Hopp til innholdet

Lån med betalingsanmerkning

  Om du har betalingsanmerkning vil et lån i en tradisjonell bank være vanskelig å få. Det finnes allikevel alternativer og banker som kan hjelpe personer med betalingsanmerkning å få lån, et slikt lån kan for eksempel brukes til å rydde opp i økonomien og samle gjeld.

  Å få et lån med betalingsanmerkning gjør det mulig å rydde opp i gammel gjeld og samle alt inn i ett nytt oversiktlig lån. På den måten kan du få litt ro i privatøkonomien, betale mindre renter og lettere få økonomien på rett kjøl.
  Et lån til personer med betalingsanmerkning er gratis å søke på, men man må kunne stille med sikkerhet i eiendom eller bolig.

  • Få lån med betalingsanmerkning og inkasso.
  • Gjøre det mulig å samle gjeld og betale ut inkassoselskaper.
  • Lavere rente og færre gebyrer.
  • Få privatøkonomien på rett kjøl slik at man eventuelt senere kan gå tilbake til en tradisjonell bank.

  Vanligvis ville det vært vanskelig å få lån eller kreditt om man først har fått en betalingsanmerkning, men det finnes muligheter for å refinansiere gjeld dersom du kan stille sikkerhet i bolig eller eiendom.

  Det finnes flere slike banker som spesialiserer seg på lån med betalingsanmerkning. Du kan gjerne benytte oversikten som vi har laget for å se hvor mye du kan refinansiere og hvor mye ett slikt lån vil koste hver måned.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.
  Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

  Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
  Besøk Unofinans her.

  Sammenlign lån med betalingsanmerkning

  I oversikten under kan du se hvilke spesialbanker som tilbyr lån selv om man har betalingsanmerkning fra før.
  Disse tilbyr lån med sikkerhet i bolig eller eiendom og gjør det mulig å bli kvitt gjeld og betalingsanmerkninger.

  Søk lån med betalingsanmerkning

  Betalingsanmerkning er ofte en effektiv stopper for å ta opp nye lån og kreditter i markedet, heldigvis finnes det muligheter for dem som trenger å rydde opp i økonomien og refinansiere inkasso.

  Når man søker om lån og har betalingsanmerkning fra vil det ofte være smart å få hjelp av en tredjepart som kan løse spørsmål du måtte ha og samtidig hjelpe deg med utforming av søknaden.

  Ett lån med betalingsanmerkning krever at man kan stille bolig eller annen eiendom som sikkerhet for lånet. Dette kan f.eks være en hytte, ferieleilighet eller gårdsbruk.

  Det må samtidig være nok verdi igjen i boligen for å dekke både forfalte regninger som man ønsker å betale ut samt et eventuelt boliglån som fremdeles står på eiendommen.

  Nedenfor i tabellen kan du se hva slags krav som stilles for å gi lån til refinansiering av inkasso med sikkerhet i bolig eller eiendom.

  • Har inntekt (fast, variabel, selvstendig)
  • Norsk statsborger eller bosatt i Norge i minimum 3 år
  • Alder 18 – 70 år
  • Inntil 6 låntakere og 4 realkausjonister
  • Enten for refinansiering med sikkerhet i eksisterende bolig eller for kjøp av ny bolig

  Lånevilkår

  Lånebeløp250,000 – 10,000,000 NOK
  Nedbetalingstid1 – 30 år
  Rente3.99 – 14.49 %
  Effektiv Rente3.99 – 14.49 %
  Aldersgrense18 – 80
  Rentefritt for nye kunderNei
  Godtar betalingsanmerkningerJa
  Inntektskrav120,000 NOK
  Etableringskostnad2,000 NOK
  Administrasjonsavgift35 NOK
  Eksempel: Representativt eksempel: Boliglån kr 2 500 000, nominell rente på 5,99% p.a., 30 års nedbetaling, fakturaomkostninger på kr 35 per måned (Avtalegiro), etableringsgebyr på kr 100 000 (4% av lånebeløp), gir månedlige terminbeløp på kr 15 607. Effektiv rente 6,57% p.a. Kostnad: kr 3 118 415. Totalt: kr 5 618 415.

  Hvis man får hjelp av andre med eiendom eller bolig som stilles til sikkerhet er det viktig at begge parter er godt opplyste om risikoen tilknyttet dette.

  Det er samtidig verdt å merke seg at ikke alle banker tillater en slik ordning, og i slike tilfeller er det smart å bruke en tredjepart som samarbeider med opptil 15 forskjellige banker.

  • Bli kredittverdig
  • Må eie bolig eller eiendom
  • Må ha inntekt. NAV ufør aksepteres.
  • Inkasso og betalingsanmerkninger aksepteres.

  Ved å refinansiere med sikkerhet i bolig kan man bake eksisterende gjeld, lån og inkasso inn i et nytt huslån slik at betalingsanmerkninger fjernes, og man blir kredittverdig igjen.

  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no


  En vanskelig sirkel

  Begynner man å miste oversikt over forfalte regninger eller at man begynner å få betalingsanmerkninger er det viktig å reagere raskt.

  Begynner man først å havne bakpå med forfalte regninger kan det raskt ende med en vanskelig sirkel av høye gebyrer, forsinkelsesrenter i tillegg til vanlige regninger som også skal betales.

  Inkassoselskaper har faste gebyrer og omkostninger for hver sak, uansett hvor stor eller liten den måtte være. Det betyr at selv små «filleregninger» kan vokse seg svært store med skyhøy effektiv rente. Det er derfor viktig å reagere raskt, f.eks med et lån for å samle og bli kvitt inkassoregningene.

  Hvem rammes av misligholdt gjeld?

  Forfalte regninger, purringer og betalingsanmerkninger kan de fleste oppleve å risikere en eller annen gang iløpet av livet, men de som ofte rammes hardt av høy gjeld vil være spesielt risiko-utsatte grupper.
  Dette vil ofte være:

  • Selvstendig næringsdrivende.
  • Grundere.
  • Personer med lav inntekt.
  • Personer som mister jobb eller arbeidsførhet.

  Det var omkring 100 milliarder kroner av forfalt inkassogjeld i Norge iløpet av 2019, mye av dette er beløp som betales raskt tilbake, mens andre summer tilhører personer som f.eks har satset på sin egen bedrift eller kanskje startet et enkeltpersonforetak hvor man selv blir 100% ansvarlig for all gjeld selskapet måtte skaffe seg.

  Dette kan være leverandørgjeld, men også skatter og avgifter som man ikke tok høyde for, og dette kan utgjøre svært store summer for mange personer.

  Les mer om refinansiering av gjeld eller hvordan man kan bli kvitt inkassogjeld.

  Gjør noe med betalingsevnen din

  Dersom man søker lån og har betalingsanmerkning fra før vil tradisjonelle banker si nei, dette er fordi at en betalingsanmerkning representerer betalingshistorikk til banker eller kredittinstitusjoner.

  Derimot vet såkalte «spesialbanker» som spesialiserer seg nettopp på å gi lån til personer med betalingsanmerkning eller dårlig historikk at det vil være fullt mulig å snu om skuta i fremtiden.

  Når man får en ny økonomisk sjanse som et slikt refinansieringslån er, bør man utnytte situasjonen og gjøre noe med sin egen fremtidige betalingsevne. Ved å få et lån som gjør det mulig å fjerne betalingsanmerkninger eller refinansiere inkasso kan man få en ny økonomisk start man burde utnytte til det fulle.

  Gå igjennom økonomien din og prøv å kutt dine faste utgifter.
  Dersom du ser igjennom kontoutskrifter og prøver å finne områder som kan kuttes vil man bli overrasket over hvor mye man kan spare hvert år.

  Begynner du i tillegg å bruke et personlig budsjett vil det være store summer å spare hver eneste måned.
  Det å sette opp ett budsjett er ikke særlig vanskelig, og man trenger ikke å lage det «perfekte» budsjettet hver eneste måned.

  Les mer om gjeldsoversikt, omstartslån og hvordan unngå tvangssalg.