Hopp til innholdet

Tjen renter på lån – Invester i lån til bedrifter

  Såkalt Crowdlending har økt i popularitet i Skandinavia de senere år, spesielt i Sverige har denne trenden fått fotfeste og mange investerer nå penger i lån og tjener renter hver måned.

  Konseptet handler om at etablerte bedrifter eller oppstartsbedrifter trenger finansiering for å komme i gang med prosjekter og investeringer for å vokse videre.

  Via crowdlending kan små-investorer gi lån sammen med flere andre personer og tilby finansiering til bedrifter uten å gå igjennom en tradisjonell bank eller kredittinstitusjon.

  Tjen renter på å gi lån til eiendom eller bedrifter

  Det kan også være eiendomsselskaper som trenger litt ekstra finansiering og lån for å fullføre et eiendomsoppkjøp, i slike tilfeller kan flere privatpersoner være med å gi lån og tjene penger på lånerenter hver måned.

  Kameo opplyser at den historiske avkastningen har vært på 9,6%, men det er viktig å være klar over at historiske tall ikke er en garanti for fremtidig avkastning.

  Velg investering basert på risiko og avkastning /Kameo.no

  Hvordan tjene penger på renter?

  Kameo.no er en av de mer kjente aktørene i Norge, her kan du åpne opp en investeringskonto og bla igjennom potensielle investeringer. Dette kan være eiendom eller bedriftslån, og du velger helt selv hvor du ønsker å investere basert på risiko og avkastning.

  Historisk sett har det vært en lav prosent av lån som ikke er blitt betalt tilbake til investorerer med renter, men det er alltid viktig å huske på at historiske tall ikke er en garanti for fremtiden.

  Bruk gjerne kameo sin egen risiko-oversikt og se hvordan Kameo selv lager forskjellige risiko-klasser til hvert enkelt lån.

  Å tjene renter på å gi lån til bedrifter og eiendomsselskaper kan være en interessant ny måte å investere noe av sparepengene på sammen med tradisjonelle metoder slik som fond eller aksjer.
  Les gjerne mer om indeksfond sparing.

  Vi har tidligere skrevet mye nyttig om crowdlending hvor du kan lese mer om risiko, avkastning og hvordan du kan investere i lån.