Hopp til innholdet

Kredittkort med lavere rente – både ulemper & fordeler

  Kredittkort er et nyttig verktøy å ha i lommeboken, men planlegger du et større innkjøp eller liker å betale ned regningen over tid, da bør du isåfall velge et kredittkort med lavere rente.

  Et slikt kredittkort med lavere rente vil f.eks være Instapay Mastercard. Dette er et vanlig kredittkort men har sine helt egne ulemper og fordeler.

  Instapay Mastercard /Instapay.no

  Låneeksempel: nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

  UlemperFordeler
  Ingen reiseforsikringLavere rente
  40 kr i termingebyrIngen årsavgift
  Høy gebyr på minibank (50kr)Rabattprogram
  Ingen rentefri periode

  Dette kredittkortet har lavere rente enn mange av konkurrentene. Men dersom du pleier å nedbetale hele saldoen ved forfall og ønsker tjenester som inkludert reiseforsikring og rentefritak etter kjøp, vil sannsynligvis dette kortet ikke være noe for deg.

  Credits Gold VISA – Et alternativ for deg som ønsker reiseforsikring og rentefrihet /Credits.no

  Til slikt bruk vil du kanskje være mer fornøyd med f.eks Credits Gold Visa Kredittkortet som blant annet har inkludert reiseforsikring.

  Renteeksempel for Credits Gold: Kredittbeløp kr. 10 000 o/12 mnd. effektiv rente 21,85%, totalt kr. 11 112 NOK.

  Ingen rentefri periode, men lavere rente

  Instapay mastercard vil kanskje være å foretrekke for dem som nedbetaler saldoen over tid eller planlegger et større innkjøp. Kortet har ingen årsavgift eller inaktivitetsgebyr, så det er gratis å eie det som en form for nødkreditt.

  For å søke om dette kredittkortet må du oppfylle vise kriteria, blant annet må du være 23 år eller eldre, du må ikke ha betalingsanmerkninger og du må ha en bruttoinntekt på minimum 250.000 kroner i året. Din samlede gjeld kan heller ikke være høyere enn 5 x brutto inntekt og du må klare å håndtere en 5% renteøkning på din samlede gjeld.

  I begynnelsen av hver måned får du en faktura. Du kan da velge om du vil betale tilbake hele beløpet, kun minimumsbeløpet som er oppgitt på fakturaen din, eller noe midt imellom.

  Les mer om refinansiering av gjeld og lån – eller hold oversikt over lån og gjeld via vår gratis gjeldsoversikt.