Hopp til innholdet

Mye gjeld? Hvordan du kan refinansiere høy gjeld

  Refinansiering av høy gjeld gjør det mulig å samle flere store lån inn i ett nytt refinansieringslån til lavere rente og bedre betingelser. Eksempler på slik gjeld kan være boliglån, kredittkort, forbruksgjeld, inkassokrav, oppussingslån, handlekontoer og billån.

  Ved å refinansiere slik gjeld inn i ett nytt, sikret lån, vil man lettere få oversikt og kontroll over økonomien, og man får kun ett lån å forholde seg til hver måned.

  Uforpliktende refinansiering kalkulator av stor gjeld

  Nedenfor i tabellen kan du se hva slags krav som ofte stilles for å gi lån til refinansiering av inkasso med sikkerhet i bolig eller eiendom.

  • Har inntekt (fast, variabel, selvstendig)
  • Norsk statsborger eller bosatt i Norge i minimum 3 år
  • Alder 18 – 70 år
  • Inntil 6 låntakere og 4 realkausjonister
  • Enten for refinansiering med sikkerhet i eksisterende bolig eller for kjøp av ny bolig
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.
  Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

  Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
  Besøk Unofinans her.

  Lånevilkår

  Lånebeløp250,000 – 10,000,000 NOK
  Nedbetalingstid1 – 30 år
  Rente3.99 – 14.49 %
  Effektiv Rente3.99 – 14.49 %
  Aldersgrense18 – 80
  Rentefritt for nye kunderNei
  Godtar betalingsanmerkningerJa
  Inntektskrav120,000 NOK
  Etableringskostnad2,000 NOK
  Administrasjonsavgift35 NOK
  Eksempel: Representativt eksempel: Boliglån kr 2 500 000, nominell rente på 5,99% p.a., 30 års nedbetaling, fakturaomkostninger på kr 35 per måned (Avtalegiro), etableringsgebyr på kr 100 000 (4% av lånebeløp), gir månedlige terminbeløp på kr 15 607. Effektiv rente 6,57% p.a. Kostnad: kr 3 118 415. Totalt: kr 5 618 415.

  For å kunne refinansiere høy gjeld og store lån må du enten ha en høy inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Eller du må eie en bolig/eiendom som har tilstrekkelig med kapital slik at denne kan stilles som sikkerhet i et nytt refinansieringslån.

  Dersom du har mange lån eller høy gjeld kan det lønne seg å samle all gjeld inn i ett nytt lån

  Banker som tilbyr refinansiering av høy eller mye gjeld:

  Her kan du se hvilke banker og aktører som tilbyr refinansiering av høy gjeld med sikkerhet i bolig eller eiendom. Via disse aktørene kan man refinansiere store lån/gjeld helt opptil 10 millioner kroner selv om du har betalingsanmerkninger fra før.


  Stor gjeld med betalingsanmerkning eller inkasso?

  På tross av at man kanskje har registrerte anmerkninger eller pågående inkassosaker så finnes det muligheter for å refinansiere gjelden inn i ett nytt lån som passer bedre med din nåværende økonomiske situasjonen.

  Å ha betalingsanmerkninger eller inkasso vil ofte sette en stopper for å refinansiere gjeld i en tradisjonell bank, heldigvis finnes det flere spesialbanker som tilbyr slike tjenester og kan hjelpe deg med å samle høy gjeld inn i et nytt lån.

  • Man kan refinansiere med betalingsanmerkning.
  • Du kan samle forfalte regninger og inkassogjeld inn i ett nytt lån.
  • For å refinansiere gjeld- eller unngå tvangssalg av bolig ved for høy gjeld.
  • Gjør det mulig å refinansiere høy gjeld opptil 10 millioner kroner.

  Med et såkalt omstartslån kan du refinansiere både liten og stor gjeld med sikkerhet i egen bolig eller eiendom. Hvis du ikke har tilstrekkelig kapital i boligen fra før, så kan noen banker tilrettelegge for lån hvis du kan stille en tilleggsikkerhet. Dette kan f.eks være sikkerhet i familie eller venners bolig, en fritidseiendom, hytte eller ferieleilighet.

  I slike situasjoner vil den beste løsningen ofte være å benytte en tredjepart som kan hjelpe deg videre med søknaden og prøve å finne en løsning på problemet. Ved å benytte en profesjonell tredjepart vil du også få personlig hjelp med alle dine spørsmål omkring det praktiske ved å refinansiere høy gjeld eller lån.  Refinansier høy gjeld: fra 500.000,- opptil 10.000.000,-

  For personer med høy gjeld (fra 500.000 kroner og oppover) finnes det flere norske spesialbanker som kan hjelpe deg med refinansieringen. Her kan man velge å gå direkte til en spesialbank, som f.eks Unofinans og søke om refinansiering. Eller man kan søke via en tredjepart som sammenligner lån på tvers av flere banker samtidig og kostnadsfritt.

  • Bli kredittverdig
  • Må eie bolig eller eiendom
  • Må ha inntekt. NAV ufør aksepteres.
  • Inkasso og betalingsanmerkninger aksepteres.

  Ved å refinansiere med sikkerhet i bolig kan man bake eksisterende gjeld, lån og inkasso inn i et nytt huslån slik at betalingsanmerkninger fjernes, og man blir kredittverdig igjen.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.
  Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

  Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
  Besøk Unofinans her.

  Det er flere fordeler ved å bruke en tredjepart som man skal refinansiere høy gjeld, blant annet at man øker sannsynligheten for å få godkjent et lån, men også at man finner den beste renten tilgjengelig.
  Andre fordeler vil også være gratis hjelp med utforming av søknaden, samt at man kan benytte denne profesjonelle tredjeparten til å få svar på eventuelle praktiske spørsmål man måtte ha.
  Dersom man sliter med høy eller stor gjeld som man ønsker å refinansiere, vil det ofte være lurt å bruke en slik tredjepart som vet hvordan man skal utforme en søknad for refinansiering.

  Hvordan kan man refinansiere høye lån og stor gjeld?

  Å refinansiere høy gjeld var tidligere enn svært tidkrevende prosess om ikke umulig, i nyere tid har derimot nye banker oppdaget et marked som trengte en fornyelse og disse har skapt nye løsninger for å kunne tilby refinansiering av høy gjeld til tross for eventuelle betalingsanmerkninger man måtte ha, noe som blant annet gjør dem velegnet for å bli kvitt inkassogjeld.

  For å kunne refinansiere høy gjeld må man kunne stille sikkerhet via eiendom, f.eks ved å stille boligen, hytta eller en ferieleilighet som sikkerhet for lånet. Hvor mye man kan refinansiere vil avhenge mye av boligens – eller eiendommens verdi og hvor god betjeningsevne man har. Spesialbanker og sammenligningstjenester opererer ofte med en øvre grense på 10 millioner kroner ved refinansiering, hvilket gjør det mulig å samle boliglån og annen stor gjeld man måtte ha.

  • Start prosessen ved å skaffe deg full oversikt over hvilke kreditorer du har, beløp og kontaktinformasjon. Lagre denne informasjonen på en egen fil som kan deles med banken.
  • Kontakt en sammenligningstjeneste som Unofinans for å få personlig hjelp og oppfølging. Disse hjelper deg med å lage en søknad som sendes videre til flere banker for å oppnå de beste betingelsene. De kan også hjelpe deg dersom du måtte ha spørsmål omkring prosessen.
  • Bolig eller eiendom som du stiller som sikkerhet for lånet må takseres. Visse banker tillater en forenklet verdivurdering kalt E-takst eller siste omsetningsverdi hvis eiendommen nylig er kjøpt/overtatt.

  Om du har mindre utestående lån enn 500.000 kroner finnes det flere andre muligheter for å refinansiere gjeld. Både med og uten sikkerhet, og med eller uten betalingsanmerkninger.

  Les mer om hvordan man kan samle lån og gjeld eller få en bedre økonomi ved å lage en gjeldsoversikt, eller refinansiere med sikkerhet.


  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.