August 2018 vs 2019 | – 65% i forbruk!!

For tiden føler jeg at tiden går så ufattelig sent… Jeg vil bli gjeldfri nå!

Å fokusere intenst på å betale ned gjeld er noe jeg alltids kan bli bedre på, fremdeles gjør jeg små feil underveis, små gamle kjøpevaner som kommer snikende. For eksempel når jeg automatisk kjørte inn på en bensinstasjon i forrige uke for å kjøpe kaffe.

Denne gangen kjørte jeg videre uten å kjøpe en kaffe – og jeg sparte trolig 30-40 kroner på det. Å bryte gamle vaner er vanskelig, men noe som er adskillig mer gøy er å se hvor mye jeg har forbedret kjøpevanene mine siden ifjor!

7617 kroner brukte jeg totalt sett på forskjellige varekjøp i August 2019, dette inkluderer 4000 til mat, noen utskeielser, litt fra staycation budsjettet og abonnementer så som trening, streaming etc (som vanligvis går under faste utgifter).

Utviklingen i forbruk siden 2018

Da blar jeg i gamle bank-arkiver og legger sammen tallene fra kontoutskrifter, august 2018.

Tallene summerer seg fort opp.. 400 på kiwi der, 580 på frisør der, 280 på pizzabakeren, 300 på byggvaren, flere transaksjoner og kort-trekk hver eneste dag!

12108 kroner!

… Men vent, det er mer!

Jeg hadde nemlig et annet kort også! Dette er mitt såkalte «brukskort». Jeg begynte å bruke et eget kort tilknyttet en brukskonto for å få forbruket mitt under kontroll. ha. ha. ha.

Flere transaksjoner, kiwi, joker, meny, kiwi, bensinstasjon, badeland, «ut på byen»… 18300 kroner!

Men vent, det er mer!

Jeg hadde jo et kredittkort også. Her kan jeg se hvordan jeg innbetalte minimumsbetalingen i Juli, og brukte opp alt jeg kunne på kortet i August igjen..

Totalt 21.273 kroner i forbruk August 2018!

Kredittkortet er nå blendet og henger som en påminnelse om «aldri mer gjeld»

Trist, men bra!

Det er litt trist å tenke på nå, men samtidig gjør det meg glad å se hvordan jeg har greid å snu om på forbruket mitt siden April. Fra å gå i minus og leve som en hamster i et hjul, går jeg nå i overskudd som gjør at jeg kan betale ekstra ned på gjelden!

Jeg har fremdeles noen «sløsedemoner» baki der, det er faktisk ikke bare enkelt å snu om på forbruket og selv om det kanskje går litt sent i perioder har jeg ikke annet råd enn å bare «holde ut»!
Keep grinding som Amerikanerne sier, jeg har tro på at det blir verdt det! 🙂

Les mer om hvordan du kan bli gjeldfri.

Back to top

Denne siden benytter cookies Les mer