Har du lyst til å bli gjeldfri? Det trenger ikke bare å bli med tanken, men det krever innsats. Her er seks-steg til å bli gjeldfri!

Tenk på alle tusenlappene som går ut av lønningen din hver eneste måned..
Hvordan ville din privatøkonomi vært om du bare hadde huslånet igjen?Eller enda bedre, hva om du ble kvitt all gjeld!
Hva ville du brukt inntekten din på da?

Spart opp og kjøpt ny motorsykkel kontant? reist mye mer? donert til organisasjoner? Spist mer ute? hjulpet dine barn økonomisk?
Ved å frigi deg selv fra alle ned-og-avbetalingene hver måned, kan du fokusere inntekten din på hva DU vil!Seks steg til å bli gjeldfri

Er du også lei av gjeld og månedlige avbetalinger?
Stadig flere nordmenn ønsker å betale ned å bli kvitt gjeld. Ved å bli gjeldfri kan du frigi månedlige alle månedlige ned og avbetalinger og fokusere inntekten din på det du måtte ønske, enten det er investering, sparing eller forbruk.

Det er ingen magisk oppskrift til å få privatøkonomien i orden og betale ned all gjeld. Det å bli gjeldfri kan summeres opp i tre korte trekk:
Lev på mindre. Tjen mer. Ha en plan.

1. Start med en dårlig plan

Begynn med en plan for å komme igang. Hvis målet ditt er å bli gjeldfri, hvordan skal du nå det?

Start med å skrive ned noen steg du kan ta og hva du kan gjøre for å komme igang med å bli gjeldfri.

Lag en plan for å øke inntekten og få lavere faste kostnader.

2. Ha et hvorfor

Motivasjon er viktig for å komme ut av gjeld. Ved å ha et «hvorfor» er det lettere å holde ut mens man fokuserer energi og krefter på å nedbetale gjelden.

Et hvorfor er simpelthen et mål du ønsker å nå ved å bli gjeldfri. Mitt personlige «hvorfor» er å gå inn på en motorsykkel butikk og kjøpe en ny motorsykkel med kontanter. For andre kan motivasjonen være å reise mer, jobbe mindre eller ha mer frihet til å gjøre hva man vil.

3. Lag et budsjett

Et budsjett vil være ditt største hjelpemiddel for å få privatøkonomien og forbruket under kontroll. Ved å sette opp et personlig budsjett kan de månedlige besparelsene dine bli svært store på ganske kort tid.

Ved å bli mer bevisst over forbruket ditt kan du bruke overskuddet til å betale ekstra ned på gjelden for å nå målet om å bli gjeldfri.

fordeler med kontanter
Kontanter har gjort at jeg endelig klarer uke-målet mitt på butikken!

4. Bli kvitt gjeld med snøballmetoden

Snøballmetoden går ut på at man skal sortere gjelden sin utifra saldo og ikke rentenivå. Dette er ikke den mest økonomisk fornuftige strategien, men den gir stor motivasjon og for mange mennesker vil snøballmetoden være en god strategi for å komme seg ut av gjeld.

For andre vil det være lurest å refinansiere all gjelden, samle den inn i ett nytt lån med forhåpentligvis bedre rente og på den måten betale ekstra ned på gjelden hver måned.

5. Ha håp!

Ha tro og håp på at det vil bli løse seg til slutt. Å holde motivasjonen oppe mens man fokuserer på gjeldsnedbetaling, jobber ekstra og er ekstra nøysommelig med forbruket kan være vanskelig. Spesielt i starten kan det virke som om man kjemper i en evig motbakke mot gjelden, men ha håp og tro på at du kan klare å snu det.

6. Ingen ny gjeld

Unngå ny gjeld. For å bli kunne bli gjeldfri må man først og fremst slutte å ta opp nye lån og kreditter.

En god idé er å bygge opp en sum med nødpenger som du kan ha tilgjengelig hvis noe uforutsette utgifter skulle oppstå. Ved å ha nødpenger tilgjengelig kan du uten problemer dekke eventuelle krisesituasjoner som måtte oppstå uten å måtte ta opp ny gjeld.

Vurdér også å refinansiere gjelden din for å få en ny og forhåpentligvis lavere rente. Selv om man har inkassogjeld eller betalingsanmerkning kan man også refinansiere med et omstartslån.Få bedre oversikt over gjeld og lån med denne gratis gjeldsoversikten. Her kan du fylle inn dine egne tall og følge med på utviklingen over tid.

Les mer og last ned gjeldsoversikten

Hvorfor vil du bli gjeldfri?

Å ha et solid «hvorfor» tror jeg er den viktigste motivasjonsfaktoren for å komme ut av gjeld raskt. Det er nemlig ikke nedbetalingsplanen eller taktikken som får deg gjeldfri, det er deg!

Å ha noen tydelige hvorfor vil holde deg til planen du har lagt. Det vil gjøre det enklere å unngå fristelser og avsporinger underveis.

En av mine hvorfor er å kjøpe en ny motorsykkel kontant

Finn dine «hvorfor» – Gjør dem tydelige og visuelle!

  • Kanskje du vil reise til USA og ta en 3-5 ukers ferie på veien, oppleve alt og betale alt kontant?
  • Kanskje du vil gå inn på en motorsykkelforetning og kjøpe en splitter ny Indian sykkel kontant?
  • Kanskje du vil hjelpe barna økonomisk i fremtiden?
  • Kanskje du jobbe mindre – eller starte en egen bedrift?

Dette er noen av mine tydelige hvorfor.. hva er dine?Andre fordeler med å bli gjeldfri

Mindre stress og angst. Å ha gjeld kan være et stressmoment for mange mennesker, det har også mange andre negative helseeffekter.

Ei dine ting. Hvor mange ting eier du egentlig? Bilen er belånt eller leaset, huset er belånt – kanskje til og med kjøkkenet eller skiene er på avbetaling? Reduser månedlige utgifter ved å eie tingene dine 100%.

Slutt å betal for fortiden eller lån fra fremtidig inntekt.
Bli gjeldfri og få mer disponibel inntekt – spar opp til større og mindre kjøp selv. Tenk hvor mye du kunne spart om du ikke hadde månedlige betalinger.

Få en bedre fremtid. Invester i hus, eiendom, aksjer, fond og pensjon. Med mer disponibel inntekt kan du trygt gå inn i alderdommen og etterlate deg mer til dine etterkommere. Lønningen din er ditt viktigste verktøy for å bygge verdier. Men når tusenlappene ryker på forskjellige lån og avbetalinger hver måned, er det ikke mye igjen til deg.

Frihet! Å bli gjeldfri kan innebære at du velger å jobbe mindre, jobbe bedre eller kanskje ta noen måneder fri hvert år for å reise. Kanskje du også vil starte din egen bedrift? Ved å bli gjeldfri kan innfri drømmene du har og skape deg en bedre fremtid.

Vurder å refinansiere

Å refinansiere gjeld kan være et smart valg, spesielt om du har mange små eller dyre lån. Hvis du har pågående inkassosaker med dyre inkassosalær eller dårlig kreditt finnes det fremdeles muligheter med et omstartslån.Your SEO optimized title