Hopp til innholdet

Lån til bil – Søk lånebevis på nett

  forhånd lånebevis bil lån

  Hvis du er ute etter å kjøpe bil, bobil, motorsykkel eller noe annet med motor men er usikker på hvilken type bil eller motorsykkel du ønsker å kjøpe, kan et lånebevis eller lånetilsagn være nyttig for å vite hva du har råd til å kjøpe.

  Et lånebevis eller lånetilsagn er et forhåndsgodkjent lån hvor du får vite på forhånd hvor mye du kan få i lån til bil, motorsykkel eller andre kjøretøy.

  • Hos Mybank.no kan du søke billån, med eller uten sikkerhet.
   Renteeksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

  Hva du har råd til vs hva du bør bruke

  Et lånebevis forteller deg på forhånd hva banken mener er en maksimal lånesum som du kan bruke på bilkjøpet.

  Det betyr ikke at det vil være en smart idé å makse lånet for å kunne kjøpe seg en bil, men lånebeviset er nyttig ved at det setter et slags «tak» på hva banken mener du har råd til å kjøpe.

  Renteeksempel ved billån via MyBank.no: Eff.rente 5,58%, 150.000,-o/5 år, etabl.geb. 2.250,-Totalt 171.678,-

  Vit hva du har råd til å kjøpe på forhånd / Bilde: MyBank.no

  Fordeler med forhånds-finansiering av bil

  Å vite på forhånd hva slags bil, bobil, motorsykkel eller kjøretøy som du har råd til å kjøpe har sine fordeler.

  • Sparer tid

  Du slipper å begynne søknadsprosessen etter at du har funnet bilen eller kjøretøyet du ønsker å kjøpe. Du kan samtidig også «slå til» hvis du kommer over kupp på nett eller hos en forhandler.

  • Fokusér på dem du har råd til

  Lånetilsagnet gir deg en pekepinn på hva banken mener er en maksimal lånesum for kjøp av bil eller kjøretøy.

  Ved å vite på forhånd hvor mye du kan låne, kan du fokusere på den prisgruppen du har finansiering og lånetilsagn på. Du kan sortere bort dem som er for dyre.

  • Du vet renten din

  Ved å forhåndssøke om et billån vet du på forhånd hva slags rente du vil få. Du er ikke lengre nødt til å godta finansieringen som forhandleren tilbyr, hvis ikke dem kan tilby bedre betingelser selvsagt.

  Ved å vite hva slags rente du har, vet du også om renten en profesjonell bilforhandler tilbyr vil være et godt tilbud.

  Hold nedbetalingstiden lav

  Som oftest vil det ikke være renten, men nedbetalingstiden som tilsier om et lån er dyrt eller billig. Lån med kort nedbetalingstid har høyere månedlige terminer, og det er lurt for å spare penger på renter.

  Jo raskere du kan nedbetale et lån, jo mer vil du spare.

  Man kan selvsagt sette en lengre løpetid på lånet for å få en lav minimumsum å betale hver måned. Noen velger en lavere månedlig sum og lengre løpetid mot at de heller betaler ned ekstra på lånet.

  Egenkapital ved billån

  Egenkapital ved billån vil gjøre at du alltid har litt å gå på hvis du skal selge bilen før lånet er nedbetalt. Hvis du fullfinansierer bilkjøpet kan du komme i en situasjon hvor verditapet av bilen er høyere enn nedbetalingen av billånet. Da må du ofte ta opp et usikret lån for å dekke mellomlegget og bli kvitt bilen.

  Egenkapital ved billån eller forhåndsfinansiering vil også gi deg den beste renten. Hos MyBank kan du få rente fra 3.45% ved 35% egenkapital, mot 5.85% rente ved 100% finansiering.

  Renteeksempel ved billån via MyBank.no: Eff.rente 5,58%, 150.000,-o/5 år, etabl.geb. 2.250,-Totalt 171.678,-