Hopp til innholdet

Bra allround kredittkort – Til reise, ferie og hverdag

  bra kredittkort

  Hvis du ønsker å ha ett bra kredittkort i hverdagen bør man velge et godt «allround» kredittkort. Det vil si et godt universalt kredittkort som gir deg fordeler på typisk hverdagsbruk, har lav rente og gode forsikringer.

  Et bra allround kredittkort vil passe for dem som bruker kortet mye til hverdagshandel og som ønsker et kredittkort som kan tilby noe mer enn bare tilgang på kreditt.
  Kanskje du ønsker rabatter på dagligvarer, drivstoff eller ekstra gode tilbud?

  Mange benytter kredittkort når man f.eks skal foreta større innkjøp eller betale for reise og ferie. Da vil det være lurt å ha et kredittkort med reiseforsikring, avbestillingsforsikring og betalingsforsikring inkludert.
  Med et godt kredittkort står man mye tryggere dersom reisen kanselleres eller noe skulle hende med en leiebil på ferie.  Velg ett eller mange

  Det finnes et stort utvalg av kredittkort i Norge og det er vanskelig å si hva som er det beste kredittkortet. Noen er typiske reise-kredittkort som gir gode bonuser/rabatter på fly og hotell, samt ekstra gode forsikringer, f.eks Norwegian eller SAS sine kredittkort.
  Et annet eksempel er et bensinkort som gir ekstra gode rabatter på drivstoff og fylling, typisk på en spesiell stasjonskjede.

  Vi skal ikke liste opp alle kredittkort her, istedenfor velger vi å fokusere på ett godt kredittkort som er smart å bruke i hverdagen.

  Et typisk allround kredittkort som man kan bruke på flere butikker, men samtidig få noen ekstra gode rabatter innimellom.

  Ikano Visa /Ikanovisa

  Bra kredittkort i hverdagen

  Ikano Visa Kredittkortet har blant kredittkortmarkedets laveste renter. Det vil si renter som påløper dersom du skulle velge å utsette deler av fakturaen og kortet har samtidig en rekke gode fordeler og rabatter.

  Renteeksempel: Eff.rente 21,92 %, 20 000 o/12 mnd. Kostnad 2102, totalt 22102.

  Hverdagsfordeler

  • 1% Fast rabatt på dagligvarer uansett kjede.

  Ikano kredittkortet gir fast bonus på alle dagligvarekjøp i Norge, uansett hvilken kjede du handler hos. Dette er svært nyttig hvis du liker å lete etter gode tilbud hos flere matvarekjeder slik at du kan bruke mindre penger på mat.

  • 2% rabatt på Shell stasjoner.
  • 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.
  • Rentefri ekstra betalingsutsettelse (opptil 9 måneder).
  • Rabattkalender.
  • Fordelsprogram med over 800 rabatter og fordeler.
  • 0,- avgift i varekjøp, opprettelse, årsgebyr, mm.
  • 1.69% Nominell rente per mnd.
  • 20,28 % Nominell rente per år
  • 21,92 % Effektiv Rente pr år

  Gode inkluderte forsikringer

  • Feilfylling av drivstoff.
  • Reiseforsikring.
  • Bagasjebeskyttelse.
  • Medisinsk behandling, inkludert hjemtransport.
  • Tyveri.
  • Avbestillingsbeskyttelse av reise.
  • Tankefeilforsikring.

  Reiseforsikringen er inkludert i kortet, og du er automatisk dekket så lenge mer enn 50 % av reisen er betalt med Ikano Visa.

  Visse andre vilkår gjelder for at forsikringen skal dekke andre områder, du dekkes f.eks mot feilfylling av drivstoff hvis du bruker kredittkortet til å betale for hele fyllingen. Det anbefales å lese nøye igjennom forsikringsvilkårene når du mottar dem.

  For å søke om kredittkortet må du må ha fylt 23 år, ha fast inntekt, en ryddig økonomi og ingen betalingsanmerkninger.

  Ikano Visa
  Ikano Visa
  For å søke må du ha fylt 23 år, ha fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Eff.rente 21,92 %, 20 000 o/12 mnd. Kostnad 2102, totalt 22102.
  For å søke må du ha fylt 23 år, ha fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Eff.rente 21,92 %, 20 000 o/12 mnd. Kostnad 2102, totalt 22102. Show Less

  Rabattkalender

  Månedlig oppdatert rabattkalender /Foto: Ikano Visa

  Ikano Visa har sin egen rabattkalender i tillegg til Dealpass (som er beskrevet under). I rabattkalenderen dukker det hver måned opp et spesialtilbud som gir deg ekstra rabatter eller fordeler den måneden.

  I desember 2019 var det f.eks 3% bonus på alle dagligvarer, en rabatt som kommer godt med når det skal handles inn store mengder julemat.

  For januar 2020 finner vi i rabattkalenderen at du får 5% rabatt på flybilletter som du bestiller med kredittkortet i januar.

  Ikano Dealpass

  Over 800 tilbud – også landsdekkende /Ikano Dealpass

  Ikano Visa har et eget og unikt fordelsprogram som i skrivende stund omfatter over 800 forskjellige tilbud og rabatter.

  Her kan du få lavere pris på alt ifra frisør til take-away, dekk og briller. Du kan få rabatter og fordeler både i nettbutikker som er landsdekkende, eller i lokale butikker som du finner i landsdel oversikten.

  Lokale tilbud ut ifra landsdel /Ikano Dealpass

  Kredittkort-kostnader

  Det koster ingenting å handle med Ikano Visa i Norge. Dette er fordi kortet ikke har noen etablerings- ellers årsavgift, og det påløper ingen ekstra kostnader når du gjør et varekjøp i Norge. Handler du eller tar du ut kontanter i utlandet, legges det til et valutapåslag på 1,75 %

  Et valutapåslag er en avgift kortutsteder tar for å sikre seg mot uheldig kursutvikling fra kortholder benytter kortet til betaling faktisk finner sted. Påslaget ligger som regel på 1,75 %.

  I korte trekk vil et valutapåslag si at dersom du bruker en tusenlapp på et hotell, tar kortutsteder 17,50 kr for å sikre seg mot et mulig kurstap.

  Det anbefales alltid å betale ned kredittkortet hver eneste måned. Men, hvis noe uforutsett skulle skje er minste innbetaling på kredittkortet et minimumsbeløp tilsvarende 3,5 % av benyttet kreditt (minimum 250 kr).

  Ekstra betalingsutsettelse (rentefri)

  Skulle du måtte behøve en ekstra betalingsutsettelse kan du med ett Ikano Visa få opptil 9 måneder ekstra rentefri betalingutsettelse på kjøp over 2500 kroner. Den eneste kostnaden er utsettelsesgebyret.

  UtsettelsesperiodeUtsettelsesgebyr
  2 måneder99 kr
  4 måneder275 kr
  6 måneder350 kr
  9 måneder450 kr

  Prisliste for kredittkortet

  Etableringsgebyr
  0 kr
  Årspris
  0 kr
  eFakturagebyr
  0 kr
  Fakturagebyr
  45 kr (0 ved saldo mindre eller lik 100 kr)
  Varekjøp
  0 kr
  Effektiv rente ved kjøp (betaling ved forfall)
  0 %
  Erstatning PIN-kode
  0 kr
  Erstatningskort
  0 kr
  Kontantuttak i minibank*
  35 kr + 1 % av beløpet
  Kontantuttak over skranke, i bank*
  75 kr + 1 % av beløpet
  Valutapåslag
  1,75 %
  Purregebyr
  70 kr
  Overtrekksgebyr per faktura
  75 kr
  Nominell rente per mnd.
  1,69 %
  Nominell rente per år
  20,28 %
  Rentefri betalingsutsettelse
  Inntil 50 dager
  Kontantoverføring til bankkonto
  35 kr + 1 % av beløpet

  Hvis du er ute etter et bra kredittkort som er smart å bruke i hverdagen men som også har noe ekstra vil Ikano Visa kunne være noe for deg.

  Kredittkortet har gode renter, lang betalingsutsettelse og et svært rikfoldig fordelsprogram og rabattkalender med gode forsikringer i tillegg.

  Ikano Visa
  Ikano Visa
  For å søke må du ha fylt 23 år, ha fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Eff.rente 21,92 %, 20 000 o/12 mnd. Kostnad 2102, totalt 22102.
  For å søke må du ha fylt 23 år, ha fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Eff.rente 21,92 %, 20 000 o/12 mnd. Kostnad 2102, totalt 22102. Show Less