Hopp til innholdet

Tjen penger på blogg – Hvordan komme igang!

  Har du lyst til å starte en blogg og samtidig tjene litt penger? Det kan høres enkelt å greit ut, men det krever jobb og innsats som i alt annet. For selv om blogging blir beskrevet av mange som «passiv inntekt», så er det alt annet enn passivt.

  Jeg ser ikke på meg selv som en typisk «blogger», jeg er stortsett fraværende på sosiale medier og oppdaterer ikke om livet eller aktivitetene mine. Jeg skriver om (hva jeg synes) er interessante spørsmål innen forskjellige temaer, og det kan du også. Her kan du finne ut av hvordan du kan komme igang med en blogg – og tjene litt penger på den etterhvert.

  Hva kan du blogge om?

  En blogg kan handle om alt mellom himmel og jord, alt ifra reise og opplevelser, til natur og mote. Selv så driver jeg 5+ blogger innen flere forskjellige tema, men alle handler om temaer som jeg har interesse for.

  Og det er viktig at du interesserer deg for hva du vil skrive om, for hvis ikke du har en interesse vil det bli fryktelig vanskelig å skrive blogginnlegg nummer 15.. eller 42.

  Lag en idé liste over artikler du kan skrive om på forhånd

  Bredt eller nisje?

  Skal man blogge om en nisje eller mer bredt?

  Mitt råd er først å velge et bredt tema som gir deg muligheter til å skrive variert. Det kan for eksempel være at bloggen din handler om fisking eller kjæledyr som er et bredt tema, istedenfor å velge at bloggen kun handler om isfisking eller slanger.

  Selv om det sikkert finnes mye interessant å skrive om isfisking og slanger, så har du ved å velge et bredere tema nå mulighet til å skrive om så mye mer, etterhvert som bloggen vokser.

  Bredt tema – nisje artikler ( i starten)

  Du har nå valgt et bredt tema du vil at bloggen skal handle om. Da er det på tide å skrive noen artikler.

  Nå er det lurt å tenke på at bloggen din er helt ny og har ingen «troverdighet» hos google enda. Du har derfor ingen sjanse i søkeresultatene om du skriver en artikkel som heter «Beste sluken for ørret», eller lignende. Større fiske-relaterte nettsider som har skrevet slike artikler tidligere vil slå deg i søkeresultatene, simpelthen fordi google stoler på at disse leverer god informasjon.

  Start heller med mer nisjepregede artikler som du ikke finner så mye konkurranse om.

  • Lag en liste med ideer om ting du kan skrive om.
  • Søk deretter i google etter disse og vurder konkurransen din.

  Om det bare dukker opp kjente og store nettsider i søkeresultatet som vil være vanskelige å konkurrere mot, så ikke fortvil. Scroll deg ned til bunnen av søkeresultatet og se på «relaterte søk». Her kan du ofte finne gode ideer til andre overskrifter og vinklinger.

  Velge et domene som passer

  Selv om domenenavnet ikke lengre er ensbetydende med god plassering i google så vil et klingende domene hjelpe vanlige folk med å oppfatte hva nettsiden/bloggen din handler om og kan være med å gi bedre plassering i google.

  Jeg bruker – og anbefaler wordpress plus løsningen fra one.com

  Finn et domene som tidligere har vært brukt

  • Tips! Trål igjennom gamle internettkataloger/webside oversikter. Finn nettsider innenfor temaet du er ute etter og let etter «nedlagte» nettsider som er ledige.
  • Sjekk i kontrollpanelet på One.com om domenet er ledig.
  • Hvis domenet er ledig så sjekk «statusen» på domenet hos Ahrefs.com authority ranker.
  • Er du heldig kan du komme over et godt domene med allerede eksisterende linker inn til siden.
  • Dette KAN gi deg et boost og raskere ranking i søkemotorene, hvis det du skriver på din nye blogg er relevant til hva nettsiden tidligere handlet om.

  Reklame & Affiliate

  For nye blogger vil det hovedsaklig være to måter å tjene penger på bloggen sin, det er via reklame på siden og via affiliate linker. Her kan du lese mer om hvordan du kan tjene penger via affiliate og reklame på bloggen din.