Hopp til innholdet

Hvilke Planter NASA mener er best for luftkvalitet

  Ikke bare er planter innendørs fint å se på, det er også kjent at grønne planter innendørs gir en bedre luftkvalitet, men hvilke planter er best på å rense luften innendørs?

  Den Britiske eiendomsutvikleren Barratt Developments har laget en kul infografikk som viser enkelt hva slags planter NASA og en rekke andre kilder igjennom tester mener er de beste plantene for gi en god inneluft i boligen.

  Andre tips for et rent soverom med god luftkvalitet

  Åpne vinduene – Det er det første og enkleste steget for et luftfriskt soverom. Økonomisk sett vil det lønne seg å «sjokklufte» på vinteren, da får man byttet ut luften uten at den rekker å kjøle ned møbler, tekstiler og vegger innendørs

  Grønne planter – Noen grønne planter bidrar positivt til luftkvaliteten innendørs. Så er dem også pene å se på samtidig.

  Xiaomi Mi Air Purifier /Kjell & Co

  Luftrenser – En luftrenser er en effektiv måte å fjerne støv, midd, pollen og andre urenheter fra luften.
  Denne rimelige luftrenseren fra Xiaomi fjerner 99,97 % av skadelige partikler ned til 2,5 µm, samt større partikler og pollen og renser et rom på 21 m² på bare 10 minutter. (Kjell & co)

  Støvsug og vask – En luftrenser hjelper, men den er ikke magisk. Regelmessig støvsuging og gulvvask gjør underverker.

  Vask og bytt sengetøy – Vi bytter jo klær hver dag, mens senga hvor vi tilbringer store deler av døgnet får ligge i fred. Nå er det ikke nødvendig å bytte sengetøy hver dag, men en gang i uka eller annenhver uke er lurt.

  Utnytt solen – Heng ut dyner og puter, og tørk sengetøyet utendørs i solen, ikke bare er dette billigere enn tørketrommelen, men sollyset har også gode antibakterielle egenskaper. Ifølge en studie kunne bare 6.8% – 6.1 % av bakterier som ble eksponert mot sollys reprodusere seg selv, mot 12% i et helt mørkt soverom (Sciencedaily).


  Andre smarte produkter til soverommet

  Vektdyne fra Zenkuru® /Coolstuff
  Steamer – Fjerner bakterier og lukt /Netonnet
  Denver Wake-up Light Vekkerklokke /Coolstuff

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.