Refinansiér gjeld med betalingsanmerkning

Publisert av Budsjettliv.no den

Det å refinansiere gjeld dersom du har betalingsanmerkning, utestående gjeld og/eller inkassokrav kan være en smart måte for å få privatøkonomien under kontroll. Dersom man refinansierer forfalte regninger og inkassokrav vil man samtidig også kunne få fjernet alle aktive betalingsanmerkninger man måtte ha.

Når man refinansierer gjeld med inkasso og betalingsanmerkning behøver man en sikkerhet som spesialbanker kan akseptere mot at du får ta opp et nytt lån. Dette lånet bruker man for å betale ut de kreditorene man skylder penger og samle dyr gjeld, f.eks inkasso, inn i et nytt lån med fast, lavere rente og bedre betalingsbetingelser.

En vanlig sikkerhet kan være din egen bolig eller eiendom du måtte ha, ex hytte, gård, fritidseiendom, leilighet, etc. Visse banker kan også gå med på at man stiller sikkerhet i en tredjepersons eiendom, men dette innebærer en risiko for personen som stiller seg villig for å hjelpe til.

Okida hjelper deg å finne banker som kan gi deg et tilbud dersom du har egen bolig eller eiendom. Eksempelrente: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298
/Okida.no

Bruk denne refinansieringskalkulator for å se hvor mye et lån med sikkerhet i bolig vil koste hver måned. Lån med sikkerhet i eiendom gjør det mulig å refinansiere gjeld og inkasso selv om man måtte ha dårlig kreditt, les mer om refinansiering av inkasso.


Fjerner betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger oppstår når man ikke betaler ned lån og gjeld i henhold til avtalt tid og beløp. En anmerkning kan da plasseres på din individuelle kredittscore for å varsle andre lånegivere om at denne personen skylder penger som han eller hun ikke betaler tilbake.

Det kan være flere årsaker til at man har fått betalingsanmerkning eller inkassogjeld, og som oftest skyldes det ikke mangel på å ville gjøre opp for seg, men snarere en mangel på mulighet. Ofte kan slike betalingsproblemer ha oppstått i forbindelse med tap av jobb og inntekt, private forhold eller konkurs i bedrift.

Dersom du er motivert for å rydde opp i privatøkonomien din vil refinansiering gi deg en større mulighet for å raskere kunne bli kvitt betalingsanmerkning og inkasso, eller for å unngå tvangssalg av bolig.

Hvordan få lån til refinansiering av inkasso

Benytt en av gratistjenestene under for å få personlig hjelp til lån og refinansiering av inkassogjeld. Tjenestene under tar betalt av bankene som gir deg lån og du betaler ingenting for tjenestene dem utfører. Ved å benytte en slik sammenligningstjeneste kan du sammenligne flere lånegivere samtidig og få hjelp til å sette opp en korrekt søknad.

Hovedkravene for å få lån til refinansiering av inkasso er:

  • Inntekt, enten lønn eller NAV uføretrygd.
  • Som oftest må man være minimum 24 år, men noen banker praktiserer 21 og 23 år som aldersgrense.
  • Man må kunne stille sikkerhet i bolig eller eiendom, enten din egen eller en medlåntaker som forstår risikoen.
  • Her kan du lese mer utdypende om kravene som gjelder når man refinansiering gjeld med sikkerhet.

Eksempelrente via f.eks Zen Finans: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-

Les mer om refinansiere inkasso, hvordan du kan unngå tvangssalg av bolig ved å refinansiere gjeld med sikkerhet, hvordan du kan få et inkassolån eller hvordan du refinansierer gjeld og lån.

Har du mye gjeld? Her er hvordan du kan refinansiere mye eller høy gjeld, og hvordan du kan lage deg en gjeldsoversikt for å lettere holde oversikt over lån.