Hopp til innholdet

Ha et hvorfor til å nå ditt mål!

  Å snakke om hvordan er noe jeg og mange andre gjør ofte.
  «Hvordan spare penger», «Hvordan komme ut av gjeld» – «Hvordan leve bedre for mindre».
  Men det viktigste spørsmålet man bør stille seg er «Hvorfor«

  Har man et hvorfor kan man klare ethvert hvordan

  Dette er ikke noe jeg – eller andre kan gjøre for deg. Hva som er ditt hvorfor vil skille seg fra mitt. Dette er noe du selv må reflektere over – og svaret på dette spørsmålet vil gi deg noe veldig verdifullt.

   

  Motivasjon

  Hva er ditt mål?

  Mitt er å bli gjeldfri – Men hva er ditt? Kanskje det er å bli gjeldfri for deg også. Kanskje det er å få kontroll på pengene og slutte å leve lønning til lønning. Kanskje det er å investere i egen pensjon – eller kjøpe seg en dyr bil.

  Kanskje din drøm er å reise halve året. Bli økonomisk uavhengig eller ha muligheten til å gi mer til veldedighet.

  List opp noen av dine «hvorfor».


  Her er mine, hvorfor bli gjeldfri:

  • Jeg vil trygge fremtiden for økonomiske svingninger.
  • Jeg vil kjøpe en ny Indian motorsykkel, kontant.
  • Jeg vil reise rundt i – og oppleve USA.
  • Jeg vil besøke Nashville, spise deilig fritert og usunn mat.
  • Jeg vil spare og investere mer for fremtiden.
  • Jeg vil ha muligheten til å hjelpe mine barn med en bedre økonomisk fremtid.

  Ved å tenke over – og visualisere mine hvorfor opprettholder jeg motivasjonen til å holde på, og holde på, og holde på.. med budsjettet og min gjeld snøball.

  Det er mange ganger de siste 3 månedene at jeg har følt fristelsen til å «pause» planen min. For eksempel ved at jeg har lyst til å pusse opp kjelleren, kjøpe et enda bedre kamera til bloggen, bli fristet til å kjøpe mcdonalds i lunsjen – eller for å ta en ferie allikevel..

  Jeg har holdt meg i skinnet til nå, og det er nesten utelukkende fordi jeg har tenkt over mine hvorfor.

   

  Tenk over dine

  .. Jo mer spesifikk du kan klare å bli.
  Og jo mer du kan visualisere deg dine hvorfor.
  Jo større blir sannsynligheten for at du overkommer små fristelser og sløsedjevler som dukker opp underveis.