Hopp til innholdet

Lån og refinansier uten sikkerhet med betalingsanmerkning

  Hvordan du kan få Lån og refinansiering av gjeld selv om du har betalingsanmerkning eller inkasso.

  Ofte tenker man at man ikke kan få lån med betalingsanmerkning eller inkassosaker uten sikkerhet i bolig eller eiendom, men det finnes noen gode alternativer til hvordan du kan få orden på økonomien din igjen.

  Refinansier med betalingsanmerkning uten bolig

  Søker man lenge nok vil man kanskje kunne finne produkter som tilbyr lån til personer med betalingsanmerkning uten sikkerhet. Jeg har tidligere sett tilbydere av såkalte «sms lån» tilby noe lignende for noen år tilbake, men trå varsomt.

  «sms lån» er kjent for skyhøye effektive renter og det vil sannsynligvis være økonomisk smartere å beholde inkassogjelden som den er akuratt nå, istedenfor å ta opp et enda dyrere smålån.

  fordeler med kontanter
  Få kontroll over økonomien med en plan – aka budsjett

  Få inn penger kjapt

  Det eldste rådet i boka er å selge noe man har for å få inn penger, men det er et godt råd som er lett å gjennomføre for de fleste. Gå igjennom boder, kjeller og loft etter ting og tang du kan selge på finn, facebook eller letgo for å få inn litt ekstra penger.

  Målet med å selge ting for å få inn penger er å bygge opp en sum som du kan tilby kreditorer. Kanskje du ikke klarer å få inn hele summen du skylder dem, men du viser initiativ og at du er løsningsorientert. Dette kan kjøpe deg tid mens du øker inntekten din.

  Her er et innlegg om hvordan du kan få inn litt penger på kortest mulig tid.

  ekstrajobb med gig økonomien
  Øk inntekten med en sidejobb

  Øk inntekten

  Kom ovenpå igjen finansielt ved å arbeide ekstra hardt og få inn mer penger over en kort periode. Legg til siden denne ekstra inntekten du skaffer deg og bruk den kun til å betale ned kreditorene dine.

  Jeg har skrevet et ganske stort innlegg med mange forskjellige ideer og forslag til sidejobber man kan ha for å øke inntekten sin her i Norge. Dette er fleksible ekstrajobber man kan påta seg selv om man studerer eller arbeider på fulltid ved siden av.

  Budsjett og plan

  Selv om ordet budsjett kanskje høres skremmende ut, er det enklere og mer simpelt å lage et budsjett enn man skulle tro.

  Et personlig budsjett er egentlig bare en plan for måneden som kommer og trenger ikke å være verken avansert eller særlig detaljert.

  Her kan du se hvordan du kan sette opp et personlig budsjett og se mine egne personlige månedsbudsjetter.

  Refinansier med betalingsanmerkning og bolig

  Har du bolig eller eiendom åpner det seg opp noen bedre alternativer for å refinansiere gjeld selv om du har betalingsanmerkninger fra før. Et såkalt «omstartslån» er et type lån som sikres i bolig eller eiendom, og gir deg muligheten til å bli kvitt dyr inkassogjeld eller kredittkortgjeld.

  Her kan du lese et innlegg om omstartslån der jeg går igjennom rentenivå, hva slags krav som gjelder og andre spørsmål.

  Les mer om hvordan du kan unngå tvangssalg, refinansiere gjeld eller hvordan man kan refinansiere inkasso og få et omstartslån og bedre økonomi.