Mye gjeld? Hvordan du kan refinansiere høy gjeld

Publisert av Budsjettliv.no den

Refinansiering av høy gjeld gjør det mulig å samle flere store lån inn i ett nytt refinansieringslån til lavere rente og bedre betingelser. Eksempler på slik gjeld kan være boliglån, forbruksgjeld, inkassokrav, oppussingslån, handlekontoer og billån.
Ved å refinansiere slik gjeld inn i ett nytt, sikret lån, vil man lettere få oversikt og kontroll over økonomien, og man får kun ett lån å forholde seg til hver måned.

I Norge er det noen spesialbanker som tilbyr refinansiering av store lån og mye gjeld. Her kan du refinansiere fra 500.000 kroner og opptil 10 millioner kroner. Og du kan refinansiere denne høye gjelden også om du måtte ha betalingsanmerkning eller inkassogjeld fra før.

For å kunne refinansiere høy gjeld og store lån må du enten ha en høy inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Eller du må eie en bolig/eiendom som har tilstrekkelig med kapital slik at denne kan stilles som sikkerhet i et nytt refinansieringslån.

Dersom du har mange lån eller høy gjeld kan det lønne seg å samle all gjeld inn i ett nytt lån

Banker som tilbyr refinansiering av høy eller mye gjeld:

Her kan du se hvilke banker og aktører som tilbyr refinansiering av høy gjeld med sikkerhet i bolig eller eiendom. Via disse aktørene kan man refinansiere store lån/gjeld helt opptil 10 millioner kroner selv om du har betalingsanmerkninger fra før.


Stor gjeld med betalingsanmerkning eller inkasso?

På tross av at man kanskje har registrerte anmerkninger eller pågående inkassosaker så finnes det muligheter for å refinansiere gjelden inn i ett nytt lån som passer bedre med din nåværende økonomiske situasjonen.

Å ha betalingsanmerkninger eller inkasso vil ofte sette en stopper for å refinansiere gjeld i en tradisjonell bank, heldigvis finnes det flere spesialbanker som tilbyr slike tjenester og kan hjelpe deg med å samle høy gjeld inn i et nytt lån.

  • Man kan refinansiere med betalingsanmerkning.
  • Du kan samle forfalte regninger og inkassogjeld inn i ett nytt lån.
  • For å refinansiere gjeld- eller unngå tvangssalg av bolig ved for høy gjeld.
  • Gjør det mulig å refinansiere høy gjeld opptil 10 millioner kroner.
Få personlig hjelp med Zen Finans

Eksempelrente på et refinansieringslån med sikkerhet i bolig fra Zen Finans: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-

Med et såkalt omstartslån kan du refinansiere både liten og stor gjeld med sikkerhet i egen bolig eller eiendom. Hvis du ikke har tilstrekkelig kapital i boligen fra før, så kan noen banker tilrettelegge for lån hvis du kan stille en tilleggsikkerhet. Dette kan f.eks være sikkerhet i familie eller venners bolig, en fritidseiendom, hytte eller ferieleilighet.

I slike situasjoner vil den beste løsningen ofte være å benytte en tredjepart som kan hjelpe deg videre med søknaden og prøve å finne en løsning på problemet. Ved å benytte en profesjonell tredjepart vil du også få personlig hjelp med alle dine spørsmål omkring det praktiske ved å refinansiere høy gjeld eller lån.Refinansier høy gjeld: fra 500.000,- opptil 10.000.000,-

For personer med høy gjeld (fra 500.000 kroner og oppover) finnes det flere norske spesialbanker som kan hjelpe deg med refinansieringen. Her kan man velge å gå direkte til en spesialbank, som f.eks Mybank og søke om refinansiering. Eller man kan søke via en tredjepart som sammenligner lån på tvers av flere banker samtidig og kostnadsfritt, f.eks Zen Finans.

Det er flere fordeler ved å bruke en tredjepart som man skal refinansiere høy gjeld, blant annet at man øker sannsynligheten for å få godkjent et lån, men også at man finner den beste renten tilgjengelig.
Andre fordeler vil også være gratis hjelp med utforming av søknaden, samt at man kan benytte denne profesjonelle tredjeparten til å få svar på eventuelle praktiske spørsmål man måtte ha.
Dersom man sliter med høy eller stor gjeld som man ønsker å refinansiere, vil det ofte være lurt å bruke en slik tredjepart som vet hvordan man skal utforme en søknad for refinansiering.

Renteeksempel på refinansiering av forbrukslån med pant i bolig
Gjennomsnittlig rente: Eff. rente 6.79% v2mill o/25år, kost kr.1.895.969, tot 3.895.969.

Zen Finans sammenligner flere banker i vanskelige saker

En annen bank som også tilbyr refinansiering av store lån og mye gjeld er MyBank ASA. Dette er en Oslo-basert bank som kun opererer som en nettbank og har i tillegg til vanlige bank-funksjoner, også spesialisert seg på å tilby refinansiering av boliglån til personer med høy gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger.

Eksempelrente: Effektiv rente 7,25 %,lån på 2 millioner over 25 år, kost 2 466 934,-,totalt kr 4 466 934,-

Hvordan kan man refinansiere høye lån og stor gjeld?

Å refinansiere høy gjeld var tidligere enn svært tidkrevende prosess om ikke umulig, i nyere tid har derimot nye banker oppdaget et marked som trengte en fornyelse og disse har skapt nye løsninger for å kunne tilby refinansiering av høy gjeld til tross for eventuelle betalingsanmerkninger man måtte ha, noe som blant annet gjør dem velegnet for å bli kvitt inkassogjeld.

For å kunne refinansiere høy gjeld må man kunne stille sikkerhet via eiendom, f.eks ved å stille boligen, hytta eller en ferieleilighet som sikkerhet for lånet. Hvor mye man kan refinansiere vil avhenge mye av boligens – eller eiendommens verdi og hvor god betjeningsevne man har. Spesialbanker og sammenligningstjenester som Mileni.no eller Zen Finans opererer med en øvre grense på 10 millioner kroner ved refinansiering, hvilket gjør det mulig å samle boliglån og annen stor gjeld man måtte ha.

  • Start prosessen ved å skaffe deg full oversikt over hvilke kreditorer du har, beløp og kontaktinformasjon. Lagre denne informasjonen på en egen fil som kan deles med banken.
  • Kontakt en sammenligningstjeneste som Zen Finans eller Mileni for å få personlig hjelp og oppfølging. Disse hjelper deg med å lage en søknad som sendes videre til flere banker for å oppnå de beste betingelsene. De kan også hjelpe deg dersom du måtte ha spørsmål omkring prosessen.
  • Bolig eller eiendom som du stiller som sikkerhet for lånet må takseres. Visse banker tillater en forenklet verdivurdering kalt E-takst eller siste omsetningsverdi hvis eiendommen nylig er kjøpt/overtatt.

Om du har mindre utestående lån enn 500.000 kroner finnes det flere andre muligheter for å refinansiere gjeld. Både med og uten sikkerhet, og med eller uten betalingsanmerkninger. Les mer om hvordan man kan samle lån og gjeld.