Hopp til innholdet

Få Bedre Økonomi. Ha En Dårlig Plan!

  Matplanlegger ukemeny bonusjakt kontantkonvolutter

  Valgene er mange og kan virke overveldende. Spesielt for mennesketyper som ofte – eller aldri, har vært spesielt privatøkonomisk orientert.

  Nå er det mye å lære fra gode eksperter innen feltet og målet må jo være å stadig bli bedre.
  Men å forvente at en ny leser skal følge 100-måter-å-budsjettere-på er eller andre clickbait verdige artikler er overoptimistisk, og vil sannsynligvis bare gi deg et kortvarig og energisk puff med et tilsvarende energisk tilbakeslag.

   

   

  Bli Kvitt Inkasso, Betalingsanmerkning og redusér renten på dyre lån. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,34% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.582.298, totalt kr 3.582.298 … /UNOfinans.no

  Alle lager en dårlig plan

  For ærlig talt, ingen er eksperter til å begynne med.
  Alle som har forsøkt å lære seg et instrument. Et nytt redigeringsprogram eller for eksempel begynt å skrive en blogg, som jeg her i budsjettliv.
  Kan kjenne seg igjen i hvor forferdelig amatørmessig man er til å begynne med, og hvor lite man faktisk vet.
  Læringskurven er svært bratt. – Men man fortsetter av en eller annen grunn. For du vet at noe bedre venter i enden av dette midlertidige kaoset og frustrasjonen.

  Det enkle valget er å fortsette på den stien man er. Man kan fortsette å tenke på hvor mye man kan greie å betale i månedlige avdrag istedenfor å legge om livsstilen midlertidig og betale i fremtiden kontant. Men hva hjelper vel det?

  Min verste sløsemåned. 18000 på mat!

   

  Ikke overtenk problemet!


  Du har kanskje hørt uttrykket «For å skrive en bok – skriv 1 million dårlige ord» – uttrykket kan siteres mange forskjellige mennesker men hovedideen bak tanken er at ved å bare begynne med noe så vil noe bedre komme ut av det.

  Noen mennesker kan overtenke og intellektualisere problemene de vil bli bedre på. Det kan være en ung mann som gjerne vil treffe ei kvinne men ikke tør å sjekke opp fremmede av frykt for feilsteg og avvisning.
  Så denne unge mannen leser flere bøker om dating, han hører på lydbøker og ser på youtube om kroppspråk og leser om hundrevis av forskjellige teorier om temaet.

  Den unge mannen forstår at dette er mer komplisert enn han trodde og ender opp med å bruke åresvis på å tilegne seg kunnskap for å bli «perfekt» når han istedet bare skulle gått opp til noen fremmede i starten, hatt litt lavere skuldre og ikke være så redd for å gjøre feil.

   

  En dårlig plan er bedre enn ingen plan

  Vær modig og prøv noe dårlig – en dårlig plan er bedre enn ingen plan, ikke sant? For med ingen plan kommer du ingen vei!
  Og du kommer til å lage en dårlig plan, for hva vet vel du?

  Men i det minste når du begynner på en dårlig plan så ser du etterhvert hvor du tråkker feil og du kan korrigere deg underveis til å lage en «litt bedre plan».
  Du kommer til å gå på mange feilsteg underveis, for slik er livet og livet er komplisert.

  Livet beveger seg hele tiden og du må være klar til å korrigere planen din underveis.
  Men etterhvert som tiden går vil du bli flinkere og flinkere.
  Og du vil kunne utvide og perfeksjonere planen din, samtidig som du oppdager og lærer mer underveis.

  Les mer om hvordan du kan unngå tvangssalg, refinansiere gjeld eller hvordan man kan refinansiere inkasso og få et omstartslån og bedre økonomi.

   

   

  Bli Kvitt Inkasso, Betalingsanmerkning og redusér renten på dyre lån. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,34% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.582.298, totalt kr 3.582.298 … /UNOfinans.no