Hopp til innholdet

Blogg Inntekt: Hva kan du tjene på en ny blogg?

  Budsjettliv var min første blogg, og jeg startet den uten å egentlig kunne noe som helst om verken blogging eller hvilke temaer jeg skulle velge.
  Dermed ble siden et sammensurium av forskjellige temaer, innlegg og ideer. Ikke et særlig godt fundament, men det var gøy!

  I sommer startet jeg like godt opp to blogger til – og nylig har jeg også begynt med fundamentet til enda flere!
  Blogger og nettsider er en spennende og interessant måter å spre ideer, meninger og kunnskap på.

  Det er også fullt mulig å tjene noen penger underveis – en perfekt potensiell sideinntekt som ruller og går – døgnet rundt.

  Hvor lang tid tar det å tjene penger på bloggen?

  Hva du kan tjene på bloggen avhenger av hvilken nisje – og hvor mye trafikk du klarer å få til siden din. Blogging er en gøy hobby, men det tar tid.

  • En ny side/blogg vil ikke få særlig trafikk før det er gått omtrent 3-5 måneder. Om Google oppfatter den som bra (lav bouncerate bl.a) vil nettsiden din få høyere tillit – og bedre plassering i søkeresultatene.

  Hvor mye kan du tjene på en ny blogg?

  Som nevnt tidligere avhenger inntekten fra bloggen på hvor mye trafikk du har, og hvilken nisje du er i. Men først og fremst om trafikken.

  En ny blogg vil ikke kunne tjene noe før det har gått mange måneder, kanskje år, ting tar tid!

  Jeg startet opp mine nettsider midt på sommeren, men det var ikke før i september at jeg begynte med annonser eller affiliate programmer.
  Her er hva mine nettsider har tjent siden midten av september:

  BlogginntektAnnonser Affiliate
  Side 1 2543197
  Side 2 2760
  Side 3 1111

  Ikke verst sideinntekt på en og en halv måned det da 🙂
  – Og husk at en blogg bruker som oftest flere måneder og år på å bli særlig synlig i søkeresultatene.

  Side 1 har blitt min favoritt, det er den jeg liker best å skrive på og den som har lyktes best, men side 2 & 3 har også mye potensiale. Derfor er målet mitt fremover å øke trafikk og antall innlegg på side 2 og 3.

  Skriv om noe du interesserer deg for, kanskje landskaps-fotografi?

  Hvor lang tid før du får trafikk av Google?

  Du har kanskje skrevet et kjempegodt innlegg eller en artikkel, men til din frustrasjon oppdager du at INGEN leser den. Dette kan skyldes mange faktorer, bl.a:

  • Hvor mye tillit siden/bloggen din har.
   Jo høyere tillit siden din har, jo raskere vil innleggene dine komme mot toppen av Google sin søkemotor.
  • Hvor konkurransepreget temaet du skrev om er.
   Skriver du om finans, helse, trening, etc, vil det ta lengre tid å overta for konkurrenter enn hvis du skriver om fortips for skilpadder.
  • Og selvfølgelig, kvaliteten på innlegget.

  Nye nettsider som skriver om konkurransepregede teamer (økonomi, fitness, oppskrifter, helse, etc) vil kanskje aldri få særlig trafikk før det har gått mange måneder, kanskje år.

  I mindre konkurransepregede temaer vil et innlegg bli plukket opp av Google innen få uker, den vil begynne å ranke i søkemotoren etter 2 til 3 måneder, og den vil nå sin «normale» plassering etter omtrent 20-36 måneder.

  Hvordan starte en blogg?

  Hvordan skal man starte? Er det vanskelig? Og hva skal du skrive om?

  Ideen er å skrive om noe du interesserer deg for selv, da vil det bli mye enklere å utvikle siden din positivt. Skriv f.eks om yrket ditt eller hobbyen din. Prøv å besvar spørsmål andre kanskje kan lure på.

  Jeg bruker selv One.com på alle mine blogger (WordPress plus pakken). Installasjonen av wordpress som er «maskinen» bak nettsiden har One gjort det enkelt å installere for å komme igang, samt de har også gjort det mulig å etablere flere blogger på samme webhotell, som gir en mye lavere pris.