Hopp til innholdet

Hvordan Kunst & Økonomiske Bobler henger sammen

  Vikram Mansharamani er en Amerikansk investor, økonomikommentator og foreleser ved Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences.

  Han har spesialisert seg på å identifisere økonomiske bobler og kommende utfordringer i verdensøkonomien ved å fokusere på utradisjonelle indikatorer, f.eks skyskrapere og kunst.

  Hvordan aksjeprisen for kunst kan spå en boble

  Hør Boombustology på Storytel

  Sotherby’s er et kunst-auksjonshus som ble børsnotert mot slutten av 80-tallet. Mansharamani mener at han kan se tydelige korrelasjoner imellom aksjekursen på sotheby’s og økonomiske bobler i verdensøkonomien.

  Aksjekursen til Sotheby’s siden børsnoteringen
  • Mot slutten av 80-tallet. Kunstprisene drives høye av spesielt Japanere som kjøper kunst for rekordverdier.
  • -99, Kunst selges for rekordverdier til IT-entreprenører og IT grundere. Dot com boblen.
  • -07. Kunstprisene drives til værs av oligarker og hedgefond eiere.
  • Nå. Kunstprisene drives til værs av spesielt Kinesiske kunstkjøpere.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.