I tillegg til å refinansiere kredittkortgjelden bør man samtidig også gjøre flere andre viktige tiltak, f.eks:

Refinansiering av kredittkortgjeld

Med refinansiering av kredittkortgjeld kan du ende opp med å spare mange tusenlapper i året og raskere nedbetale gjeld og lån. Benytt derfor gjerne tjenester som:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er lendo.jpg
Sammenlign flere banker gratis på Lendo.no

Å refinansiere kredittkortet er noe mange nordmenn velger å gjøre. Ved å samle kortgjelden inn i ett nytt lån med lavere rente sparer de aller fleste mange penger i året.