Hopp til innholdet

Raske tips for å betale ned kredittkortgjelden din

  Kredittkortgjeld kan være en farlig gjeldsfelle å bli fanget i, med høye renter og potensielt lave minimumsbetalinger kan man raskt bli fanget i en spiral av å betale minimumsbeløpet, mens gjelden fortsetter å øke.

  Selv om de fleste bruker kredittkortet fornuftig ved å betale ned kredittkortsaldoen hver måned og ikke bruker mer enn de har råd til, er det fort gjort å havne bakpå betalingene.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.
  Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

  Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
  Besøk Unofinans her.

  Høy kredittkortgjeld på rekordtid

  Personlig opplevde jeg nettopp dette. Mine feil var at jeg begynte å bruke kredittkortet som en ekstra inntektskilde, uten å prioritere å betale gjelden ned. Dette var første gang jeg hadde et kredittkort og gjorde at jeg raskt erfarte hvor fort man kan sette seg i høy kredittkortgjeld uten å sitte igjen med særlig mye etterpå.

  I én periode på noen måneder husker jeg at jeg betalte ned minimumssummen som nå hadde steget til ett par tusen kroner hver måned, og ved slutten av måneden makse ut kredittkortet igjen på grunn av overforbruk.

  Selv om min egen historie ikke er noe å være stolt over er jeg sannsynligvis heller ikke alene om å slite med høy kredittkort gjeld.

  Min løsning på kredittkortgjelden var en kraftig overhaling av mitt personlige forbruk, øke inntekten og refinansiere kredittkortgjelden for å få bukt med problemet.

  Mitt eget kredittkort – blendet i småbiter

  Betale tilbake kredittkortgjelden

  Slik jeg ser det og etter egen erfaring vil det være 3 måter for å bli kvitt kredittkortgjelden på, øk inntekten, kutt forbruk og refinansier gjelden til lavere rente.

  Men jeg tror at før man begynner på dette steget så vil det være utrolig viktig at man er høyt motivert for å gjøre forandringer.
  Jeg tror ikke at det er lurt å refinansiere kredittkortgjelden uten først å kvitte seg med kredittkortene man har. Først når man har klippet opp kredittkortene burde man tenke på å refinansiere gjelden.

  Først bli kvitt kredittkortet, deretter kan man refiansiere

  Grunnen til at du bør kvitte deg med kredittkortet først er at dersom du refinansierer gjelden, bør du ikke kunne skape mer ny gjeld med kredittkortet, i tillegg til avbetalingene på ditt nye lån.

  Dersom du har vanskeligheter med å betale ned kredittkortgjelden, vil et refinansieringslån i tillegg til ny kredittkortgjeld være økonomisk katastrofe.

  • Benytt deg av uforpliktende gratistjenester som Unofinans.no for å få bedre renter på eksisterende lån/gjeld.
  • Renten er individuell og presenteres i tilbudet du mottar. Nominell rente varierer fra 7,90% til 19,90%, og du må søke for å se hva du kan få. Det er helt uforpliktende å søke. Nedbetalingstid fra ett til 15 år.Renteeksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

  Raskere nedbetaling av kredittgjeld

  For å få til en raskere nedbetaling av kredittkortgjeld bør man ta en runde med seg selv og de potensielle mulighetene man har til å øke inntekten.

  Selv gjorde jeg en grundig gjennomgang av min privatøkonomi og sparte mye penger på å kutte ned på faste utgifter og begynne med et personlig budsjett. Jeg vil derfor dele mine erfaringer for at du skal klare å betale ned din kredittkort gjeld enda raskere.

  1. Start med en gjennomgang av din privatøkonomi, lag gjerne et enkelt budsjett.
   Budsjett høres vanskelig og ikke minst kjedelig ut, men man behøver faktisk ikke å være så voldsomt nøye. Det viktigste etter mitt syn er ikke at man treffer på krone og øre, men at man blir mer bevisst på hvordan man ser på penger.
  2. Klipp opp kredittkortet du har, deretter kan du refinansiere gjelden via f.eks Unofinans.no som sammenligner flere banker. Velg en nedbetalingstid som ikke er for lang, men som samtidig ikke er for stramt økonomisk.
  3. Øk inntekten – Jeg hadde mulighet til å jobbe inn lunsj og noen ekstra timer hver dag. I tillegg startet jeg å lage nettsider og har idag nesten 10 nettsteder om mange forskjellige temaer som jeg tjener penger på. Her kan du lese mer om hvordan du kan øke inntekten.
  4. Den økte inntekten og pengene du sparer på å legge om ditt eget forbruk kan du bruke på å nedbetale ekstra ned på lånet og bli kvitt kredittkortgjelden ekstra raskt.

  Det er hardt arbeid å bli kvitt kredittkortgjeld

  Det finnes ingen magisk løsning på hvordan man blir kvitt kredittkortgjeld dessverre, i så fall ville jeg vært den første som stilte meg i den køen. Det er nok slik at for å bli kvitt kredittkortgjeld og annen gjeld så raskt som mulig så må man ofre og prioritere på egen hånd.

  Ofte er det også slik at man er helt alene om det man holder på med. Kredittkortgjeld og annen forbruksgjeld er et tabu-belagt område som man sjelden ønsker å vise frem til andre mennesker.

  Å ikke ha noen å «sparre» med og som kan øke motivasjonen din når man blir lei av å spinke og spare kan være en stor ulempe, men du vil samtidig kjenne deg veldig stolt den dagen du sender inn din aller siste betaling til banken og blir kvitt kredittkortgjelden.

  Men dersom du har noen du kan dele med, kanskje en partner, familie, en venn eller noen i samme situasjon så gjerne bruk dem. For dersom du lager en plan om å være økonomisk sparsommelig i en periode vil det å være åpen med andre og takke nei til forbruk, byturer o.l bli utrolig mye enklere.

  Gjerne les mer om hvordan du kan refinansiere gjeld, lage en gratis excel oversikt over gjelden din, hvordan det er mulig å refinansiere inkasso og hvordan et omstartslån kan hjelpe deg som betalingsanmerkning eller skakkjørt økonomi.