Hopp til innholdet

Forbrukslån med lav rente / Lån Fra 4.9%

  forbrukslån til lav rente

  Et forbrukslån med lav rente kan være en god måte å finansiere kjøp, oppussing og uventede utgifter på. For å oppnå den beste renten bør man ha en god kredittscore og høy inntekt, men man kan fremdeles finne lån med gode rentebetingelser dersom man undersøker markedet og forskjellige banker.

  Her kan du se en oversikt over forbrukslån med lav rente helt ned til 4.9%, både med og uten sikkerhet. En lavere rente på forbrukslånet kan bety tusenvis av kroner spart på renter hvert eneste år.

  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no

  Se flere lån med lav rente (Fra 4.9%)

  Her kan du sammenligne forbrukslån med lav rente fra flere banker og se hvor mye ett lån vil koste.  6 tips for å få et forbrukslån til lavere rente og kostnad

  • For refinansiering. Besøk Sambla.no.
   Sambla refinansering eksempel: Renten er variabel og settes individuelt. 150 000 kr over 5 år, nom. 9,9 %, eff. 11,28 % kost. 43 641 kr, tot. 193 641 kr eller 3 180 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
  • Bare søk om beløpet du behøver. Holder du deg til beløpet du behøver vil du spare mye på lavere renteutgifter.
  • Betal ned gjeld. Med ett lavere gjeldstall vil det være mulig å i fremtiden få enda bedre rente på nye lån.
  • Vit din egen kredittscore og hvordan du kan forbedre den. En bedre kredittscore medfører lavere risiko for bankene, hvilket kan gi deg et lån med lavere rente.
  • Se på den effektive renten. Det vil være den effektive renten som inkluderer diverse gebyrer som bestemmer hva ett nytt lån faktisk ender opp med å koste.
  • Ikke ha for lang nedbetalingstid. Selv om du får et forbrukslån med lav rente kan lånet fort ende opp med å koste mer enn nødvendig dersom man velger en lang nedbetalingstid.

  Hvordan søke om forbrukslån med lav rente

  Enkelt forklart vil man som oftest få lavere rente, jo mindre risiko banken har for å tape pengene sine. Det vil si at dersom du er en sikker betaler, ikke har betalingsanmerkninger, ikke er for ung og har god inntekt så vil du kunne få den laveste renten tilgjengelig.

  Mye av hva som bestemmer rentenivået man tilbys er kredittscoren man har. En god kredittscore viser at risikoen for banken er lav og består av ett tall, gjerne mellom 0 og 100, men noen kredittbyråer kan operere med andre tall.

  Sikrer man forbrukslånet i f.eks eiendom eller bolig vil man kunne få ett enda billigere forbrukslån.

  Tips: Lånets nominelle rentekostnad er ikke viktig. Se alltid på den effektive satsen.


  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.

   

   


  Hvorfor koster forbrukslån generelt mer enn vanlige lån?

  I motsetning til et tradisjonelt boliglån, vil et forbrukslån være usikret. Det vil si at banken låner deg penger, uten å ta sikkerhet i eiendom eller et kjøretøy.
  Dette er en større risiko for banken slik at renten blir litt høyere, men det er samtidig mer lettvint for den som ønsker et lån, da et forbrukslån ofte er raskere å søke på.
  Med et forbrukslån til lavere rente kan man pusse opp, reise på ferie, dekke uforutsette utgifter eller refinansiere gjeld.

  Oppfyll drømmer med forbrukslån til lav rente

  «Har man et rentebærende forbrukslån for en kortere periode, er kostnaden begrenset. Dersom man ikke nedbetaler lånet raskt, kan renteutgiftene fort bli store. Får man først problemer med å nedbetale et forbrukslån, er det høy risiko for mislighold.» – Norges Bank

  Kan renten på et forbrukslån stige?

  De fleste typer usikret lån, slik som forbrukslån, refinansieringslån eller til og med billån vil ha en fast rente i årene fremover. Disse lånene påvirkes ikke av rentehevingene til Norges Bank på lik linje som f.eks et boliglån gjør.

  Dette har å gjøre med at man avtalte en fast rente som skulle betales når man tok opp forbrukslånet eller billånet. Det kan derimot være at det står i låneavtalen at rentenivået kan endres mot skriftlig varsel. Noe slikt må varsles i god tid og har etter vår kunnskap ikke vært vanlig praksis for noen lån utenom ett vanlig boliglån.

  En undersøkelse av Experian i USA viste de vanligste grunnene til at folk tok opp et forbrukslån.

  • 28% brukte et personlig lån for større innkjøp
  • 26% samlet gjeld og lån
  • 17% brukte lånet til oppussing av boligen
  • 9% brukte lånet til refinansiering
  • 30% rapporterte at de brukte lånet til andre formål

  Når brukes et forbrukslån?

  Personlige lån – noen ganger kalt forbrukslån, refinansieringslån eller usikrede lån – gir mye fleksibilitet i hvordan du kan bruke dem.

  I de fleste tilfeller er personlige lån usikret, noe som betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet slik som bil eller eiendom for å bli godkjent. På den andre enden finner man sikrede personlige lån som krever at man bruker eiendel som sikkerhet i tilfelle du misligholder lånet.

  Personlige lån kommer vanligvis med fast eller variabel rente, samt avdragsbetingelser som spenner fra bare noen måneder og opp til flere år.

  De fleste långivere legger seg ikke oppi hvordan man bruker et forbrukslån. Vanlige ting og opplevelser man bruker et forbrukslån på kan for eksempel være:

  • Gjeldskonsolidering (spesielt for kredittkortgjeld)
  • Medisinske regninger
  • Reparasjoner og renovering av hjemmet
  • Tilbakebetaling til familie eller venner
  • Bryllups utgifter
  • Skilsmisse kostnader
  • Flytteutgifter
  • Begravelsesutgifter
  • Ferier og opplevelser
  • Innkjøp av møbler eller apparater
  • Lån til AS eller oppstart av nytt firma
  • Ferieshopping

  Når kan et slikt lån være lurt?

  Selv om det er mulig å bruke et personlig lån til omtrent hva som helst, betyr ikke det at det alltid er lurt. Generelt er det lurt å bruke et personlig lån når det kan forbedre din økonomiske situasjon eller gi nødvendige spillerom for å rydde opp i økonomien eller ta hånd om uforutsette utgifter. Eksempler inkluderer:

  • Refinansiering: Hvis du har kredittkortgjeld med høy rente, kan det hende at du kan spare penger ved å betale det ned med et personlig lån med lavere rente. Selv om du ikke nødvendigvis sparer penger på renter, kan et personlig lån gi en strukturert tilbakebetalingstid, noe som kan hjelpe hvis du sliter med å holde deg motivert i å betale ned gjelden.
  • Renovering av hjemmet : Hvis du ønsker å gjøre noen forbedringer i hjemmet ditt , kan et personlig lån være et bedre valg enn et boliglån eller en kredittlinje, fordi det er lettere å skille det ut fra annen boliggjeld og pantsettes ikke i boligen.
  • Nødutgifter : I en ideell verden vil du ha nok penger satt av til nødssituasjoner. Men livet er ikke alltid ideelt, og hvis du mister jobben, bilen din går i stykker eller et stort husholdningsapparat må repareres eller byttes ut, kan et personlig lån gi deg ro i en stressende tid.
  • Personlige begivenheter : Bryllup, skilsmisse og begravelser kan være dyre, og det er ikke alltid mulig å spare opp til en så stor livshendelse. I disse tilfellene kan et personlig lån gi etterlengtede midler til rett tid.

  Selv om det er mulig å bruke et personlig lån til ting som ferier og dyre forbruksvarer, vil det beste være å spare inntil du kan betale for disse utgiftene med kontanter (eller belaste dem på et kredittkort for å få poengene og deretter betale dem umiddelbart) .

  Hva er lav rente på lån?

  Et usikret lån koster som vi har nevnt ofte mer enn tradisjonelle sikrede lån, men det er sterk konkurranse i markedet og hvis man bruker en sammenligningstjeneste kan man ofte få god rente på lånet.

  Nrk kan melde at gjennomsnittlig forbrukslån for en nordmann er 427.000 kroner, men 55% har et lån som er mindre enn denne summen. De melder samtidig at renten kan være opptil 20% på disse lånene.

  Ett billig lån vil ofte ha en rente på under gjennomsnittet, det finnes lite statistikker på gjennomsnittlig rente av forbrukslån i Norge, men i USA var gjennomsnittlig rente omtrent 10% i 2019, ifølge tall fra Experian.

  Det er samtidig mulig å få lån til lavere rente enn dette også. Avhengig av din økonomi kan man få lån fra 5.99% nominell, med en effektiv rente på ca 6.5 – 6.9%. Det som bestemmer ditt rentenivå vil være en rekke faktorer som vi tidligere har nevnt, deriblant din kredittscore.

  Billige forbrukslån

  For å få et så billig forbrukslån som mulig må man undersøke markedet og innhente flere tilbud. Her legger man inn sin lånesøknad, personlig informasjon og deretter vil disse selskapene søke blant opptil 20 forskjellige banker og gi deg et uforpliktende tilbud tilbake.

  • For refinansiering. Besøk Sambla.no.
   Sambla refinansering eksempel: Renten er variabel og settes individuelt. 150 000 kr over 5 år, nom. 9,9 %, eff. 11,28 % kost. 43 641 kr, tot. 193 641 kr eller 3 180 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

  Les mer om refinansiering av gjeld, usikret lån, eller hvordan du kan bruke en gjeldsoversikt for å få oversikt over lån og gjeld.