Hopp til innholdet

Senke renten på forbrukslånet? Kan man få lavere rente

  Kan man få lavere rente på forbrukslån? Her er tips til hvordan du kan senke renten og betale mindre for forbrukslån og usikret lån. En undersøkelse viser at de aller fleste som søker om forbrukslån gjør det nettopp for å få lavere rente, eller for å samle flere lån inn i ett.

  Ettersom Covid-19 epidemien har bredt om seg både nasjonalt og internasjonalt har privatøkonomien til mange mennesker fått seg en knekk. Det finnes allikevel noen lyspunkter, spesielt for dem som har lån og gjeld fra før. Rentenivået har nemlig sunket til rekordlave nivåer, noe som gir store besparelser for folk flest.

  Men har renten på forbrukslån endret seg?
  De aller fleste forbrukslånsbanker har ikke nedjustert rentenivået slik som tradisjonelle banker og boliglån. Den største årsaken til dette er at renten på et forbrukslån er forhåndsavtalt og fast, og ikke flytende slik de fleste boliglån er. Dette gjør at renten på et forbrukslån ikke synker i tider hvor renten på boliglån synker, men det finnes allikevel muligheter for å få lavere rente på forbrukslån.

  Den vanligste løsningen for å få tilbud om lavere rente på eksisterende forbrukslån er å refinansiere lånet i ett nytt lån. For selv om rentenivået ikke endrer seg for eksisterende lån vil mange oppleve at renten på nye lån ofte er betraktelig lavere.

  Få Lån & Refinansiering tilbud fra opptil 22 banker helt enkelt /Sambla.no
  refinansier gjeld og lån
  Refinansiering kan gi store rentebesparelser årlig

  Når bør man refinansiere?
  Dersom du har 6 måneder eller mer igjen av nedbetalingstiden vil det ofte kunne være lønnsomt å refinansiere gjeld og lån. En lavere rente vil ha større økonomisk betydning jo lengre nedbetalingstid du har igjen på lånet.
  Dersom du har 6 måneder eller lavere igjen på lånet vil det enkleste ofte bare være å fortsette nedbetalingen man er igang med. Du kan for eksempel akselerere betalingshastigheten ved å bruke snøballmetoden.

  Få flere tips om økonomien, blant annet hvordan du kan refinansiere høy gjeld eller refinansiere inkasso. Bruk samtidig vår gratis gjeldsoversikt for å få en oversikt over din egen økonomi og gjeld.