Ha et hvorfor til å nå ditt mål!

Publisert av Budsjettliv.no den

Å snakke om hvordan er noe jeg og mange andre gjør ofte.
«Hvordan spare penger», «Hvordan komme ut av gjeld» – «Hvordan leve bedre for mindre».
Men det viktigste spørsmålet man bør stille seg er «Hvorfor«

Har man et hvorfor kan man klare ethvert hvordan

Dette er ikke noe jeg – eller andre kan gjøre for deg. Hva som er ditt hvorfor vil skille seg fra mitt. Dette er noe du selv må reflektere over – og svaret på dette spørsmålet vil gi deg noe veldig verdifullt.

 

Motivasjon

Hva er ditt mål?

Mitt er å bli gjeldfri – Men hva er ditt? Kanskje det er å bli gjeldfri for deg også. Kanskje det er å få kontroll på pengene og slutte å leve lønning til lønning. Kanskje det er å investere i egen pensjon – eller kjøpe seg en dyr bil.

Kanskje din drøm er å reise halve året. Bli økonomisk uavhengig eller ha muligheten til å gi mer til veldedighet.

List opp noen av dine «hvorfor».


Her er mine, hvorfor bli gjeldfri:

  • Jeg vil trygge fremtiden for økonomiske svingninger.
  • Jeg vil kjøpe en ny Indian motorsykkel, kontant.
  • Jeg vil reise rundt i – og oppleve USA.
  • Jeg vil besøke Nashville, spise deilig fritert og usunn mat.
  • Jeg vil spare og investere mer for fremtiden.
  • Jeg vil ha muligheten til å hjelpe mine barn med en bedre økonomisk fremtid.

Ved å tenke over – og visualisere mine hvorfor opprettholder jeg motivasjonen til å holde på, og holde på, og holde på.. med budsjettet og min gjeld snøball.

Det er mange ganger de siste 3 månedene at jeg har følt fristelsen til å «pause» planen min. For eksempel ved at jeg har lyst til å pusse opp kjelleren, kjøpe et enda bedre kamera til bloggen, bli fristet til å kjøpe mcdonalds i lunsjen – eller for å ta en ferie allikevel..

Jeg har holdt meg i skinnet til nå, og det er nesten utelukkende fordi jeg har tenkt over mine hvorfor.

 

Tenk over dine

.. Jo mer spesifikk du kan klare å bli.
Og jo mer du kan visualisere deg dine hvorfor.
Jo større blir sannsynligheten for at du overkommer små fristelser og sløsedjevler som dukker opp underveis.

Kategorier: Selvutvikling