Hopp til innholdet

Gjeldsoversikt – Få oversikt over gjeld med gratis mal

  Gratis gjeldsoversikt som hjelper deg på en ryddig måte å få oversikten over økonomien din. Få oversikt over forbrukslån, huslån og annen gjeld, og følg utviklingen måned for måned, år for år.

  Lag din egen oversikt over gjeld og lån helt enkelt! Simpelthen fyll inn saldo hver måned og se hvordan gjelden din utvikler seg fra måned til måned, og år til år. Dette gir deg en kjempefin og ryddig oversikt over økonomien din og kan også gi deg ekstra motivasjon til å betale ned ekstra på gjeld.

  Hvis du sliter med å holde oversikten over gjeld, forbrukslån, smålån eller kreditter kan du bruke denne nye gratis gjeldsoversikt-malen som fungerer til openoffice, google docs eller excel.

  • Gratis gjeldsoversikt mal for excel og openoffice.
  • Lar deg følge med på og holde oversikt over din gjeld.
  • Få vite nøyaktige tall på hva du skylder og til hvem.
  • Følg utviklingen av gjeldsgrad og belåning over tid.
  • Motiverer til raskere nedbetaling av gjeld.
  • Separate grafer for «Totalgjeld» (inkl evt huslån) og «Annen gjeld» som vil være mer lønnsom å nedbetale raskt, f.eks forbrukslån eller refinansieringslån.
  • Se hvordan gjelden utvikler seg måned for måned, og år for år.

  Denne malen er en oppdatert og penere versjon av min private gjeldsoversikt som jeg har brukt det siste året for å nedbetale gjeld. Nå bruker også jeg denne versjonen for å følge med på min egen gjeld og utviklingen i privatøkonomien.

  Eksempel på hvordan gjeldsoversikten ser ut. Last den ned i bunnen.

  Oppdatering: Jeg bruker enda denne gjeldsoversikten privat og jeg ville gjerne oppdatere om hvor gøy det er å se hvordan gjelden har krympet på 10 måneder fra starten av 2020 til skrivende stund (oktober 2020).

  Jeg har samtidig klart å ta noen store jafs innimellom og kan nå føre opp «0» i saldo på to smålån hver eneste måned, dette hadde jeg trolig ikke gjort dersom jeg ikke fikk en «påminnelse» i gjeldsoversikten.

  Om du som jeg slet med å holde oversikt og om motiveres av visuelle resultater vil jeg derfor anbefale deg å ta i bruk denne gjeldsoversikten.


  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no

  Få gjeldsoversikt og følg utviklingen

  Den første måneden vil det ta en time eller to å føre inn tall og navn på forskjellige kreditorer slik at du kan skaffe deg en god oversikt over privatøkonomien din, men etterhvert tar det ikke så lang tid å fylle inn oppdaterte tall.

  Hver påfølgende måned bruker for eksempel jeg omtrent 10 minutter på å sjekke saldo hos diverse kreditorer, lånegivere og banker og fyller tallene inn i gjeldsoversikten.
  Å bruke en gjeldsoversikt synes jeg personlig at er veldig motiverende, samtidig som det gir meg en god oversikt over gjeld og diverse smålån, boliglån, billån og eventuell annen gjeld.

  • Bytt ut og fyll inn dine egne tall i gjeldsoversikten.
  • Oppdater oversikten en gang i måneden, f.eks etter at den siste innbetalingen er registrert med ny saldo.
  • Følg utviklingen av «annen gjeld» og total gjelden (inkludert evt huslån) over tid.

  Fyll inn dine tall og bruk gjerne malen sammen med et budsjett for å sette deg sparemål. Hvis du fyller inn tallene hver måned vil den gi deg enkel oversikt over all gjeld du måtte ha, samt en grafisk fremstilling av din totale gjeld hver måned.

  I gjeldsoversikten viser Blå totalgjeld inkl huslån. Rød viser annen gjeld (smålån) og utvikling. Fyll inn dine egne tall.

  Her kan du laste ned denne malen for Excel eller Openoffice. Bytt ut tall og navn på gjeld for å få en personlig gjeldsoversikt.

  • Last ned for Excel
  • Last ned for Openoffice
  • Du kan bruke openoffice versjonen og laste den opp i google spreadsheet hvis du ønsker å bruke en skybasert løsning.
  • Sist oppdatert 05.01.2020. Småretting av feil, retting av graf. xls format forandret til moderne xlsx.

  Regnearket er redigerbart, så du fyller inn dine egne tall og forandrer navn på gjeld slik at det passer til deg. Du kan også forandre på utseendet av grafene, eller legge til egne.


  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no

  Øk motivasjonen

  Øk motivasjonen for å bli gjeldfri ved å følge med på grafer og utvikling underveis. Jeg personlig elsker grafisk fremstilling av økonomi så det er lagt inn to grafer i malen.

  Den ene grafen i lyse-blått viser en enkel fremstilling av hva saldoen på all gjeld og lån (eks huslån) er måned for måned. Denne har som oftest en lavere totalsum og vil derfor være mer dynamisk med større bevegelser, noe som ihvertfall for meg øker motivasjonen til å fortsette med å betale ned gjeld.

  Den har også et rødt overlegg som viser den totale gjelden (inkludert evt huslån) måned for måned.

  Årlig utvikling av totalgjeld

  Den andre grafen viser en årlig fremstilling av gjeldsutviklingen. Her kan du i slutten av hver desember fylle inn totalgjelden, og følge utviklingen år for år.

  Bruk denne excel eller openoffice malen for å få en bedre oversikt over privatøkonomien din. Gjerne benytt den sammen med et personlig budsjett som vil hjelpe deg å redusere forbruket, eller gjeld-snøballmetoden for å raskere bli kvitt gjeld.

  Få oversikt over din gjeld

  Gjeldsoversikten i Excel eller openoffice kan du bruke for å skape deg en oversikt over gjelden din hos ulike kredittforetak eller banker. Å fylle inn oversikten første gang tar som oftest 30-45 minutter og det er lurt å logge inn hos de forskjellige bankene du har lån for å oppdatere listen nøyaktig.

  Etter du har fylt ut listen første gang kan du oppdatere den i slutten av hver måned etterhvert som nye månedlige innbetalinger registreres hos bankene. Dermed kan du følge utviklingen av din gjeld over tid og få motivasjon når du ser grafene beveger seg.

  Du kan også vurdere å refinansiere diverse små-lån inn i ett nytt refinansieringslån med lavere rente. Et lite tips er at man burde refinansiere gjeld som tar lengre tid enn 6 måneder å betale ned.

  Hvis gjelden og saldoen derimot er lav nok til at du raskt kan bli kvitt den, er det ofte enklere å heller fokusere på å betale ned denne gjelden.

  For å få bedre oversikt over din egen gjeld kan du f.eks sjekke informasjonen som gjeldsregisteret har på deg, et annet tips er Defero sin gratis kredittsjekk.

  Les mer om hvordan du kan få bedre økonomi i 2021, se forbrukslån med lav rente, eller øk inntekten din med en fleksibel sidejobb/sideinntekt.

  Dersom du ønsker å investere kan du lese mer om crowdfunding lån og crowdlending investering, en smart måte å tjene renter hver måned. Start med crowdlending for 500 kroner eller mer.


  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no