Få bedre rente | Forbrukslån, refinansiering og Kredittkort

Publisert av Budsjettliv.no den

Rentenivået har stor påvirkning på en persons privatøkonomi, spesielt gjelder dette om man har smålån, forbrukslån, handlekontoer eller kredittkortgjeld. Ved å få bedre rente på noen, eller alle disse lånene kan man spare tusenvis av kroner hver eneste måned og bli raskere gjeldfri.

Den beste måten å få bedre rente på er å samle lån eller refinansiere gjeld. Man kan f.eks bruke gratistjenester slik som Lendo eller Zmarta.no for å undersøke rentenivået på et nytt lån som samler gammel gjeld til en lavere og bedre rente.


Refinansiering på nett via Zmarta.no

Enkle trinn for å få bedre rente

  • Få god oversikt over gjeld og rentenivå
  • Shop litt rundt etter bedre avtaler
  • Forhandle med dine eksisterende lånegivere

Få en god oversikt – Finn ut hva du skylder og til hvem aller først. Dette behøver ikke å være en veldig tidkrevende prosess, ofte kan du simpelthen finne frem den nyeste fakturaen eller avtalegiroen i nettbanken din og finne det meste av informasjonen der.

Få med deg totalsummen av hva du skylder og renten du betaler den dag idag. Ønsker du å skaffe deg en virkelig god oversikt kan du prøve ut denne gratis gjeldsoversikt malen til excel eller openoffice. Her kan du plotte inn dine egne tall og føre oversikt over gjeld/lån – måned for måned og år for år.Shop litt rundt for bedre avtaler – Etter at du har laget deg en oversikt over dine lån, handlekontoer, kontoer og annen gjeld kan du prøve gratistjenester som Lånemegleren.no eller Lendo.no og se om du kan få et tilbud som slår dine eksisterende lån på renter og gebyrer.

Disse tjenestene er gratis og uforpliktende å bruke, og vil være et nyttig verktøy for å finne ut av om du betaler for mye på dine eksisterende lån.

Sammenlign flere banker gratis på Lendo.no
Eksempel :Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

Forhandle – Etter du har fått tilbake noen tilbud fra noen av disse sammenligningstjenestene, kan det være lurt å først forhandle om bedre rente fra dine eksisterende lånegivere.

Ofte vil dem være veldig interessert i å beholde deg som kunde og kan være villige til å senke rentene, selv på forbrukslån eller kredittkortgjeld. Hvis motparten ikke er villig til å tilby bedre rente kan du gå videre med å samle de gamle lånene inn i ett nytt lån med bedre rente.

Før en oversikt over hva du skylder og rentenivå

Innvirkninger på rentenivået

Den gjennomsnittlige renten på forbrukslån i USA var på 9.2% ifølge tall fra Experian, dessverre finnes det ikke lignende troverdige tall for Norge enda, men ifølge finansielt utsyn meldes det om en avdempet vekst i antall forbrukslån.

Den viktigste grunnen til hva som bestemmer ditt rentenivå vil være din kredittscore, dvs hvor høy eller lav risiko det vil være for en bank å låne deg penger.

Personer med lav inntekt, mye gjeld eller inkasso/betalingsanmerkninger vil som regel måtte betale høyere rente simpelthen på grunn av høyere risiko for banken. Men selv med betalingsanmerkning kan man refinansiere.

Les mer om hvordan sjekke din kredittscore gratis.

Søk lån med bedre rente

Benytt f.eks Lånemegleren.no for å undersøke betingelser og rentenivå på ett lån. Tilbudet er gratis, uforpliktende og sammenligner en rekke banker på en gang slik at du kan velge det beste for deg.