Hopp til innholdet

Tjen penger ved å selge kunst og design på nett

  Om du er en kreativ person kan det finnes muligheter for å tjene penger ved å selge kunst, malerier, skulpturer eller design på nett. Bruk disse store internasjonale nettstedene for å bygge opp ditt eget navn og tjen en god sideinntekt underveis.

  Det finnes idag flere nettsteder som tillater at uavhengige kunstnere og kreative artister kan selge sine kunstverk og design, hvor de mest kjente er Redbubble og Artfinder.

  Selg malerier og skulpturer på Artfinder

  Artfinder for kunst – Redbubble for design

  Begge nettsidene er gode steder å registrere seg for å selge kunst og kreative verker for penger, men hver nettside er etter mitt eget inntrykk spesialisert inn mot forskjellige felter.

  Hvis du ønsker å selge malerier eller skulpturer på nett vil nettstedet artfinder være et bra sted å legge ut kunsten din. Artfinder startet opp i Storbritannia i 2008, men er idag etablert over hele Europa.

  Her kan du kjøpe og selge unike kunstverk og komme i kontakt med hundretusenvis av årlige kjøpere.

  Selg digital-kunst på Redbubble.com

  For salg av design, digital collage og digital kunst vil nettstedet Redbubble.com være verdt et besøk. Hvis ditt design er av god nok teknisk kvalitet kan du selge verket ditt som print på valgfrie produkter til kjøpere over hele Verden.

  Fra t-skjorter og kjoler, til mobildeksler og plakater /Redbubble.com

  Selg dine design på alt ifra veggprinter, veggflagg, kaffekopp, t-skjorter eller til og med kjoler.

  Hvordan selge kunst på nett

  Designere som selger på Redbubble får i snitt 17% av salgssummen i provisjon. Redbubble tar seg av resten av prosessen som inkluderer markedsføring, salg, print, frakt og returer.
  Gå til søknadssiden.

  Artfinder som kun videreformidler original og autentisk kunst har en litt mer intrikat søknadsprosess, her må du blant annet:

  • Fortell om deg selv, din historie og hva som inspirerer deg.
  • Artfinder ønsker å vite mer om deg og anbefaler at du har en personlig nettside med portefølje.
  • Kun originale verker.
  • Lever gode bilder med riktig lys og uten bakgrunn.

  Gå til artfinder sin søknadside.

  Å selge kunst og bygge et navn er en tidkrevende og ofte frustrerende prosess. Men ved å promotere seg på slike store internasjonale kunstnettsteder kan du nå ut til millioner av kjøpelystne og kunst-interesserte mennesker over hele verden.

  Dersom du ønsker å investere kan du lese mer om crowdfunding lån og crowdlending investering, en smart måte å tjene renter hver måned. Start med crowdlending for 500 kroner eller mer.