Hopp til innholdet

Samle lån og gjeld | Få bedre renter og oversikt

  Ved å samle lån og kreditter kan man spare penger på renter, gebyrer og andre omkostninger, det vil også gjøre det mulig å få kortere, eller lengre løpetid på lånet, alt etter hva som passer din økonomi.

  Å samle lån, kreditter og gjeld har også en rekke andre fordeler. Det blir for eksempel enklere å fokusere på nedbetalingen av lånet og det gir deg muligheter for å holde god oversikt over privatøkonomien din. Ved å bare ha ett større lån istedenfor mange små, kan du prioritere nedbetalingen, og en lavere rente vil også gjøre det mulig å betale ned ekstra på lånet.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.
  Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

  Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
  Besøk Unofinans her.

  Nrk kan melde at gjennomsnittet av forbrukslångjeld til personer med forbrukslån er 427.000 kroner. De melder samtidig at renten kan være opptil 20% på disse lånene. Denne gjelden behøver ikke nødvendigvis å være ett forbrukslån, men det kan være kredittkort, forskjellige forbrukslån og handlekontoer i butikker.

  Har man som i eksempelet over en større gjeld bestående av flere forskjellige lån og kreditter vil man kunne spare tusenvis av kroner hvert år på å samle dem, og refinansiere.  Samle dine lån og få en ryddigere økonomi

  Å ha mange små lån, kredittkortgjeld, forbrukslån kan fort bli uoversiktlig og kjennes ut som et stort stresselement i hverdagen. En ryddig økonomi starter ved å ha oversikt, og ved å bare ha ett samlelån å tenke på, opplever mange mindre stress i hverdagen.

  Når man samler mange lån inn i ett nytt lån, ofte kalt refinansiering, vet man alltid hvor mye som skal betales hver måned. Man kan også tilpasse et samlelån til din økonomiske situasjon akkurat nå. Dette kan være spesielt nyttig hvis du ønsker å forlenge eller avkorte betalingsperioden.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.

   

   

  Hva koster det å samle lån?

  Når man samler flere lån, forbrukslån og kreditter inn i ett nytt og større lån betaler man rente, renten du kan få avhenger av flere faktorer, blant annet din kredittscore.

  En norsk tjeneste som sjekker flere banker er Lånemegleren.no, her kan du søke om å samle flere lån inn i ett nytt og oversiktlig samlelån. Den effektive renten beregnes blant annet utifra:

  • Din alder, om du har en stabil bosituasjon (ikke flytter ofte), har inntekt, om du er selvstendig næringsdrivende eller ei og at du ikke har betalingsanmerkninger eller inkasso.
  • Les mer om refinansiering med betalingsanmerkning.

  Eksempel på lånerente ved ett samlelån: Effektiv rente 12,53 %, 230 000 kr over 8 år, kostnad 126 654 kr, totalt 356 654 kr.

  En sammenligningstjeneste vil ofte være den mest praktiske løsningen istedenfor å gå igjennom rentebetingelser og gebyrer til hver enkelt bank. Ved å bruke f.eks Lånemegleren.no vil man få opp en liste med forskjellige lånetilbydere, og man velger selv den banken som tilbyr best rente eller betingelser.

  Ved å samle lån kan man spare mye renter hver måned

  Slik samler du gjelden din

  For å samle lån og kredittgjeld må man ta ett nytt lån som tilsvarer totalbeløpet for alle smålånene tilsammen. Undersøk derfor hva du har i lån og kredittkortgjeld i dag, og noter samtidig ned rentenivået.

  Å samle lån betyr helt enkelt at man refinansierer forskjellige lån inn i ett nytt og større lån. Dette kan være forbrukslån, kredittkortgjeld og handlekontoer hos forskjellige nettbutikker eller selskaper. Fordi små kredittkortlån og handlekontoer ofte har høye renter, vil man ved å samle denne gjelden ofte kunne redusere månedlige kostnader betraktelig.

  Også ved å samle lånene slipper man å måtte betale månedlige gebyrer og omkostninger, har man mange lån og flere banker vil kostnader for disse gebyrene ofte kunne være tusenvis av kroner i året.

  Har du medsøker? Om dere er to personer som søker kan det være med på å gi bedre lånevilkår.

  Tjenester som Lånemegleren.no kan gi deg lånetilbud fra flere banker. Tjenesten foregår ved at du først fyller ut opplysninger om ønsket lån ved å velge et lånebeløp og en nedbetalingstid som passer deg.

  Deretter samler Lånemegleren inn lånetilbud fra flere banker og gir deg beskjed. Du velger deretter den banken du ønsker.

  Spar penger på å samle lån og gjeld

  Man kan spare mye penger hver måned på å få en lavere rente, og jo større lån og gjeld man har, jo mer kan man spare.

  Har man f.eks smålån og forbruksgjeld på 100.000 kroner til 20% rente, vil man ved å senke renten til f.eks 12% spare 8000 kroner i året. Ved en forbruksgjeld/kredittgjeld på 300.000 kroner vil man kunne spare 2000 kroner i måneden, hvis ditt eksisterende lån går over flere år og terminer vil dette gi betydelige besparelser hvert eneste år.

  Men, man sparer ikke bare på rentene. Har man flere lån i forskjellige banker vil man ved å samle dem inn i ett nytt lån spare store summer hvert år bare på gebyrer og bankomkostninger. Totalt vil man ofte spare tusenvis av kroner hvert eneste år.

  Å samle gjeld og lån inn i ett større lån med lavere rente er smart og økonomisk. Pengene man sparer hver måned utgjør store summer til slutt, og kan gjøre det enklere å bli gjeldfri.


  Når bør man samle flere lån?

  Selv om ikke gjelden forsvinner når man samler lån og refinansierer, vil de fleste oppleve en mer ryddig økonomi og lavere renter. Lavere renter og omkostninger kan man bruke for å i tur betale ekstra ned på gjeld. Hvis målet ditt er å bli gjeldfri, vil det å samle dyre lån inn i ett billig stort lån være et lurt steg på veien. Besparelsene man gjør ved å betale lavere rente kan man bruke på ekstra nedbetaling av gjeld.

  Å ha oversikt over gjeld kan være en utfordring, spesielt om man har mange smålån eller kreditter. Mange vil derfor oppleve mindre stress og tanker omkring penger ved å samle lån og få færre banker å forholde seg til.

  Slik finner du det beste lånet

  Hvis du ønsker å samle lån og spare penger bør du vurdere å sammenligne forskjellige lånetilbud. Et lånetilbud blir nemlig satt individuelt og kan variere mye fra bank til bank. Det er nemlig lånegiveren som selv bestemmer prisen på lånet, hvis du ønsker å finne det beste lånetilbudet bør du derfor bruke en sammenligningstjeneste.

  Det finnes flere forskjellige slike nettsider som gjør det enklere for deg. Nettsider som Lånemegleren, Unofinans.no og Easybank er kanskje blant de mest kjente, men du kan også se i listen over og finne flere forskjellige tilbydere. Renteeksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

  Søker du lån eller ønsker å samle lån igjennom noen av deres tjeneste behøver du å kun å fylle ut én søknad, og de tar seg av resten. De videresender denne søknaden til flere forskjellige banker, både kjente og ukjente, og presenterer uforpliktende et utvalg av de beste lånetilbudene tilbake til deg.

  Les mer om den gratis gjeldsoversikt malen, sjekk din kredittscore eller les om forbrukslån med lav rente.