Hopp til innholdet

Nødpenger | Hvordan bygge opp og bruke nødpenger.

  nødpenger er viktig for å unngå å havne i gjeld

  Ting går i stykker og må byttes hele tiden.. livet skjer!
  Å ha noen nødpenger i bakhånd til uhell og ting som kan skje, er derfor viktig for å unngå å skaffe seg mer gjeld.

  Nødpenger når man betaler ned gjeld

  Om man betaler ned gjelden med alt du har og fokuserer hardt på å bli gjeldfri, er baksiden at om noe skjer så vil du måtte dra ut kredittkortet.
  Og noe vil skje, spesielt når du minst venter det.
  Å benytte kredittkortet til slike «uhell» – og nødsituasjoner vil bare gjøre det enda hardere å betale ned gjelden:
  – I rene penger vil du øke gjeldsgraden.
  – Det vil også føles som et nederlag, og det å betale ned gjeld er hardt nok fra før.

  Hvor mye bør du ha i nødpenger?

  Jeg har bestemt meg for å bruke snøballmetoden for å betale ned gjeld. Det betyr at så mye som mulig går ned på gjelds-nedbetaling. Da kan det friste å ikke legge av noe til sparing men KUN bli kvitt den forbaska gjelden så fort som mulig!

  Men det er dumt for noe kommer til å skje, og ved å ha noen nødpenger i bakhånd har jeg en viss sjelefred i å være forberedt.

  En vanlig sum å ha i bakhånd er 5 – 10.000 kroner, nøyaktig hvor mye du trenger avhenger av flere forhold. Hvor gode forsikringer har du fra før, hvor mange ting har du, har du barn? har du bil? eier eller leier du?

  Jeg har valgt å ha 10.000 kroner i bakhånd, og jeg hadde nesten behov for dem i Juni. Vaskemaskinen sluttet nemlig å fungere.
  Kun ved å finne en litt innviklet reparasjonsvideo på youtube løste jeg det uten å bruke nødpengene.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.

   

   

  Nødpenger når du er ferdig med gjeld-snøballen

  Snøballmetoden gjelder hovedsaklig for all gjeld utenom huslånet.
  Når man refinansiert sine lån og betalt ned all den andre dyre og unødvendige gjelden vil man ha utrolig mange flere av egne penger frigjort hver måned!
  Da er det en ypperlig anledning til å bygge en skikkelig sum nødpenger og buffer.

  En typisk sum er 2-4 månedslønner. Dette er buffer penger man bør ha tilgjengelig i tilfelle det skjer noe med huset, kanskje taket begynne å lekke, kanskje bilen trenger verksted – Eller du mister jobben / blir syk, etc.

  Å ha en god og solid sum med nødpenger vil gjøre at du ikke behøver gå tilbake i gjeld.

  Gode tips om hvordan du kan plassere nødpengene dine fra SmartePenger.

   

  Hva er en nødsituasjon?

  Hovedregelen er at disse pengene IKKE skal brukes – de skal bare være der.
  Gjerne ha dem på en separat konto, men bør være tilgjengelig nok til at det ikke er enklere å bruke kredittkortet eller ta et forbrukslån igjen.

  Kort sagt er en nødsituasjon det du ikke kan planlegge og budsjettere for. En ødelagt vaskemaskin er en nødssituasjon. Julegaver derimot er ikke nødssituasjoner. Alle vet at julen kommer hvert år, penger til julegaver og julemat kan man budsjettere og planlegge for.