Hopp til innholdet

Norske Affiliate & Annonser – Tjen penger på blogg

  Det er hovedsakelig fire måter man kan tjene penger på en blogg. Det er Affiliate, Annonser, betalte innlegg og ved å selge egne produkter. La oss gå igjennom noen forskjellige metoder man kan tjene penger på en blogg.

  Glansbildet: En god blogg krever derimot mye innsats og tid

  Annonse-inntekter via blogg

  Annonseinntekter: Jeg bruker google adsense på mine blogger. Her får man betalt pr klikk og pr visning av annonsene. Men det er først og fremst pr.klikk som man får penger for.

  Benytter du wordpress i din nettbutikk anbefaler jeg personlig Advanced Ads plugin. Gratisversjonen er lettfattelig og du kan lage dine egne bildeannonser – eller legge inn koden fra Adsense. Det er også veldig enkelt å lage «rullerende» annonser som man kan plassere inni artiklene.


  Affiliate inntekter

  Affiliate inntekter: Her får man utbetalt en provisjon fra et firma for hver gang en person klikker seg inn på deres side og kjøper en vare eller tjeneste som du reklamerer for.

  Affiliate lenker fungerer ved at når en person klikker inn til den nettbutikken eller nettsiden du linker til så lagres det en «cookie» i nettleseren. Denne ligger der i dvale helt til personen kjøper en vare eller tjeneste for nettbutkken du reklamerte for, normal levetid er 30 dager.

  Det betyr i praksis at om en person klikker på en link til en nettbutikk og kjøper noe der innen 30 dager, så vil du tjene en provisjon på det salget.

  Mine favoritt affiliate programmer er:

  Når du melder deg inn på noen av disse nettverkene kan du søke deg på forskjellige program. Utvalget av programmer er enorme så du vil garantert kunne finne en tjeneste eller en nettbutikk som passer din målgruppe.

  Benytt en gratis plugin som heter » Easy Affiliate Links» for å «cloake» linkene som du lager.

  Å cloake vil si at du forandrer linken til f.eks dinurl.no/anbefalt/produkt.
  Hvilket ser mye finere ut, pluss du får mye nyttig statistikk i tillegg.

  Lær å tjen penger på bloggen din

  Betalte innlegg på blogg

  Betalte innlegg vil si at et firma betaler deg for å skrive noe om deres firma eller produkt. Hvor mye du kan ta betalt for denne tjenesten vil avhenge veldig av en rekke faktorer, bla:

  • Hvor mange lesere eller følgere du har.
  • Hvor god du er til å skrive.
  • Hvor interessant din målgruppe er for denne bedriften.

  Betalte innlegg kan være en stor inntektskilde, men det er alltid viktig å velge en vinkling på innleggene sine som tilfører verdi til leserne. Ren reklame funker ikke særlig bra.


  Selge egne produkter på bloggen

  Kanskje du for eksempel skriver en blogg om hudpleie. Du vil naturligvis ha god kunnskap om temaet – så hvorfor ikke selge et godt produkt som ingen andre selger? Kanskje du til og med kan lage din egen produktlinje?

  Å selge et relevant produkt på din egen blogg kan være både spennende og profitabelt, faktisk er det slik mange av de største bloggene rundt om i verden tjener brorparten av sine penger. Men det kan også være mye arbeid med egne produkter, kunder som skal følges opp og returer som må tas hånd om. Noe slikt kan derfor ikke tas på halvhjertet.


  Start din egen blogg – Jeg benytter selv One.com sin WordPress plus pakke. Med den kan du utvide med «ekstra domener» til ekstra lav pris.