Lån med betalingsanmerkning

Publisert av Budsjettliv.no den

Å få et lån med betalingsanmerkning gjør det mulig å rydde opp i gammel gjeld og samle alt inn i ett nytt oversiktlig lån.
Et lån til personer med betalingsanmerkning er gratis å søke på, men man må kunne stille med sikkerhet i eiendom eller bolig.

Vanligvis ville det vært vanskelig å få lån eller kreditt om man først har fått en betalingsanmerkning, men det finnes muligheter for å refinansiere gjeld dersom du kan stille sikkerhet i bolig eller eiendom.

Det finnes flere slike banker som spesialiserer seg på lån med betalingsanmerkning. Du kan gjerne benytte oversikten som vi har laget for å se hvor mye du kan refinansiere og hvor mye ett slikt lån vil koste hver måned.

Sammenlign lån med betalingsanmerkning

I oversikten under kan du se hvilke spesialbanker som tilbyr lån selv om man har betalingsanmerkning fra før.
Disse tilbyr lån med sikkerhet i bolig eller eiendom og gjør det mulig å bli kvitt gjeld og betalingsanmerkninger.


Banker som gir lån med betalingsanmerkning:

Beløp:
Nedbetalingstid:
Show more results

Søk lån med betalingsanmerkning

Betalingsanmerkning er ofte en effektiv stopper for å ta opp nye lån og kreditter i markedet, heldigvis finnes det muligheter for dem som trenger å rydde opp i økonomien og refinansiere inkasso.

Når man søker om lån og har betalingsanmerkning fra vil det ofte være smart å få hjelp av en tredjepart som kan løse spørsmål du måtte ha og samtidig hjelpe deg med utforming av søknaden.

Ett lån med betalingsanmerkning krever at man kan stille bolig eller annen eiendom som sikkerhet for lånet. Dette kan f.eks være en hytte, ferieleilighet eller gårdsbruk.

Det må samtidig være nok verdi igjen i boligen for å dekke både forfalte regninger som man ønsker å betale ut samt et eventuelt boliglån som fremdeles står på eiendommen.

Zen Finans tilbyr personlig hjelp – Gratis og uforpliktende

Hvis man får hjelp av andre med eiendom eller bolig som stilles til sikkerhet er det viktig at begge parter er godt opplyste om risikoen tilknyttet dette.

Det er samtidig verdt å merke seg at ikke alle banker tillater en slik ordning, og i slike tilfeller er det smart å bruke en tredjepart som samarbeider med opptil 15 forskjellige banker.

Norske tjenester med gode tilbakemeldinger på Trustpilot er f.eks Zen Finans eller Mileni. Her kan du snakke eller chatte med din egen kunderådgiver som hjelper deg med en søknad til flere forskjellige banker.

Ved å sende en god søknad rundt til flere banker øker man sjansen for å rydde opp i inkassoregningene og få en ny økonomisk start.En vanskelig sirkel

Begynner man å miste oversikt over forfalte regninger eller at man begynner å få betalingsanmerkninger er det viktig å reagere raskt.

Begynner man først å havne bakpå med forfalte regninger kan det raskt ende med en vanskelig sirkel av høye gebyrer, forsinkelsesrenter i tillegg til vanlige regninger som også skal betales.

Inkassoselskaper har faste gebyrer og omkostninger for hver sak, uansett hvor stor eller liten den måtte være. Det betyr at selv små «filleregninger» kan vokse seg svært store med skyhøy effektiv rente. Det er derfor viktig å reagere raskt, f.eks med et lån for å samle og bli kvitt inkassoregningene.

Lån med betalingsanmerkning krever pant i bolig eller eiendom.

Hvem rammes av misligholdt gjeld?

Forfalte regninger, purringer og betalingsanmerkninger kan de fleste oppleve å risikere en eller annen gang iløpet av livet, men de som ofte rammes hardt av høy gjeld vil være spesielt risiko-utsatte grupper.
Dette vil ofte være:

  • Selvstendig næringsdrivende.
  • Grundere.
  • Personer med lav inntekt.
  • Personer som mister jobb eller arbeidsførhet.

Det var omkring 100 milliarder kroner av forfalt inkassogjeld i Norge iløpet av 2019, mye av dette er beløp som betales raskt tilbake, mens andre summer tilhører personer som f.eks har satset på sin egen bedrift eller kanskje startet et enkeltpersonforetak hvor man selv blir 100% ansvarlig for all gjeld selskapet måtte skaffe seg.

Dette kan være leverandørgjeld, men også skatter og avgifter som man ikke tok høyde for, og dette kan utgjøre svært store summer for mange personer.

Les mer om refinansiering av gjeld eller hvordan man kan bli kvitt inkassogjeld.

Gjør noe med betalingsevnen din

Dersom man søker lån og har betalingsanmerkning fra før vil tradisjonelle banker si nei, dette er fordi at en betalingsanmerkning representerer betalingshistorikk til banker eller kredittinstitusjoner.

Derimot vet såkalte «spesialbanker» som spesialiserer seg nettopp på å gi lån til personer med betalingsanmerkning eller dårlig historikk at det vil være fullt mulig å snu om skuta i fremtiden.

Når man får en ny økonomisk sjanse som et slikt refinansieringslån er, bør man utnytte situasjonen og gjøre noe med sin egen fremtidige betalingsevne. Ved å få et lån som gjør det mulig å fjerne betalingsanmerkninger eller refinansiere inkasso kan man få en ny økonomisk start man burde utnytte til det fulle.

Gå igjennom økonomien din og prøv å kutt dine faste utgifter.
Dersom du ser igjennom kontoutskrifter og prøver å finne områder som kan kuttes vil man bli overrasket over hvor mye man kan spare hvert år.

Begynner du i tillegg å bruke et personlig budsjett vil det være store summer å spare hver eneste måned.
Det å sette opp ett budsjett er ikke særlig vanskelig, og man trenger ikke å lage det «perfekte» budsjettet hver eneste måned.