Hopp til innholdet

Bli kvitt kredittkortgjeld raskt og effektivt

  farene ved kredittkort

  Mange Nordmenn har kredittkortgjeld og ved å bli kvitt kredittkortgjelden kan du unngå dyr rente, stress, dårlig nattesøvn og en rekke andre helseproblemer. Her er hvordan du kan bli kvitt kredittkortgjeld og komme deg ovenpå økonomisk igjen.

  Hvordan komme ut av kredittkortgjelden

  Her skal vi gå igjennom litt forskjellige måter for hvordan man kan kvitte seg med kredittkortgjelden. Refinansiering er ett vanlig råd, da kan man få lavere rente på gjelden som gjør den enklere å betale tilbake, men noen ganger kan det være lurt å vente litt med å refinansiere slik at man ikke havner i enda større gjeld.
  Dersom du sliter med høy kredittkortgjeld kan du også lese mer om hvordan man refinansierer høy gjeld, eller hvordan man kan unngå tvangssalg.

  Kvitt deg med kredittkortgjelden

  I tipsene under skal vi gå litt dypere igjennom de forskjellige tipsene for å bli kvitt kredittkortgjeld, men i korte trekk er rådene:

  • Analyser ditt eget forbruk og gjør forandringer.
  • La fortid være fortid, ta tak idag.
  • Begynn med å sette opp et budsjett.
  • Lag en nedbetalingsplan.
  • Refinansier gjelden.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.
  Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

  Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
  Besøk Unofinans her.

  Vær ærlig med deg selv

  Kredittkort er som all annen kreditt, det er en øvelse i selvkontroll og selvbeherskelse. Å søke på et kredittkort kan gi deg mange fordeler og rabatter i hverdagen, men det dessverre også medføre overforbruk og gjeld.

  Selv om du har titusener med kroner av tilgjengelig kreditt så betyr ikke det nødvendigvis at du har god råd.

  Man skal alltid betale ned kredittkortet fullt ut hver måned før rentene begynner å løpe, om du merker at du har begynt å skli over på nedbetalinger så er det på tide å ta grep.

  • Analyser og reflekter over ditt eget forbruk, trengte du egentlig alt du handlet?
  • Kutt ned på forbruket.
  • Legg kredittkortet på hylla for en stund.

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.

   

   


  Fortid er fortid

  Det kan være mange grunner til at man ender opp med en vond kredittkortgjeld og dette behøver nødvendigvis ikke å skyldes uansvarlige valg. Tenk over hva grunnen til kredittkortgjelden er så du kan unngå det i fremtiden, men la fortid være fortid og jobb for en bedre fremtid.

  I fremtiden vil det å legge om forbruket og ha nødpenger tilgjengelig hindre deg i å måtte ta opp ny gjeld.

  Ha en plan & et budsjett

  Ligger du ofte våken om kvelden og grubler?
  Gjeld – eller finansielle problemer er faktisk blant den største årsaken til søvnproblemer ifølge en undersøkelse i USA og man kan anta at situasjonen er ganske lik her i Norge.

  Grubling og overtenking kan enkelt løses ved å lage lister. Skriv ned det du tenker på, skriv ned hva du er bekymret for. Om du for eksempel ligger å gruer deg over hva som kan ligge i postkassen av regninger, så skriv på listen din «sjekk postkassen imorgen».

  Tenker du over hva du kan skylde av lån til forskjellige mennesker og banker, skriv ned en komplett liste over hvem og hvor mye du skylder av penger. Du vil oppdage at dette hjelper.

  Den viktigste metoden for å komme ut av gjeld er å sette opp et personlig budsjett og en plan.
  Jeg begynte med budsjett for noen måneder siden og det er mye enklere enn jeg trodde, faktisk har jeg aldri hatt mer igjen av lønningen i midten av måneden enn nå.

  Du trenger ikke å lage den «perfekte» plan til å begynne med, sannsynligvis vil du lage en ganske dårlig plan om du aldri har gjort det før. Men, etterhvert blir planen mindre og mindre dårlig!

  Hvis du tror du ikke kan gjøre det – så er det nok det som vil stoppe deg.

  Kom deg ut av gjeld

  Gjeld og månedlige nedbetalinger er det største hinderet for finansiell frihet. Uten månedlige avbetalinger vil du frigi lønnen din til investering, sparing, donasjoner og forbruk.

  Jeg bruker snøballmetoden, først og fremst for å bli kvitt mine «4 små» – Men etter dette er gjort vil jeg også begynne å betale ned huslånet så fort som mulig.

  Kutt forbruket & Øk inntekten

  Det finnes som sagt ingen magisk pille for å bli kvitt kredittkortgjeld.
  Øk inntekten og kutt forbruket.

  Jobb ekstra timer i jobben du har eller vurder å få deg en ekstrastilling, kutt forbruket ved å kjøpe smartere. Her er noen tips til hvordan du kan øke inntekten din.

  Vurder å refinansiere kredittkortgjelden

  Å refinansiere dyr kredittkortgjeld kan være en god ide hvis man har gjort noe med årsaken til at man fikk gjelden i utgangspunktet.

  Etter min mening bør ikke refinansiere et kredittkort før man har tatt et oppgjør med sine egne forbruksvaner, eller eventuelt klippet kredittkortet for godt.

  Selv ventet jeg 3-4 måneder med å refinansiere min egen kredittkortgjeld. Jeg ville nemlig være sikker på at jeg klarte å holde meg til et budsjett og unngå fristelser.

  • Unofinans.no sammenligner forskjellige lånegivere for deg. Renten er individuell og presenteres i tilbudet du mottar.
  • Renteeksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

  Les også mer om refinansiering av gjeld selv om du også har tidligere betalingsanmerkning eller inkasso.

  Om man ikke imøtekommer kravene for tradisjonell refinansiering, f.eks ved at man har betalingsanmerkninger eller inkasso. Kan et omstartlån være et godt alternativ.  Hvilke ulemper finnes det med kredittkort?

  det fokuseres mye på fordeler med kredittkort, her er noen av ulempene med kredittkort.

  Du kjøper mer med kredittkort

  I vår forbrukskultur er det lett å la seg friste av «kjøp nå, betal senere» ideen. Spesielt med inntoget av sosiale medier, instagram, sponsede innlegg osv. Da er det lett å ende opp i kredittkortgjeld ved å la seg friste til å kjøpe nye klær, finansiere et kite-kurs, ta en ferie på kredittkortet osv.

  En studie av Prelec & Simester «always leave house without it» gikk ut på at en gruppe mennesker ble delt i to grupper for muligheten til å kjøpe billetter til en basketball kamp, den ene gruppen fikk kontanter mens den andre fikk et kredittkort.

  • Studien viste at gruppen som fikk kredittkort var villige til å betale dobbelt så mye som gruppen med kontanter i hendene.
  • Andre studier viser at personer som betaler med kredittkort vil raskere glemme hva man betalte for en vare kontra dem som betalte med kontanter.

  Kredittkort er jo utrolig fleksible og enkle å handle med. Et tveegget sverd som ikke bare gjør det enkelt å bruke penger, men man har som regel også en stor mengde tilgjengelig kreditt. – Som får deg til å føle at du har råd til det.

  En studie har også vist at bare ved å plassere en kort-logo på serveringsbrettene vil restauranter kunne øke tips-andelen.

  fordeler med kontanter
  Jeg har gått fra å bruke kort til kontanter for å få kontroll med forbruket mitt.

  Du fokuserer på fordeler – ikke prisen

  I en undersøkelse hvor deltakerne skulle vurdere forskjellige produkter var forskerne nysgjerrige på om det ville utgjøre en forskjell om man betalte med kredittkort eller kontanter.

  For å klargjøre deltakerne måtte deltakerne først utføre oppgaver som viste et løsningsord. Løsningsordet kunne i den ene gruppen være «Visa», «Mastercard», «Kredittkort» etc.
  Løsningsordet i den andre gruppen var for eksempel «kontanter», «minibank».

  De to gruppene med deltakere ble så vist et kamera og andre produkter med fordeler og priser listet opp ved siden av.
  I den påfølgende utspørringen viste det seg at personene som ble «klargjort» for kredittkort tankegang i mye mindre grad husket prisene på de forskjellige produktene, mens de som hadde tenkt på kontanter husket prisene tydelig.

  Kredittkort = Glede / Kontanter = Smerte

  Det er forsket mye på hvordan vi mennesker bestemmer oss for å kjøpe en vare eller ikke.
  Forskere har sett hvordan belønningssystemet vårt blir aktivert når vi ser, og plukker opp en vare vi får lyst på i butikken.

  Så kommer man til prislappen og betalingen.
  Studiene viste at både belønningsystemet og smertesystemet aktiverte seg når man vurderte fordelene av produktet – mot kostnaden.
  Forskerne kunne faktisk spå om personen endte opp med å kjøpe varen eller ikke, kun basert på mengden av aktivitet som foregikk i disse to delene.

  Men her er problemet med kredittkortbruk.
  Hjernen vår «forstår» ikke kortet. Smertesentralen aktiveres ikke i like stor grad som når man bruker kontanter.
  Prosessen går fra å gi fra seg noe av verdi, til å bare sveipe et kort.

  Å bruke kontanter derimot, smerter. Om man bruker kontanter merker man tydeligere at man gir fra seg noe av verdi.
  En fysisk transaksjon hvor du gir fra deg X og får tilbake Z.