Hopp til innholdet

Ikke sammenlign din begynnelse med hvor andre er nå

  Å begynne på mitt nye mål om å bli gjeldfri, leve etter budsjett og prøve å ha en plan for privatøkonomien min har gjort at jeg har kommet over en rekke andre gode blogger.

  Å så se hvor flinke «alle andre» er og hvor langt de har kommet. – Hvor mye de har oppnådd allerede kan være en kjempestor motivasjon.
  Men den kan også få din egen situasjon til å føles håpløs. – Som om luften går ut av ballongen din.

  Jeg mener.. her er jeg med budsjettplaner og ukeplaner opp til øra for å holde meg til 1000 kroner i uken. – Og virkelig slite, for så å ikke greie det, fordi ett eller annet skjer.
  Så ser man på sosiale medier at andre greier seg for 1000 kroner i måneden, eller sparer 2/3 av inntekten sin.

  Da er det lett å bli litt småskuffet over at man ikke er på samme nivå..


  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.

   

   


  Sammenligning er gledens tyv

  Det enkle å si er: «slutt med sammenligningen»..
  Enklere sagt enn gjort, sammenligning er en veldig menneskelig ting å gjøre. Men sjeldent sunt.

  • Ulykkelig, angst & gjeld.
   Undersøkelser viser at personer som sammenligner seg med selv med personer «oppover» vil oftere også ha mer gjeld, angst, stress og være mindre tilfreds med livet.

  Man har som regel 3 måter å reagere på andres suksess:

  Hei på dem!

  Hei på dem – fordi du vil bli dem!

  Den sunne måten å reagere når andre setter – og oppnår sine mål er å heie på dem. Å heie på noen vil ikke bare føles godt, du vil også skape nye tankemønstre – og se flere muligheter for deg selv.

  For om du misliker vellykkede personer – hvorfor og hvordan vil du da bli vellykket selv?

  Sjalusi

  Man kan også bli sjalu, man kan for eksempel si: «Hvorfor kan ikke jeg ha det?, «..men folk som meg», «Jaja.. lett når man allerede har x antall kroner i banken».

  Ikke vær sjalu – Sjalusi er å ville ha noe som andre har, men å ikke tro at man kan oppnå det.

  Når du erklærer deg som et offer av fordommer – har du gitt kontrollen over livet ditt til noen andre.

  Condoleezza rice

  • Ikke lag unnskyldninger for hva andre får til.
   For å føle deg bedre med deg selv kan det være fristenede å tenke; «Ja, men de hadde det-og-det så derfor har de det bedre enn meg».
   Du vet aldri hvilke valg den andre personen har tatt underveis – uansett hvor mye du tror du vet om dem.
   Istedet for å føle på denne sjalusien – «hei» på dem.

  Misunnelse

  Misunnelse er den store stygge storebroren til sjalu..
  Misunnelse er «jeg tror ikke jeg kan få det – så jeg vil ikke at du skal ha det«

  Et slikt tanksett finner man ofte på den ekstreme venstre-siden politisk.
  De som angriper suksessfulle mennesker for å ta noe fra dem – og som overser at disse personene har jobbet hardt for å nå sine mål over lang tid.

  • Vær motivert, ikke misunnelig.
   Snu følelsen av å «ville ta dem» eller «ta noe fra dem» til inspirasjon og motivasjon. Neste gang du ser noen (med hva som for deg er) suksess kan du tenke litt over hvordan du også kan oppnå noe slikt. Bruk historien til andre for å eie dine mål og ditt liv.

  Alle har en begynnelse

  Tenk litt over alt du har! Tjener du over 280.000 kroner i året tilhører du faktisk topp 1% av mennesker i hele verden inntektsmessig.

  Kanskje du har en utdanning, forhold, barn, leilighet, gode venner, klart noen små sparemål – eller kanskje du tilogmed har begynt på et budsjett!

  Alt du har gjort tidligere hadde en begynnelse. Noen ting var litt enklere å begynne på, mens på andre områder var du helt sikkert ganske dårlig på i starten.