Hopp til innholdet

Spar over 5000 i året på brød!

  Ved å kutte ut butikkbrødet kan du spare tusenvis av kroner i året! Mine surdeigsbrød koster omkring 7 kroner pr stk – og det er utrolig enkelt!

  Vi spiser mye brød. Nordmenn generelt og alle vi med barn i skolealder vet hvor mye brød som går med til frokost, lunsj og kveldsmat.
  Ofte et brød om dagen og for familier med større eller flere barn går det fort 2-3 brød hver eneste dag. Slikt blir det overraskende mye penger av.

  Nå koster stort sett alle brød rundt 30 kroner stk, ja du kan kjøpe f.eks firstprice kneip til 8,- og dyrere brød til nærmere 50 kroner, men la oss regne med at snittprisen for de forskjellige brødtypene er 30 kroner.

  5 Brød i uka x 11 måneder. Da holder vi oss langt innenfor snittet for en liten familie, ferier inkludert. Antall uker i snitt på en måned er 4.33 ca.
  Da blir regnestykket 5 x 4.33 x 11 x 30 = 7144,-

  Over 7000 kroner i året blir eksempelvis kostnaden for en standard liten familie – og da er snittet at du spiser 0.6 stk brød hver dag et helt kalenderår.

   

  Firsprice Baguetter

  Det finnes flere måter å kutte ned på utgiften – å kutte ut brød er som regel ikke en av dem, men du kan gå over til kun firstprice baguetter?
  Det gjorde vi i ca 2 måneder – man blir veldig lei og ikke er det særlig næringsrikt, mye luft og full av gjær virker det som. Men et godt alternativ, spesielt til dem som ikke spiser så mye brød.
  En 4-pk baguett koster omkring 6 kroner, da blir regnestykket slik.
  5 x 4.33 x 11 x 6 = 1428,-

  En ganske formiddabel besparelse, men som sagt ikke særlig smakfull, mettende eller næringsrikt.

   

  Hjemmelaget surdeigsbrød

  Surdeigsbrød

  Min personlige favoritt! Og la det være sagt, jeg er ingen naturlig baker. Mine tidligere forsøk på å bake brød har vært katastrofale, mye søl og mye tidsbruk går med på å bake 2 helt greie brød som ikke var særlig smakfulle eller saftige, helt til jeg forsøkte meg på surdeigsbrød.

  Jeg hadde lenge lyst til å prøve denne metoden og når jeg så andre jeg kjente brukte denne metoden heiv jeg meg på jeg også.

  Så hva er prisen for surdeigsbrød kontra butikkbrød?
  For min del består mine surdeigsbrød av: Hvetemel, grovmalt hvetemel, vann, olje og salt.
  Du kan såklart lage dyrere varianter, og noen ganger gjør jeg også det. Men i hovedsak består for det meste mine brød av dette.

  Til 2 brød: 1 kg hvetemel ca, noen hundre gram med grovmalt hvetemel, noen spiseskjeer olje og litt salt. = Pris røflig for 2 stk: 14 kroner / for 1 = 7 kroner.
  Da blir regnestykket som følger: 5 x 4,33 x 11 x 7 = 1667,-

  Litt dyrere altså enn Firstprice baguettene men mye mer smakfulle, næringsrike og fleksible iht pålegg og hele 5400 kroner rimeligere enn butikkbrød.