Hopp til innholdet

Folkelån – Lån til bedrift og eiendom med folkefinansiering

  Sitter du på en drøm om å starte for deg selv? Nå kan du teste ut ideen din og søke om investeringer til din bedrift og firma via folkefinansiering og høste de mange fordelene dette systemet har.

  Folkefinansiering eller folkelån er en populær finansieringsmetode som har eksistert i våre naboland, Sverige og Danmark i flere år allerede. Via en slik metode kan både gamle og nye bedrifter søke om lån igjennom tusenvis av småinvestorer og potensielle kunder og representanter.

  Dersom du ikke allerede er kjent med konseptet, lar crowdfunding deg muligheten til å finansiere vekst eller oppstart av et AS ved at en rekke mennesker tror på konseptet ditt og gir deg et lån. I retur får alle småinvestorene (og ikke bankene) betaling tilbake i form av renter. En av de største aktørene i Norge på dette feltet er Kameo.no.

  Både små og mellom store bedrifter har fått øynene opp for de mange fordelene denne finansieringen gir i forhold til et tradisjonelt banklån, og metoden oppfattes både mer fleksibel og rask.

  Folkelån til bedrift og AS /Kameo.no

  Folkelån: for både små – og mellomstore bedrifter

  Uansett om du eier et nyoppstartet firma eller allerede har holdt på i noen år og behøver finansiering for å vokse videre kan de fleste firmaer finne en finansieringsmetode som passer for dem. Kameo tilbyr blant annet en fleksibel låneramme hvor man kan låne fra 500.000 NOK og opptil 30.000.000 NOK.

  Via nettsteder som Kameo kan man søke om lån til både eiendomsprosjekter, byggelån og oppstartsmidler til små firmaer. Har du for eksempel en plan om å bygge ut en tomt for videresalg eller ønsker å investere i maskiner og utstyr men opplever at banken din er motvillig, kan et folkelån være et godt alternativ til annen alternativ og dyr finansiering.

  Hva med sikkerhet og risiko?

  Et folkelån via en seriøs aktør som for eksempel Kameo vil gjennomgås og klassifiseres i en egen risikoklasse fra A til F, hvor A er «lavest risiko». For deg som søker om et bedriftslån vil det være en fordel å kunne stille god sikkerhet tilbake til lånegiverene, fordi du da vil havne i en bedre risikoklasse og betale mindre i renter for lånet.

  For mens man i risikoklasse B som regel betaler 8% rente, vil man i risikoklasse A betale 5-6% rente. Sikkerhet kan være pant i eiendom og aksjer og personlig kausjon. For å søke lån via denne folkelån plattformen må man ha et aksjeselskap, og ha registrert minst ett årsregnskap.

  Høres dette interessant ut og som et godt alternativ for din egen bedrift? Les mer og ta kontakt for personlig hjelp med veiledning via Kameo.no

  Les gjerne mer om Låne penger til AS og nytt firma, Refinansiering av Inkasso eller Alternativ investering – Invester i annet enn aksjer og fond.