Har du inkasso og ønsker å refinansiere misligholdt gjeld? Selv med inkasso og betalingsanmerkning finnes det muligheter for å refinansiere gammel gjeld og lån, også om du måtte ha aktive betalingsanmerkninger fra før.

Når man mottar inkassokrav, purringer og betalingsanmerkninger kan det være fort gjort å se mørkt på fremtiden. Betalingsanmerkninger gjør det umulig å ta opp tradisjonelle forbrukslån eller lån til refinansiering for å samle gjeld og rydde opp i gamle krav. Heldigvis finnes det fremdeles muligheter selv om du har betalingsanmerkning eller pågående inkasso fra før.

Hvordan refinansiere inkasso

Dersom man har pågående inkassogjeld har man sannsynligvis også aktive betalingsanmerkninger, dette gjør at tradisjonelle banker og forbrukslånbanker vil være uaktuelle for ett refinansieringslån. I slike tilfeller må man benytte spesialbanker som fokuserer eksklusivt på å hjelpe personer med inkasso og betalingsanmerkning med å få en ny økonomisk start.

Tjenester som sammenligner refinansiering av inkasso
– Personlig rådgivning
– Sammenlign flere banker
– Uforpliktende og gratis
Eff. rente 6,47% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.825.150, totalt kr 3.825.150.
Søk på Mileni.no
– Refinansier boliglån
– Sammenligner tilbud fra flere banker
– Snakk eller skriv med personlig rådgiver
– Uforpliktende gratistjeneste
Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-
Få tilbud via Zen Finans

En av de store bankene innen dette feltet er MyBank ASA, disse kan hjelpe til ved å finne løsninger på økonomiske utfordringer ved å tilby deg blant annet ett omstartslån.
Ett annet alternativ er å benytte en sammenligningstjeneste som f.eks Mileni.no, Finanstipset eller Zen Finans. Disse tjenestene hjelper deg med å finne muligheter til å refinansiere inkassogjeld.

Disse aktørene sammenligner opptil 15 forskjellige spesialbanker for å øke sjansen for refinansiering til best mulig rente. Du kan få personlig rådgivning via telefon eller e-post med gode råd fra en profesjonell part som er vant med å håndtere vanskelige situasjoner og refinansiering av inkasso.

Få ett uforpliktende og gratis tilbud om refinansiering av gjeld, søk blant annet på:

Eksempelrente på refinansiering av inkasso via f.eks Zen Finans:
Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-

MyBank tilbyr refinansiering av inkasso

Hva kreves for å få refinansiering med inkasso og betalingsanmerkning?

Antall betalingsanmerkninger eller inkassogjeld har ingen betydning for søknaden, man må derimot ha mulighet for å sikre refinansieringslånet med eiendom eller bolig. Boligen eller eiendommen må samtidig ha nok verdi i seg til å være pant for både boliglån, samt til inkasso eller forbruksgjelden du ønsker å refinansiere.

Man må oppfylle visse krav for å få nytt lån:

 • Man må eie bolig eller eiendom.
 • Hytte, fritidsbolig, utleieenhet, feriebolig kan også godtas.
 • Eksempelrente: Effektiv rente 7,25 %,lån på 2 millioner over 25 år, kost 2 466 934,-,totalt kr 4 466 934,-

Bankene kan i visse tilfeller gå med på å refinansiere med sikkerhet i en annen persons bolig eller eiendom, dette kan f.eks være en fritidsbolig til noen i familie eller lignende. Her er det derimot svært viktig at alle parter er godt informert om, og inneforstått med hva som kan skje dersom ett lån ikke betales.

Søk om refinansiering av inkassogjeld:
– Send inn søknad til Finanstipset
– Send inn søknad til MyBank

Finanstipset sammenligner flere lån gratis

En ny økonomisk start

Ved å refinansiere inkasso og gjeld kan man få en ny sjanse og fjerne gamle betalingsanmerkninger. For mange vil et refinansieringslån samle flere typer gjeld inn i ett nytt lån, dette kan f.eks være:

 • Gammel forbruksgjeld.
 • Handlekontoer, f.eks i butikk eller nettbutikk.
 • Kredittkortgjeld.
 • Smålån og personlige lån.
 • Forfalte regninger.
 • Pågående inkassogjeld.
 • Misligholdte lån.

Ved å refinansiere inkassogjelden vil man samtidig kunne bli kvitt de aktive betalingsanmerkningene man måtte ha. En betalingsanmerkning skal nemlig fjernes av kreditor når den eller de har fått pengene de krever. Ved å fjerne betalingsanmerkninger vil man kunne forbedre sin kredittscore, men viktigst av alt vil man slippe mange bekymringer omkring forfalte regninger og purringer i postkassen.

En studie fra USA viser at penger og gjeld er den mest vanlige årsaken til krangling og uenighet i ett parforhold, utrolig nok er penger samtidig ett tema de aller fleste par ønsker å unngå. Å få en ryddig økonomi og bli kvitt stress og problemer omkring inkasso eller purringer vil sannsynligvis ha mange positive ringvirkninger, også på det sosiale plan og i parforhold.

Kostnader av inkassogjeld

Inkasso vil ofte være en av de dyreste gjeldene man kan oppleve å få, dette skyldes ikke bare rentenivået på inkassogjeld, men hovedsaklig de store og kostbare inkassogebyrene.

 • Rentenivået på inkasso (forsinkelsesrenten) økte i 2019 til 9.5% (opp fra 9.25%)
 • Økt rettsgebyr på 1172,- (opp fra 1150,-)
 • Inkassosats på 700,-
 • Forsinkelsesgebyr på 400,-
 • Purregebyr på 70,-
 • Inkassovarsel på 70,-
 • Betalingsoppfordring på 210,-

Det er spesielt alle gebyrene som medfører høye kostnader for personer med inkassogjeld. Er man uheldig kan en forfalt mobilregning på bare noen hundrelapper fort komme opp i tusenvis av kroner, dette er et reelt problem for mange personer, spesielt dem som har utviklet «postkasseskrekk».

Å refinansiere inkasso vil ofte være en god løsning for personer som lenge har slitt med å holde oversikt eller simpelthen ikke har turt å ta tak i privatøkonomien sin på lenge. Når man refinansierer med inkassogjeld får man hjelp av profesjonelle spesialbanker som er vant med å hjelpe til i slike tilfeller.

Søk refinansiering opptil 10.000.000 kroner via MyBank

Hvor mye kan man refinansiere?

Hvor mye man kan refinansiere avhenger mye av hvor mye verdi det er igjen i boligen og hvor mye personlig gjeld du måtte ønske å refinansiere. I motsetning til ett tradisjonelt usikret lån hvor man som oftest bare kan låne opptil 600.000 kroner, vil man i et slikt sikret lån kunne låne mye mer.

Dersom du har nok verdi i boligen er det mulig å refinansiere opptil 10.000.000 kroner (inkludert evt boliglån). Man har derfor gode muligheter til å bli kvitt inkasso og betalingsanmerkninger og samle alle lån med et slikt refinansieringslån.

Et slikt refinansieringslån passer derfor til personer med mye gjeld eller høye lån. Den norske økonomien består av omkring 170 milliarder kroner i usikret gjeld ifølge statistikk fra gjeldsregisteret. De aller fleste har ikke store forbrukslån, men det finnes noen tusentalls nordmenn som har svært høy belåningsgrad i forhold til resten av kundene. Det er som oftest dem med høy gjeld og betalingsvansker som vil kunne trenge et sikret refinansieringslån.

Søk om refinansiering av inkassogjeld:
– Send inn søknad til Finanstipset
– Send inn søknad til MyBank
– Benytt Zen Finans til å finne ett refinansieringslån til deg.

Les gjerne mer om omstartslån eller hvordan du kan få bedre økonomi i 2020


Your SEO optimized title