Hopp til innholdet

Hvordan få lavere faste utgifter hver måned

  Med lavere faste utgifter i måneden kan du sette av mer til sparing, nedbetaling av gjeld eller til forbruk. Det er verken vanskelig eller kjedelig å gå igjennom privatøkonomien sin for å se hvor mye man kan kutte i månedlige utgifter, faktisk er det ganske gøy!

  Ved å være bevisst på hva man trenger og følger med på nye tjenester som dukker opp er det fullt mulig å redusere de månedlige utgiftene man har.  Hvordan jeg sparte 1700 kroner på faste utgifter

  Jeg har selv gjort noen besparelser og kutt i faste utgifter månedlige utgifter for kort tid tilbake, her er noen tiltak og ting jeg har kuttet ut. Les også tips om hvordan du kan få en bedre økonomi i 2020.

  • Ny Hus forsikring – 50 kr i mnd
   – En 50-lapp spart er jammen ikke mye, men jeg tar det!
  • Kuttet ut Verisure – 499 kr / mnd
   – Installerte en egen alarm uten abonnement istedet. Kjell & Co har en rekke alarm-løsninger som du kan installere selv og spare på månedlige utgifter.
  • Forskjellige små abonnementer google play/aviser – 300 kr / mnd
  • Meetup – 59 kr / mnd
  • Endre spotify family til vanlig spotify – 49 kr / mnd
  • Erstattet separate Viaplay, TV2 Sumo & HBO abonnementer med Strim og sparte 148 kroner i måneden. Da fikk jeg også vanlige tv-kanaler med på kjøpet.
  • Tidligere har jeg også kuttet ut Canal Digital – 599 kr / mnd

  Få oversikt og øk inntekten

  I tillegg til å redusere faste utgifter kan man ta en rekke andre grep for å få rydde opp i privatøkonomien. Å redusere kostnader er det mye fokus på, men det finnes også mange måter å øke inntekten på.

  Andre tips er å få god oversikt over økonomien din. Jeg bruker et regneark hvor jeg legger inn mine gjeld/lån og kan følge utviklingen over tid via grafer. Denne gratis gjeldsoversikt malen er nyttig for deg som liker å følge med på utviklingen over tid og har et langsiktig mål om å kanskje bli helt gjeldfri.

  Små summer blir store

  Som du ser er det mange små summer jeg har kuttet ut.
  Alle disse «må ha» abonnementene som trekkes ofte direkte ut fra kortet ender opp i store summer til slutt.

  I tillegg har jeg også refinansiert kredittkortgjelden min og begynt med et matbudsjett. Her kan du lese mer om refinansiering av gjeld, med og uten sikkerhet.


  Selv om et matbudsjett vanligvis ikke går inn under «faste utgifter» vil det å redusere mat utgifter og spesielt impulshandling spare meg for titusenvis av kroner i året.
  Her kan du hvordan en matkasse hjelper deg å spare penger og her kan du lese mer om hvordan du kan sette opp et eget personlig budsjett.


  Vurder å refinansiere lån

  Forbrukslån og spesielt kredittkortgjeld har dyre renter som vil lønne seg å refinansiere. Å refinansiere f.eks kredittkortgjeld bør man bare gjøre om man har tatt et oppgjør med egne forbruksvaner og lagt kredittkortet på hylla.

  Hvis ikke kan det å refinansiere gjøre det mulig å øke gjelden sin ytterligere, her kan du lese mer om refinansiering av gjeld.

  Gå igjennom nettbank og korttransaksjoner

  Når jeg selv skulle senke mine månedlige utgifter gikk jeg igjennom kontoutskriftene for hver eneste måned ett år tilbake i tid.

  12 måneder tilbake i tid var kanskje litt voldsomt, men gå ihvertfall 3 måneder tilbake i tid, noen regninger og automatiske trekk skjer nemlig ikke månedsvis, men hver andre eller tredje måned.

  Ved å gå noen måneder tilbake i tid kan man fange opp slike trekk som vanligvis går under radaren.