Hopp til innholdet

Samle lånene dine i ett samlelån

  Derfor er samlelån en god idé

  Få mer penger til overs med et samlelån.

  • Alle lånene dine kombineres til ett lån
  • En fast lav rente på alle lånene dine

  Har du flere forskjellige lån? Du kan enkelt samle lånene dine i ett enkelt lån. Ved å legge sammen flere dyre lånene, får du mer rom og oversikt over økonomien, ettersom du samler all gjeld i ett lån og dermed bare betaler rente og omkostninger til en bank.

  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no

  Et samlelån betyr at du kan kombinere ett eller flere lån fra forskjellige låneleverandører til et enkelt lån fra en enkelt utlåner.
  For eksempel kan du ha kredittkortgjeld og samtidig både et forbruker- og et banklån. I slike tilfeller har man gjerne forskjellige rentesatser og månedlige gebyrer og derfor kan det være fordelaktig å samle alle disse lånene.  Et lån i stedet for mange

  Dine eksisterende lån blir slått sammen til et samlelån, og banken du velger, sørger for å betale tilbake dine eksisterende lån slik at du unngår bryet.

  Derfor har du nå bare ett lån å betale ned og håndtere – det gjør livet litt lettere, og lånet ditt koster mer håndterlig.

  Hvorfor skal jeg samle inn lånene mine?

  Det er mange gode grunner til å velge å konsolidere eller samle lånene dine. For det første er det stor sannsynlighet for at du vil bli tilbudt en bedre samlet rente enn renten på lånene du allerede hadde. Dette betyr at du vil spare mye penger hvis du velger å kombinere lånene dine til ett samlet lån.

  I tillegg sparer et samlelån mye bry, da du nå bare trenger å betale en regning, og du dermed får en mye større oversikt over din personlige økonomi. Mange mister lett oversikten når de mottar månedlige regninger fra mange forskjellige kreditorer, og derfor kan et gruppelån være en god løsning på dette problemet.

  Kan jeg samle inn forbrukslån?

  Kort sagt – ja! Du kan faktisk samle alle usikrede lån – dvs. lån som hurtiglån, forbrukslån , ferielån og kassakreditt, ettersom lånetilbyderen ikke har sikkerhet for disse lånene. Du kan også samle inn sikrede lån som pantelån og boliglån.

  Kan jeg samle inn inkasso og forfalt gjeld?

  Ja du kan samle inn gjeld – også om du måtte ha betalingsanmerkning. I slike tilfeller er banken nødt til å ha en sikring i form av eiendom, hus, hytte osv for å kunne gi et samlelån. Dette kalles refinansiering med sikkerhet og er en god løsning om man sliter med inkasso eller betalingsanmerkning og ønsker et omstartslån.

  Okida er en norsk låneagent som sammenligner refinansiering for deg som har bolig.
  Eksempelrente: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298 /Okida.no

  Hold rede på økonomien din før du søker

  Før du bestemmer deg for å søke om et samlelån, bør du ha full kontroll over økonomien din – dette vil både styrke søknaden din, men også tvinge deg til å ta noen hensyn til hvordan du best kan redusere gjelden din.

  Først og fremst bør du se på budsjettet og se om du kan forbedre det på noen måte – enten ved å kutte noen utgiftsposter, redusere utgiftene generelt eller potensielt øke inntektene dine.

  Hvis du ikke har et budsjett, bør du lage det med en gang – både for din egen skyld og for bankenes skyld. Det er viktig at du vet nøyaktig hva du bruker penger på, slik at du ikke bruker for mye penger hver måned. En sunn personlig økonomi består av en inntekt og et forbruk som ikke overstiger inntekten – dette er ikke bærekraftig på sikt, ettersom du hele tiden vil trenge å låne penger.

  Tips! Bruk gjerne vår gratis gjeldsoversikt mal for å lage din egen personlige oversikt over gjeld, med grafer som viser fremgangen i nedbetaling av gjeld.

  Når du har satt budsjettet på plass, bør du se gjennom det og se om du kan se noen utgiftsmønstre eller individuelle utgiftsposter du kan endre etter. Bruker du for eksempel for mye penger på å kjøpe mat utenfra? Betaler du for et treningsabonnement som du aldri bruker? Glemmer du ofte reisekortet ditt og må derfor betale for en dyrere billett?

  Du bør kutte unødvendige utgifter og redusere utgiftene, slik at du har mer penger til å betale gjelden din eller potensielt spare opp til andre formål. Det er viktig å øke det tilgjengelige beløpet, ettersom du derved vil være mye mer attraktivt for bankene – når du har et høyere tilgjengelig beløp, har banken en mindre risiko når de velger å låne deg penger, ettersom du har mer penger i hendene hver måned for å betale lånet ditt.

  Når du har vurdert budsjettet ditt, bør du se på gjeldspostene dine. Har du kredittkortgjeld, billån, boliglån eller forbrukslån som du med fordel kan samle på et lån?

  Hvis du har flere lån – eller hvis du bare har et lån som du tror du betaler for mye i renter på – kan det være en veldig god idé å ta opp et gruppelån og derved redusere gjelden din enkelt og raskt ved å få tilbud om det lavere renter.  Søk gratis på nett

  Søk gratis om refinansiering og samlelån på nett hos én av disse bankene. Unofinans.no for samlelån av usikret gjeld uten betalingsanmerkning og inkasso eller UNOfinans.no, en spesialist på lån til deg som har betalingsanmerkning, men kan sikre lånet med eiendom.

  Les gjerne mer om refinansiering av gjeld, hvordan et omstartslån kan hjelpe deg å få orden på økonomien. Hvordan du kan lage et personlig budsjett og hvordan du kan få lån med betalingsanmerkning.