Hopp til innholdet

Fleksible og spennende sidejobb ideer – Tjen mer penger

  gig økonomi i norge og sidejobber

  Her finner du spennende forslag til sidejobb og ekstrajobber som er fleksible å kombinere med vanlig jobb eller utdanning. Jobb når du ønsker og tjen litt ekstra penger.

  Mange tenker nok automatisk på Uber når man tenker på gig-økonomi og enkle småjobber via telefonen. Selv om man må vente til 2020 før UberPop (kjøretjenesten) og Lyft er tilbake, finnes det andre måter å tjene penger på imellomtiden.

  Tjen penger på renter hver måned ved å investere ekstrainntekten inn i f.eks Crowdlending. Her kan du lese mer om crowdfunding lån og crowdlending investering, en smart måte å tjene renter hver måned. Start med crowdlending for 500 kroner eller mer.  Muligheter for småjobber via App i Norge

  Selv om gig økonomien ikke enda har tatt helt av i Norge, finnes det alikevel noen muligheter for deg som ønsker en fleksibel ekstrajobb eller å ta noen oppdrag her og der.

  Her har jeg samlet noen muligheter du har for å jobbe en fleksibel ekstrajobb i Norge, gjerne hjelp meg med å tipse om lokale varianter som finnes rundt om i de norske byer.

  Her er noen gode ideer for å tjene litt ekstra penger i hverdagen


  Jobyy – Småjobber på app

  Jobyy er en Norsk app som har som mål å samle småjobber på et sted!
  Her kan du legge ut dine egne småjobber eller finne noen i området du kan ta og tjene litt ekstra penger. Les mer på Jobyy.no


  Driv en blogg på kveld og fritid

  Det er enkelt å lage en blogg, men det krever innsats for å kunne tjene noe på den. Dette er altså ikke en «kjapp» måte å tjene penger på, men om du har noen ledige timer i helger eller på kvelden som du ønsker å bruke til noe produktivt kan en blogg være en ideell hobby som man kan tjene gode penger på.

  Jeg personlig driver idag 4-5 blogger innenfor mange felt og temaer, her skriver jeg om ting jeg syntes er interessant og som andre mennesker også søker på.

  Hva du kan tjene avhenger veldig av egen innsats og nisjen du velger å skrive om. Her kan du se hva jeg tjente på blogg den første fulle måneden.  Porterbuddy – Bli courier

  Porterbuddy er et nytt oppstartselskap som lar enhver med bil/sykkel, eget foretak og telefon muligheten til å kunne bli ett bud og ta fraktoppdrag for kjente og store Norske nettbutikker.

  Leveranser og da arbeidstid er som oftest på kveldstid i ukedagene mens kundene er hjemme noe som gjør dette til en perfekt sidejobb for deg som er student eller jobber på dagtid. Foreløpig er firmaet kun etablert i drammen og østlandet. Les mer hos Porterbuddy.no


  Vaskehjelp.no

  https://www.instagram.com/p/BzvQ9mtoqOD/

  Med vaskehjelp appen kan du få tilgang til kunder som ønsker rengjøring i boligen sin. Du må starte ditt eget enkeltmannsforetak og få et HMS kort, du kan heller ikke legge prisen lavere enn tarifflønn for rengjøringsbransjen.

  Du kan også utføre vaskehjelp jobber for privatpersoner og bedrifter via MittAnbud.no(koster penger for å låse opp oppdrag).  Foodora Rider

  Foodora kombinerer en ekstrajobb med sykling. Her kan du sykle på fritiden, levere mat og tjene litt ekstra penger. En Vinn-Vinn situasjon for deg som er glad i å sykle og som vil tjene litt ekstra penger.

  Foodora er tilgjengelig i Bergen, Oslo, Kristiansand, Sandnes, Stavanger, Trondheim og Tromsø til nå, men utvider stadig til nye byer.

  Bli Foodora syklist her


  Ta med deg varer når du skal en vei

  Skal du kjøre et stykke kan du sjekke appen Nimber om det er noen som ønsker noe fraktet samme vei. Hjemmeside


  Dyrepasser for Passop

  Bli dyrepasser og tjen penger på Passop. Bilde: Unsplash

  Passop.no er en tjeneste hvor du kan registrere deg og ta imot jobber med å passe søte dyr i alle størrelser. Alt ifra hamstere, kaniner, hunder og katter trenger litt omsorg når eierne kanskje skal på en helgetur eller ferie.

  Ved å bli en dyrepasser for Passop kan du tjene litt ekstra penger og samtidig få nye erfaringer med forskjellige dyr.

  Registrer deg på Passop.no


  Lime juicer

  Finn, lad og utplasser dem for å tjene penger

  Tjen penger med å bli en «Juicer» for Lime sparkesyklene.
  Oppgaven din er å lokalisere og lade opp Lime sparkesyklene så de er klare for å brukes igjen, her får du betalt etter hvor mange du lader opp og du bestemmer selv når og hvor mye du vil jobbe.

  Bli en Juicer her.


  Mystery Shopper

  Tjen penger på Mystery shopping

  I Norge ønsker butikkjeder, kjøpesentre og varehus menneskelige tilbakemeldinger for å forbedre service, utvalg og kundetilfredshet. For å klare det, og for å få varierte menneskelige tilbakemeldinger benytter mange butikkjeder mystery shoppers.

  Men mystery shopping er ikke bare begrenset til varehandel, det kan også dreie seg om banktjenester, prøvekjøring av bil og pris-nivå sjekk.

  Bli mystery shopper rundt omkring i hele landet via disse 3 store: Norstat, Ipsos og Ukjent Kunde


  Telefonintervju fra hjemmet

  Jobb som telefonintervjuver hjemmefra

  Kan du sette av 5 timer i strekk noen dager i uken på ettermiddag/kveld, og ikke er redd for å snakke i telefonen kan du jobbe som telefonintervjuver hjemmefra. Søk om å bli telefonintervjuver hos Ipsos.

  + Personlig Intervjuver

  Personlige intervjuver er verdifulle da de gir konkrete og menneskelige tilbakemeldinger ansikt til ansikt. Alt ifra politiske spørsmål til meninger om offentlige etater og varehandel.
  Normalt står man på et kjøpesenter eller en butikk med mye trafikk og prøver å sanke inn folk til å ta en undersøkelse, men det kan også være intervjuver i privathjemmet til mennesker etter avtale. Hos Norstat og Ipsos kan du søke om å bli en personlig intervjuver.  Tier Ranger

  Hos Tier kan du søke om å bli en Ranger, på samme måte som hos Lime, kan du hos Tier jobbe med å lade opp de elektriske sparkesyklene. Foreløpig er Tier etablert i Oslo og Bergen.

  Bli en Tier Ranger her.

  Voi Hunter – Bilde: Voi

  Voi Hunter

  Voi Mobility er også store på elektriske sparkesykler. Sparkesykler blir hensatt og går tomme for strøm. Som en Hunter arbeider du med å finne dem, lade dem opp og utplassere dem i gatene der folk tar dem i bruk.

  Her kan du søke om å bli en Voi Hunter


  Wolt Courier – Bilde fra Wolt

  Wolt – Matlevering

  Wolt er et Finsk firma som leverer mat på døren fra Restauranter i området du bor i, du får oppdrag via Wolt appen.
  Du kan jobbe når du vil og bruke sykkel, scooter eller bil – velg selv!

  Wolt er blitt tilgjengelig i en rekke Norske byer som Stavanger, Trondheim og Tromsø.

  Bli Wolt Courier her.


  Underholder eller sanger?

  Jobb litt ekstra som klovn – og le hele veien til banken! Bilde: Unsplash

  Gigz.no gjør det enkelt for deg som er en kreativ sjel, og som ikke er redd for å by på deg selv. Legg ut info om deg selv på Gigz.no og få oppdrag fra personer som ønsker å leie inn underholdning.

  Alt ifra Klovner, Band, Sangere, DJ, Dansere, Tryllekunstner, Foredragsholder, Konferansier, Pianister og enda, enda mer..

  Lei deg selv ut på Gigz.no


  Skru IKEA møbler?

  Luado.no tilbyr personer i Oslo og omegn hjelp med å skru opp og montere møbler. Har du en handy personlighet (og alltid følger instruksjonsheftet) så bør du søke på Luado.no og leie deg ut for oppdrag.


  Jobb som statist

  Jobb som statist! Bilde fra Unsplash

  Stagepool.no er Norges største markedsplass for statister og oppdrag innen Tv og film bransjen, her utlyses det ofte jobber som statister for tv-serier, reklamefilmer og film produksjoner.

  I tilegg til at du kan peke mot kinoskjermen og rope «DET ER MEG, HELT BAK DER…» Kan du også tjene gode penger for jobben.

  Bli statist hos Stagepool her.  Selg bilder og fotografier

  Fotografer og selg bilder på nett – men du trenger ikke nødvendigvis dyrt kamera

  Har du et godt fotografiapparat og kan ta gode bilder er dette en fordel, men du vil bli overrasket over hvor mange nyhetsbyråer, blogger, aviser og reklamebyråer som gjerne ønsker «vanlige» bilder av hverdagslige situasjoner.

  Gjerne bilder som ikke ser «staget» ut, eller overpreparert, altså naturlige bilder.

  Tjen penger ved å laste opp bildene dine til en rekke slike bildesider og håp at noen kommer over og kjøper dem.
  Husk, skriv detaljert om hva som er i bildet, alt ifra hårfarge til tatoveringer, til solbriller eller ansiktsutrykk, da kjøperene ofte søker på situasjoner eller svært spesifikke ord.

  Her ser du en oversikt over gode steder du kan selge bildene dine.
  Jeg kan også legge til Scanpix, Johner, Bildehagen(Naturlige bilder) og Yayimages som er populære blant skandinaviske kunder.


  Tjen penger på Storyblocks

  Som de andre såkalte «stock photo» nettsidene lar også storyblocks deg tjene penger på bildene dine. Men via Storyblocks kan du også laste opp video og audio filer som andre kan bruke.
  Hver gang noen kjøper dem kan du tjene en kommisjon.

  Med inntoget av tusenvis Youtube kanaler er mange av disse på utkikk etter bildeklipp de lovlig kan benytte i produksjonen av videoene sine.
  Har du en portefølje eller en nettside hvor du viser arbeidet ditt fra før kan du søke om opptak på Storyblocks.com


  Frilanser

  Kan du oversette, designe, animere, kode eller noe annet så er det verdt å ta en titt på Frilandsbasen.no

  En norsk side for frilansere, registrer deg og motta oppdrag.


  Lei ut boligen – eller hytta

  Har du bolig, leilighet eller kanskje hytte eller sjøbu?
  Da kan du mest sannsynligvis leie denne ut og samtidig tjene gode penger. Spesielt i ferier og helger kan det være gode penger å tjene!

  Du kan bli host hos AirBnB, Novasol eller bruke Finn.no sin utleieoversikt. På skistar kan du også registrere hytten din og utnytte alle som er interesserte i ski og alpin.


  Bli en AirBnB vert

  Snakker du godt engelsk? Eller kanskje Tysk, Spansk, Kinesisk?

  Hvorfor ikke ta med turister på noe du liker å drive med? Du kan for eksempel ta dem med opp på et lokalt utkikkspunkt og sammen kan dere lage sveler over bålet? Eller kanskje du vil ta dem med på en båttur i skjærgården eller på fjorden, ta dem rundt på en sykkelsightseeing?
  Eller simpelthen lage mat sammen, gå litt rundt og fortelle om kulturen.

  Kort fortalt, AirBnB vil gjerne tilby turister hva dem ønsker. Gode opplevelser.

  Søk om å bli en AirBnB vert her.

   

   


  Lei ut bilen din

  Lei ut bilen for penger. Bilde: Nabobil

  Bilen er en stor og dyr ressurs for de fleste, men som oftest står den jo bare der. La heller ressursen jobbe for deg ved å leie den ut, og tjene litt ekstra penger.

  Nabobil har også lansert en «nøkkelløs» oppløsning.
  Dvs at nå slipper du å møte personen som skal leie bilen din, men simpelthen låse den opp via appen. Nabobil tilbyr gratis installasjon av dette, men det koster 299 pr måned, penger jeg tror man fort tjener inn ved å tiltrekke seg flere kunder.

  I Norge finnes det flere privatbil utleiere, men de mest kjente er Nabobil.no og Gomore.no


  Båt, Henger, Kamera, Jordfreser, Bilstol, Partytelt?

  Trygg og fleksibel utleie av alt via Hygglo

  Har du noe av dette… Eller, eier du ett eller annet, uansett hva som du kan tenke deg å leie ut så er Hygglo.no stedet for deg.

  Hygglo har et svært stort utvalg av ting som folk leier ut – Stort sett står jo tingene våre bare der. Hvorfor ikke leie dem ut og tjene litt penger istedet.

  Lei ut «hva som helst» på Hygglo.no


  Virtuell Assistent

  Virtuell assistent krever mye egeninnsats

  Å definere hva en virtuell assistent gjør eksakt er vanskelig, fordi feltet er så bredt og avhenger av hva du ønsker å spesialisere deg på. Men det er et marked for dette innenfor nærmest alle markedsområder.

  I Norge er ikke virtuell assistent et kjent fenomen, men markedet har vokst enormt rundt om i ellers av verden. I begynnelsen må du derfor forvente å møte en del spørsmål og skepsis omkring hva du driver med og tilbyr.

  Som virtuell assistent arbeider du med et eget firma og leies inn av andre firmaer for å utføre arbeid som ikke er en del av kjerneoppgaven til bedriften. Du kan leie deg inn timesbasert, prosjektbasert.

  Du kan for eksempel arbeide med:

  • Å analysere søkemotortrafikk og lage rapporter for flere firmaer.
  • Utføre kundeundersøkelser av gamle kunder for firmaer.
  • Korrekturlesning og oversettelser.
  • Administrer generelle epost-kontoer for kunder, besvar de enkle og deleger videre til spesifikke ansatte resten.
  • Å tilby døgnvakt kundeservice for bedrifter.
  • Arrangere reiser.
  • Bestille transportoppdrag.
  • Markedsføre eventer, konferanser eller kundepresentasjoner for bedrifter.
  • Booke møter, lunsjmøter, restauranter etc for klienter.
  • Markedsundersøkelser, keyword, etc.
  • Administrere, besvare folk og markedsføre bedrifters sosiale medier.
  • Listen er uendelig egentlig..

  En stor del av arbeidet som VA er også markedsføring av deg selv, bygge kundeforhold og øke oppdragsmengden. Er du flink, pålitelig og arbeidssom vil eksisterende kunder anbefale deg videre og du kan ende opp med en godt betalt heltidsjobb innen VA.  Bonustips

  Gode ekstrajobb ideer som det er tipset om via Instagram!

  Brukerstyrt assisten igjennom Uloba. Bilde: Uloba

  BPA

  Gjeldsfri tipser om BPA ( Brukerstyrt Personlig Assistent) Igjennom Uloba. Uloba er en organisasjon som fremmer en tankemåte om at funksjonshemmede kan bidra like mye som alle andre med rett tilrettelegging.

  Du behøver ingen formell utdannelse for å arbeide som assistent, så om du har normal folkeskikk, er hyggelig, snill, punktlig og samtidig har en glede av å arbeide med mennesker så kan dette være jobben for deg.

  Ved å jobbe som assistent igjennom Uloba får du ryddige arbeidsforhold og du kan jobbe både heltid – og deltid. Brukere behøver ifølge Uloba.no alt i ifra 3 timer i uken til 24 timer i døgnet. I Norge finnes det flere bedrifter som leverer slike tjenester og ansetter assistenter over hele landet.
  Se om det finnes noen ledige stillinger på Uloba.no, HAV, Humana og Stendi

  Bli ringevikar for kommunen. Bilde: Unsplash

  Åpen søknad til Kommunen

  Mirjamsin tipser om å legge inn en åpen søknad til kommunen.
  Kommunen skal dekke mange behov, og de er derfor en stor arbeidsplass. Ved å legge inn din CV til kommunen kan du stå på liste som ringevikar.

  Kommunen har et bredt nedslagsfelt og du kan jobbe innen teknisk, parkvesen, sykehjem, personlig assistent og barnehage.

  Bli Verge

  froken.bo tipser om at man kan bli verge og forteller at arbeidet kan være krevende, men er ganske fleksibelt.
  Å være verge vil si å hjelpe personer som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta sine egne økonomiske eller personlige interesser.

  Som verge blir det ditt ansvar, etter mandat fra fylkeskommunen å sørge for at personen får betalt regninger tidsnok, at husleien betales og sørge for nødvendige underskrifter på offentlige papirer, etc.

  Her kan du se mer utdypende om krav til å bli verge og hvordan søke.

  Lån & Refinansiering sammenligning

   

  Motstanden mot Gig økonomien

  Fagforeninger har blant annet gått i fronten for jobbe mot dette konseptet som jeg tror er uungåelig i fremtiden. Motstanderene mener ansatte blir utnyttet av selskapene for småpenger.
  Dem setter spesielt spørsmålstegn ved at de som utfører jobben ofte må stille med egne redskap for å utføre den, det være seg sykkel, bil eller annet.

  Siden lønnen primært også er oppdragsbasert og avhengig av en tredjepart (appen) for å få tak i og tildele oppdrag. Er man også sårbår for varierende oppdragsmengde, og dermed også inntekt.

  Typiske gig-jobber passer derfor nødvendigvis ikke som heltidsstillinger, men det har vel heller aldri vært meningen.

  Det er jo en grunn til at de fleste deltidsstillinger innen pizza o.l har ettermiddag og kveldstid som arbeidstid.
  Det er jo da det finnes flest kunder, og man kan alltids slutte i stillingen sin om man ikke er fornøyd.

  Elektriske scootere trenger strøm og omsorg, det betyr jobb! Bilde: Unsplash

   

   

  Fordelene med Gig økonomien

  Selv om det finnes noen motstandere av dette konseptet i Norge, har dem også en rekke tilhengere, jeg personlig mener også at slik oppdragsøkonomi har en rekke fordeler.

  • Lav terskel for å få en jobb.
  • Man kommer seg i aktivitet.
  • Det er fleksibelt og man kan jobbe når man ønsker.
  • Det er en ypperlig ekstra-jobb for studenter eller andre som ønsker å tjene litt ekstra.

  I Norge har ikke Gig-økonomien kommet helt igang enda, mens i markeder som USA og Storbritania derimot, har bransjen kommet langt og det finnes en rekke muligheter for fleksibel og lav-terskel sidejobb.

  Jeg liker for eksempel å følge med på HowMuch youtube kanalen, her tester Amerikanske Idan ut mange forskjellige måter å tjene penger på, og sikter seg spesielt inn mot gig-økonomien.

  Hvem jobber i Gig-økonomien og hvorfor?

  Det finnes noen undersøkelser, derimot ikke så mange for det Norske eller Skandinaviske markedet. En undersøkelse i USA viser derimot at arbeid innen gig-økonomien er stortsett jevnt fordelt over alle samfunnslag, kjønn og utdannelse.

  En annen undersøkelse av sentralbanken i Australia (vel og merke innen deltidsjobb) tar frem hovedgrunnene til hvorfor noen velger å jobbe deltid istedenfor heltid. Disse grunnene kan man se i grafen under:

  Som man ser velger de fleste deltidsjobb fordi de foretrekker det, eller fordi det enklere lar seg kombinere med andre aktiviteter som studier eller små barn.

  Dersom du ønsker å investere kan du lese mer om crowdfunding lån og crowdlending investering, en smart måte å tjene renter hver måned. Start med crowdlending for 500 kroner eller mer.