Hopp til innholdet

Velg dine problemer og bli mer lykkelig!

  Hvor mange av oss har ikke levd ut fantasien med å være en verdenskjent musikkstjerne? Typiske steder mange av oss lever ut denne fantasien er i bilen på vei til den helt vanlige 8-16 jobben – du skrur opp volumet, trommer i setene og synger for full hals – de færreste av oss vil derimot prøve seg seriøst på denne dagdrømmen.

  Å bli en rockestjerne medfører uendelige problemer og utfordringer – lære seg et instrument, finne seg noen bandmedlemmer, et sted å øve, booke konserter, flytte masse utstyr inn og ut av en stasjonsvogn sene kvelder, helger og netter.
  Da foretrekker jeg å heller dagdrømme for å være ærlig.

  «Livet er egentlig bare en lang rekke av problemer»
  sier Mark Manson i boken «Den edle kunsten å gi f*en».


  Livet er problemer

  La oss si du velger å leve et liv uten særlig aktivitet og du trykker i deg cola og chips hver eneste kveld, du har da valgt selv å få problemer med overvekt og en hel rekke helseproblemer.
  La oss så si at du nå vil begynne å trene.
  Da vil du måtte komme over alle problemene treningen vil medføre, finne ledig tid noen dager i uken, overkomme blyghet, lære seg treningsapparatene så du ikke knekker både rygg og moral, etc..

  Men er ikke problemer med å finne tid å trene hver uke bedre enn diabetes?

  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg.Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Besøk Unofinans her.
  Omstartlån: UnoFinans sammenligner opptil 21 forskjellige banker for deg. Det er uforpliktende å søke og UnoFinans tar ingen betaling av kunden. De fleste bankene svarer med sine tilbud i løpet av et par timer, og søkerene kan selv gå inn på unofinans.no og vurdere renter og månedsbeløp. Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071 Besøk Unofinans her.

   

   

  Kunsten er å hele tiden finne seg litt bedre problemer.

  Jeg hadde lenge ALVORLIGE problemer med privatøkonomien min, jeg var i 20-årene uansvarlig, umoden og impulsiv når det gjaldt penger – en katastrofal miks.
  Jeg hadde en periode problemer med å åpne postkassen pga regninger, problemer med å ha nok penger igjen hver måned etter lønnstrekk og problemer med å spare så jeg kunne kjøpe en bolig.

  I slutten av 20-årene var mesteparten av mine verste vaner borte, jeg hadde byttet ut problemet med å åpne brev til problemet med å kontakte kreditorer for å finne avbetalingsløsninger.
  Jeg hadde også byttet problemet med lønnstrekk til problemet med å orke overtid pluss en ekstra deltidsjobb for å betale bort alt. Allikevel var det bedre problemer.

  I 30-årene fikk jeg kjøpt hus og livet smilte. Jeg følte livet var bra så hva gjør man ikke da? Jo man får seg et kredittkort og kjøper masse ting man ikke trenger.
  Slik var jeg tilbake i gamle vaner – leve lønning til lønning og følelsen av å aldri komme ovenpå.

  Over tid innså jeg at nok var nok.
  Nå bytter jeg ut problemet med å leve lønning til lønning til å budsjettere, å kjøpe på impuls til å planlegge mine kjøp og å sløse til å være nøysom.

  Etter min mening er dette mye bedre problemer – og etterhvert kan jeg kanskje bytte ut disse problemene med noen som er litt bedre?