Refinansiering med lav rente: Hvordan få lavest rente på nytt lån

Publisert av Budsjettliv.no den

Enten du er ute etter å refinansiere lån eller samle gjeld vil det alltid lønne seg å refinansiere til et lån med lav rente. Med et lav-rente refinansieringslån kan man spare mange tusenlapper i året og få en enklere og bedre økonomisk oversikt.

Den billigste formen for refinansiering kalles «refinansiering med sikkerhet». Å refinansiere med sikkerhet betyr at du har en verdi i bakhånd som banken kan bruke som sikkerhet mot at du får et lån med lavere rente.
Dersom du ikke betaler ned lånet som avtalt, kan banken bruke sikkerheten til å redusere sitt tap.
Jo mindre risiko banken har, jo lavere rente kan tilbys deg som kunde.

Lån, Kredittkort og Refinansiering. Besøk Komplettbank.no
Eksempel ved refinansiering av 300 000 kr over 7 år, nominell rente 8,34 %, effektiv rente 9,17 %, etableringsgebyr 0 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 99 995 kr, totalt 399 995 kr. Løpetid 3-15 år. Maks. effektiv rente 21,99 %.

Grunner til å refinansiere et lån

  • Man ønsker bedre oversikt og samle flere lån inn i ett.
  • Man ønsker en bedre rente, færre gebyrer og dermed lavere kostnader.
  • For å øke eller redusere løpetiden på lånet.
  • Man har betalingsanmerkning eller inkasso man ønsker å bli kvitt.

Ved å refinansiere oppnår man full oversikt over hva lånet vil koste deg totalt, noe som er vanskeligere dersom man har flere smålån med ulike betingelser og rentesatser. Ikke minst vil refinansiering i de fleste tilfeller lønne seg økonomisk, siden du ofte får bedre betingelser og må betale færre gebyrer.

Ta gjerne vår lånekalkulator for refinansiering med sikkerhet

Refinansiering med betalingsanmerkning og inkasso

En stor fordel når man refinansierer gjeld og kan stille sikkerhet til banken er at man kan refinansiere til tross for eksisterende betalingsanmerkning og inkasso. Les gjerne mer om inkassolån eller refinansiering med sikkerhet i bolig.


Kategorier: Blogg